Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма

В зимните курорти цените са от различен порядък
11 дек 2023 07:00, Елка Василева
191
Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма
Снимка: архив, БГНЕС

Три дни купон за посрещане на новата 2024 г. - това се оказват най-масовите оферти, които се предлагат у нас. Причината е, че 31 декември е в неделя и хотелите предлагат пакети с три нощувки - включват 29 и 30 декември, като във всяка от вечерите е предвидена програма с различни изпълнители, пише „24 часа“.

И тази година едно от най-скъпите места за посрещане на новата година се оказва Велинград. Там в повечето петзвездни хотели тридневният купон излиза между 6000 и 7500 лева. Миналата година градът се прочу с оферта за 11 500 лв. за 4 нощувки, сега престоят е намален с ден, а цената вече е 7550 лв., свободни места обаче няма.

Най-скъпата оферта е за президентски апартамент на 5-звезден хотел в Бургас срещу 8050 лв. Толкова струва престоят на двама за 4 нощувки.

Всъщност за цената решаващи се оказват екстрите, за колко души е помещението за настаняване, има ли спа и други глезотии.

Някои хотели например са се изхитрили и предлагат на пръв поглед приемливи цени, но таксуват отделно празничната новогодишна вечеря, а други са предвидили дори за Нова година стандартната блок маса или брънч.  

В хотелите с по-висока категория има програма с участието на всички популярни музикални, а на някои места и комедийни звезди, а където цената е по-ниска - има диджеи.

В зимните курорти цените са в различен порядък.

Хотелите в Пампорово масово правят отстъпки от около 15% за резервации, платени до 15 декември. Новогодишните куверти с празнична вечеря са около 250 лева за възрастен и 130 лева за дете.

В Пиринския край предлаганите пакети за 3 и 4 нощувки се оказват разпродадени още в края на лятото.

Висококатегорийните хотели продаваха 3-дневни пакети от 1000 до 2000 лв. на човек и като бонус - продажба на стандартни и ВИП ски карти, безплатни трансфери до пистите и първа станция на лифта и др.

В Банско в някои хотелски ресторанти цените за празничната вечер стигат до 500 лв. на човек.

Включени са 30 г гризини, ордьовър 150 г, патешко магре с вишнев бонбон 150 г, агнешки котлет 250 г, баклава 50 г, баница - 100 г, погача - 100 г.

Силен интерес има и към празнуване на Нова година по морето. Кувертите вече свършиха, заяви съпредседателят на туристическата камара във Варна Стоян Маринов.

Хотелите във и около Варна залагат на ол инклузив и музикална програма. Децата между 3-6 г. плащат 320 лв. за куверти, а от 6-12 г. - половината от цената за възрастен.  

Цените на офертите в Бургас са в широк диапазон. Най-ниската тръгва от 50 лв. на човек в квартален ресторант и стига до 5786 лв. с две нощувки в 5-звезден хотел.

За Слънчев  бряг оферти не се  предлагат, тъй като хотелите в най-големия ни  черноморски курорт не работят през зимата. Повечето собственици не отварят, тъй като не им излиза сметката за персонал само за няколко празнични дни.

В малките градчета около Бургас по-голямата част от базата също ще е затворена.

От месеци са резервирани всички 250 хотела, къщи за гости и туристически бази в Еленския Балкан, макар цените да са с 15-20% над миналогодишните.

"Запитванията не спират, но за съжаление всичко е заето. За Коледа има по-голяма вероятност да се намерят свободни места, а наемите варират от 400 до над 1000 лв. в зависимост от капацитета на вилата", обясни Десислава Колева от туристическия информационен център в Елена.

Във Велико Търново цената е в зависимост от категорията на мястото за настаняване. Над 1500 лв. струват 3 нощувки в стая с изглед към Царевец в четиризвезден хотел. 2216 лв. е цената за ВИП апартамент с 4 места.

Там глезят гостите си още със спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина", наблюдаван от ресторанта на хотела по време на вечеря на 30 декември.

В Странджа наемът на къща за гости започва от 70 лв. на стая за двама и стига до 130. В някои случаи стопаните на къщите оставят баница с късмети.

Традиционно офертите на луксозните хотели в България са съизмерими с почивка за Нова година в чужбина.

При това има и екзотични дестинации на същите цени. Едно от предложенията е за екскурзия до Лапландия - 6 дни се предлагат за 1995 евро на човек.

Ако там времето е твърде студено, може да се отиде на плаж за Нова година. До Занзибар например може да стигнат до 2800 лева на човек. Включени са 7 нощувки, а за различни екскурзии и други атгракции се доплаща. Най-скъпо излиза целедневно сафари - близо 1000 лева на човек.

Изобщо няма смисъл да се правят сравнения с още по-близки дестинации като Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Там офертите масово са между 450 и 650 лева на човек на ден за тридневни пакети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Трябва да се перат парите.... Това е един от начините. В България няма нормален човек който да даде 8 бона за една нова година. Може само ако е престъпник или невменяем който се по някаква случайност се е сдобил с пари. Наследство или е спечелил от лотария. Познавам истински милионери и богати хора бизнесмени и точно те са най стиснати. Изобщо не харчат такива пари за глупости. Някой дори не са ходили на почивка от години. Постоянно работят.
122
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Как може да завиждаш на комунист бе? Ми те са най-прекрасните хора! Те са градивния компонент в масата наречена народ! Спомени: Комунистите родината изграждат, комсомолците след тях вървят, пионери, пенсионери труден път ви чака труден път. Комунистите ограбиха земята по селата и си направиха ТКЗСята. Земята стана тяхна и всите хотелите по страната.... и сега Българи накъде? Ни земята е наша, ни хотели имаме наши! Всичко е собственост на наследниците на СССР - мечтата на комунистите.
121
1
 
