Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма

В зимните курорти цените са от различен порядък
11 дек 2023 07:00, Елка Василева
191
Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма
Снимка: архив, БГНЕС

Три дни купон за посрещане на новата 2024 г. - това се оказват най-масовите оферти, които се предлагат у нас. Причината е, че 31 декември е в неделя и хотелите предлагат пакети с три нощувки - включват 29 и 30 декември, като във всяка от вечерите е предвидена програма с различни изпълнители, пише „24 часа“.

И тази година едно от най-скъпите места за посрещане на новата година се оказва Велинград. Там в повечето петзвездни хотели тридневният купон излиза между 6000 и 7500 лева. Миналата година градът се прочу с оферта за 11 500 лв. за 4 нощувки, сега престоят е намален с ден, а цената вече е 7550 лв., свободни места обаче няма.

Най-скъпата оферта е за президентски апартамент на 5-звезден хотел в Бургас срещу 8050 лв. Толкова струва престоят на двама за 4 нощувки.

Всъщност за цената решаващи се оказват екстрите, за колко души е помещението за настаняване, има ли спа и други глезотии.

Някои хотели например са се изхитрили и предлагат на пръв поглед приемливи цени, но таксуват отделно празничната новогодишна вечеря, а други са предвидили дори за Нова година стандартната блок маса или брънч.  

В хотелите с по-висока категория има програма с участието на всички популярни музикални, а на някои места и комедийни звезди, а където цената е по-ниска - има диджеи.

В зимните курорти цените са в различен порядък.

Хотелите в Пампорово масово правят отстъпки от около 15% за резервации, платени до 15 декември. Новогодишните куверти с празнична вечеря са около 250 лева за възрастен и 130 лева за дете.

В Пиринския край предлаганите пакети за 3 и 4 нощувки се оказват разпродадени още в края на лятото.

Висококатегорийните хотели продаваха 3-дневни пакети от 1000 до 2000 лв. на човек и като бонус - продажба на стандартни и ВИП ски карти, безплатни трансфери до пистите и първа станция на лифта и др.

В Банско в някои хотелски ресторанти цените за празничната вечер стигат до 500 лв. на човек.

Включени са 30 г гризини, ордьовър 150 г, патешко магре с вишнев бонбон 150 г, агнешки котлет 250 г, баклава 50 г, баница - 100 г, погача - 100 г.

Силен интерес има и към празнуване на Нова година по морето. Кувертите вече свършиха, заяви съпредседателят на туристическата камара във Варна Стоян Маринов.

Хотелите във и около Варна залагат на ол инклузив и музикална програма. Децата между 3-6 г. плащат 320 лв. за куверти, а от 6-12 г. - половината от цената за възрастен.  

Цените на офертите в Бургас са в широк диапазон. Най-ниската тръгва от 50 лв. на човек в квартален ресторант и стига до 5786 лв. с две нощувки в 5-звезден хотел.

За Слънчев  бряг оферти не се  предлагат, тъй като хотелите в най-големия ни  черноморски курорт не работят през зимата. Повечето собственици не отварят, тъй като не им излиза сметката за персонал само за няколко празнични дни.

В малките градчета около Бургас по-голямата част от базата също ще е затворена.

От месеци са резервирани всички 250 хотела, къщи за гости и туристически бази в Еленския Балкан, макар цените да са с 15-20% над миналогодишните.

"Запитванията не спират, но за съжаление всичко е заето. За Коледа има по-голяма вероятност да се намерят свободни места, а наемите варират от 400 до над 1000 лв. в зависимост от капацитета на вилата", обясни Десислава Колева от туристическия информационен център в Елена.

Във Велико Търново цената е в зависимост от категорията на мястото за настаняване. Над 1500 лв. струват 3 нощувки в стая с изглед към Царевец в четиризвезден хотел. 2216 лв. е цената за ВИП апартамент с 4 места.

Там глезят гостите си още със спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина", наблюдаван от ресторанта на хотела по време на вечеря на 30 декември.

В Странджа наемът на къща за гости започва от 70 лв. на стая за двама и стига до 130. В някои случаи стопаните на къщите оставят баница с късмети.

Традиционно офертите на луксозните хотели в България са съизмерими с почивка за Нова година в чужбина.

При това има и екзотични дестинации на същите цени. Едно от предложенията е за екскурзия до Лапландия - 6 дни се предлагат за 1995 евро на човек.

Ако там времето е твърде студено, може да се отиде на плаж за Нова година. До Занзибар например може да стигнат до 2800 лева на човек. Включени са 7 нощувки, а за различни екскурзии и други атгракции се доплаща. Най-скъпо излиза целедневно сафари - близо 1000 лева на човек.