11
 
! Отговори
Тираджия преди 8 месеца
Имах една млада студентка любовница еднагодина я закарах на нова година в 5* хотел да сме далеч от познати за да не кажат на жената ,че не съм в командировка в чужбина. Клиентите бяха крадливи общинари, алоджии, сутеньори и кантонерки ...
120
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 123 Стори ми се че ти си го писал, сори ако не си. :)
119
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 122 Не говоря за завист, кво си я лапнал тая завист.
118
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 122, ема да де. Но не е нужно да го споделяш. Когато някой се бърка във финансовите дела на други хора демонстрира завист. И е дразнещо, защото това наистина е манталитет. Всички с подобно мислене са изхвърлени от обкръжението ми. Не мога да понасям подобни мрънкала. Някой откраднал, друг как не плащал, трети не знам к'во си. Ами оправяйте се бе! Ако можете крадете и печелете на гърба на другите. Що само ревете. Ако имате данни за престъпления отивайте в полицията и толкова.
117
1
 
15
 
! Отговори
Форекс преди 8 месеца
Когато имаш неколко милиона от трафик на дрога и хора за изпиране си отваряш един Хотелец и пускаш куверти по 10 хилки , каниш приятели и любовници на купона , а в счетоводната книга пишеш 500 клиента по 10 хиляди лева- 5 милиона приход, плащаш 9% данък и си чист като велинградска минералка.
116
6
 
4
 
! Отговори
Майната Ви преди 8 месеца
Нормално е да се плащат 8000 лева за Нова година. Не са 8К. Само простаците пишат 8К както е в компютрите искайки да демонстрират "специални познания". Всъщност демонстрират простотия защото 1К = 1024 В! И пак в този сайт имаше една статия, че 70% процента от семействата не можели да посрещнат ежедневните си разходи! Четеш тук, смееш се с глас и разбираш, че всъщност си попаднал на сайт за хумор и забава!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 199, това пък от къде си го извади, че ми го и преписваш? Толков али ниско поадаш, че си готов да измсилиш нещо и да твърдиш, че някой друг го е написал. Ама верно ринете бе хора. Това са си твои писания и се опитваш да ми ги препишеш. Никога не бих написал подобно нещо. Авторът на тези думи е необразован имб ецил! Ама и ти не си далече от него. Смешк0! Явно когато нямаш доводи прибягваш и до измами.
114
3
 
6
 
! Отговори
до 119 преди 8 месеца
Не е завист. Завист е да не мога да си го позволя и да коментирам. Просто го намирам за глупаво решение. У нас заобикалящата среда е отблъскваща в подобни места. Простотията е на почит, а парадирането с финанси НЕ отговаря на действителността.
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Теглете кредити.
112
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Добре сме.
111
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 114 "а не тираджии и малцинствени групи, прибрали се от гурбет, да се покажат как имали 8к лв., дето ги изкарва студент в ИТ сектора на 2 седмици вече." - Това ти ли си го писал. Даваш оценки за другите, които всъщност важат за теб. Алабализмите ти за завистта няма какво да се коментира. Ти коментираш хора в случая тираджии и малцинствени групи, които според теб харчели 8 хиляди,които изкарвал студент в ИТ бранша, за да се били покажели, а други, когато се гъбаркат с псевдомутри негодуваш
110
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 117За България такива цени са ненормални.
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 115, само в България има хора без възможности и такива с възможности? Хайде малко по-сериозно, а?
108
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Такова чудо няма по света... Примерно хотела струва есеки ден по 100 левуняс, по 100 доларуняс, по 100 евровуняс, по 100 нарковуняс, по 100 лeзбовyняс.... и идват празници и цените да летят и да скочат на 8000 левунци, на 8000 доларунци, на 8000 евровунци, на 8000 наpкотрафикановунци, на 8000 лeзбовунци!?! ....
107
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Все повече ставаме държава на контрастите.
106
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 112, не реших аз :) Ти сам се определяш. Явно четеш и не можеш да разбереш какво ти казвам. Иначе до сега да беше млъкнал. Не ме интересува какво имаш. Още по-малко къде. Това, че имаш не означава, че не завиждаш. Да коментираш, че някой може да си позволи да плати 8к за нещо... говори за завист. на мен не ми пука кой колко плаща. Ама ми пука, че разни индивиди замърсяват обществото с мрънкане, завис и злоба. Ако не си от тевзи просто млъкни! Инааче доказваш, че си част от тях!
105
2
 
3
 
! Отговори
Заслужено преди 8 месеца
Хората, които цяла година са работили и изкарвали, заслужават да му отпуснат края, и да посрещнат още по-успешна нова година .
104
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 106 Тука има мрънкачи и хейтаъри и аз ги гъбаркам, като видя някои оливащи се, но ти попрекаляваш. Първо въобще не ме познаваш и реши от един мой пост, че аз съм еди-какъв си. Знаеш ли какво значи щикотливост и леко да се изгъбаркаш с някой незлобливо, а просто, защото го виждаш, че е уона би баровец. Темата просто провокира да се изкажеш леко в такъв стил. Аз също имам, имам апартамент и къща в София, що реши, че като гъбаркаш псевдомутрета и услуги предназначени точно за тях нямаш.