Изобщо няма смисъл да се правят сравнения с още по-близки дестинации като Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Там офертите масово са между 450 и 650 лева на човек на ден за тридневни пакети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
2
 
28
 
! Отговори
Fena преди 8 месеца
Да го дуууу.... с 8000 лева! В Гърция, Турция и Хърватска има 5-6 нощувки за 1200-1500 лева с ядене и пиене.... И културно обслужване. Не знам още кой си причинява мъките да почива в БГ курорти. Или вила, компания и караоке, или хотел в чужбина.
142
0
 
28
 
! Отговори
Гост преди 8 месеца
Проверих днес- места колкото искаш във Велинград.Това е написано за селянките, които се вживяват за нещо, а са нищо и ще им вземат парите!
141
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ясен си ми, 147, седиш си в празния хотел и чакаш будали за Нова година. Ще има да чакаш с тия цени и с долнопробното качество на всичко, което предлагате. Стара и гадна храна, неподдържани бани и стаи, стари мебели. В повечето хотели няма и къде да се паркира. Все едно не ви знам базите на какво приличат. Казах вече, Кемпински е единственият истински петзвезден хотел в БГ. Където всичко е топ!
140
1
 
12
 
! Отговори
Крадец преди 8 месеца
Да ходят на нова година, тъкмо ще има работа за мене, бая празни апартаменти за обиране.
139
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 146, това което масово не можете да разберете е, че тук не става въпрос за една стая и три нощувки. И не се наема от едно семейство :) за да седи около камината. От коментарите става ясно, че 99% от пишещите тук не виждат по-далече от носа си. Оставете хората и фирмите, които резервират подобни места да знаят какво правят. В крайна сметка поарите излизат от техните джобове. Не от нашите.
138
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Силно се съмнявам дори и 20% от казаното в статията да е истина. Нито сме топ дестинация, за да има такъв небивал интерес към скромните ни курорти, нито пък ми се вярва някой паралия да даде 8 бона за три нощувки, забележете, във Велинград! Просто поредната платена статия, белким народът се стресне да не се мине и да си резервира новогодишен куверт в Банско. :)
137
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Има и за повече. Ние една група от 30 човека резервирахме за 20000 лева един хотел за 7 дни.
136
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Някои четат само заглавието. Офертите са за 300-400 лева за човек на вечер в хотел с много звезди.
135
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ба си, ден година храни! Бързи кредити и после: Как ще ги връщаме и дали няма да ги опростят. Многотъполници!
134
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
За депутати , съдии и прокурори и други висши държавни служители 8000 лева са нищо . Къде да си харчат парите от подкупите .
133
1
 
28
 
! Отговори
Observer преди 8 месеца
На празници в къщи с приятели и семейството. Няма абсолютно никакъв смисъл да се харчат едни безумни пари защото е Нова година. Ако искам да почивам бих го направил след какафонията и лудницата по празнициъе когато цените са х 10. Към края на януари има седмични пакети по островите х 700-800 Евро. Хем слънце,хем почивка, хем в пъти по евтино!!! Весели празници на всички!!!
132
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И 8000 лева да ми давате няма да стъпя в тоя мизерен Велинград и в тая мизерна подобие на държавица България. Руски сателит от 145 години. Срам и позор!
131
3
 
10
 
! Отговори
Партийните членове преди 8 месеца
Трябва да се почерпят някъде за добре съвършените лъжи с народа! Та 8бона кво са за тях ЕС ИМ ДАВА ОГРОМНИ БОНУСИ ЗА НАШИЯ ГЕНОЦИД!!!
130
2
 
10
 
! Отговори
Аре преди 8 месеца
нема нужда! Да си платиш 8 бона да ти надуват главата цяла вечер?! Предпочитам с 2-*** - 3-*** макс на по-тихичко и наздраве! ;)
129
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
на хайдушки сбирки по нова година не стъпвам.
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Политическата класа си има една обслужваща класа хора и фирми , и заедно тези 2 класи крадат милиарди ! Отделна история са докторите с любимата им здравна каса за източване , както и още знайни и незнайни престъпници ! Хора, в тази територия живеят добре само престъпниците, описани по-горе , за наша сметка ! Да ви е.... м..... евроатлантическа !
127
0
 
6
 
! Отговори
@@@ преди 8 месеца
Много приятни коментари, страхотни хора сте и богаташите и беднюгите.В началото на лятото бях във Велинград на 5*, не струват 8000 лева за три вечери определено, съмо със СПА и мегрета+певачка няма резон за тези пари.
126
0
 
14
 
! Отговори
Падаря преди 8 месеца
"Магрте с вишнев бонбон"- остатъци от птица гледана за гъши дроб дето е 4 лв килото на едро и една консервирана със захар вишна от буркан от мазата на главния готвач. И хоп 2 лв сатават на 200 лв . ;)
125
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В България като видите някой да парадира с пари, да кара супер скъпи коли и постоянно да ходи по почивки да знаете че тия пари са от престъпна дейност! Истинските милионери дето са спечелили парите си по честен начин изобщо няма да ги познаете че са милионери. Карат си обикновени коли, живеят в нормални къщи. Избягват да се показват и да демонстрират. И най важното - тези хора постоянно работят! Бизнеса им е в главата 24/7. Нямат времи за почивки и да се показват в социалните мрежи.
124
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Завист е да не мога да си го позволя и да коментирам." - И защо сметна, че не мога да дам 8 бинки за няколко дена в хотел, мога, но не искам, точно защото не съм псевдомутра. Точно тези които гъбаркам са такива.