Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма

В зимните курорти цените са от различен порядък
11 дек 2023 07:00, Елка Василева
191
Посрещане на Нова година за близо 8000 лв. – свободни места вече няма
Снимка: архив, БГНЕС

Три дни купон за посрещане на новата 2024 г. - това се оказват най-масовите оферти, които се предлагат у нас. Причината е, че 31 декември е в неделя и хотелите предлагат пакети с три нощувки - включват 29 и 30 декември, като във всяка от вечерите е предвидена програма с различни изпълнители, пише „24 часа“.

И тази година едно от най-скъпите места за посрещане на новата година се оказва Велинград. Там в повечето петзвездни хотели тридневният купон излиза между 6000 и 7500 лева. Миналата година градът се прочу с оферта за 11 500 лв. за 4 нощувки, сега престоят е намален с ден, а цената вече е 7550 лв., свободни места обаче няма.

Най-скъпата оферта е за президентски апартамент на 5-звезден хотел в Бургас срещу 8050 лв. Толкова струва престоят на двама за 4 нощувки.

Всъщност за цената решаващи се оказват екстрите, за колко души е помещението за настаняване, има ли спа и други глезотии.

Някои хотели например са се изхитрили и предлагат на пръв поглед приемливи цени, но таксуват отделно празничната новогодишна вечеря, а други са предвидили дори за Нова година стандартната блок маса или брънч.  

В хотелите с по-висока категория има програма с участието на всички популярни музикални, а на някои места и комедийни звезди, а където цената е по-ниска - има диджеи.

В зимните курорти цените са в различен порядък.

Хотелите в Пампорово масово правят отстъпки от около 15% за резервации, платени до 15 декември. Новогодишните куверти с празнична вечеря са около 250 лева за възрастен и 130 лева за дете.

В Пиринския край предлаганите пакети за 3 и 4 нощувки се оказват разпродадени още в края на лятото.

Висококатегорийните хотели продаваха 3-дневни пакети от 1000 до 2000 лв. на човек и като бонус - продажба на стандартни и ВИП ски карти, безплатни трансфери до пистите и първа станция на лифта и др.

В Банско в някои хотелски ресторанти цените за празничната вечер стигат до 500 лв. на човек.

Включени са 30 г гризини, ордьовър 150 г, патешко магре с вишнев бонбон 150 г, агнешки котлет 250 г, баклава 50 г, баница - 100 г, погача - 100 г.

Силен интерес има и към празнуване на Нова година по морето. Кувертите вече свършиха, заяви съпредседателят на туристическата камара във Варна Стоян Маринов.

Хотелите във и около Варна залагат на ол инклузив и музикална програма. Децата между 3-6 г. плащат 320 лв. за куверти, а от 6-12 г. - половината от цената за възрастен.  

Цените на офертите в Бургас са в широк диапазон. Най-ниската тръгва от 50 лв. на човек в квартален ресторант и стига до 5786 лв. с две нощувки в 5-звезден хотел.

За Слънчев  бряг оферти не се  предлагат, тъй като хотелите в най-големия ни  черноморски курорт не работят през зимата. Повечето собственици не отварят, тъй като не им излиза сметката за персонал само за няколко празнични дни.

В малките градчета около Бургас по-голямата част от базата също ще е затворена.

От месеци са резервирани всички 250 хотела, къщи за гости и туристически бази в Еленския Балкан, макар цените да са с 15-20% над миналогодишните.

"Запитванията не спират, но за съжаление всичко е заето. За Коледа има по-голяма вероятност да се намерят свободни места, а наемите варират от 400 до над 1000 лв. в зависимост от капацитета на вилата", обясни Десислава Колева от туристическия информационен център в Елена.

Във Велико Търново цената е в зависимост от категорията на мястото за настаняване. Над 1500 лв. струват 3 нощувки в стая с изглед към Царевец в четиризвезден хотел. 2216 лв. е цената за ВИП апартамент с 4 места.

Там глезят гостите си още със спектакъла "Царевград Търнов - звук и светлина", наблюдаван от ресторанта на хотела по време на вечеря на 30 декември.

В Странджа наемът на къща за гости започва от 70 лв. на стая за двама и стига до 130. В някои случаи стопаните на къщите оставят баница с късмети.

Традиционно офертите на луксозните хотели в България са съизмерими с почивка за Нова година в чужбина.

При това има и екзотични дестинации на същите цени. Едно от предложенията е за екскурзия до Лапландия - 6 дни се предлагат за 1995 евро на човек.

Ако там времето е твърде студено, може да се отиде на плаж за Нова година. До Занзибар например може да стигнат до 2800 лева на човек. Включени са 7 нощувки, а за различни екскурзии и други атгракции се доплаща. Най-скъпо излиза целедневно сафари - близо 1000 лева на човек.

Изобщо няма смисъл да се правят сравнения с още по-близки дестинации като Сърбия, Румъния, Гърция и Турция. Там офертите масово са между 450 и 650 лева на човек на ден за тридневни пакети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
103
5
 
6
 
! Отговори
до 105 преди 8 месеца
Абсолютно! Че дори и за под 2000 евро на вечер има чудни вили с гледка към пистите и гореща вана навън. Качествена храна, качествено обслужване, качествени хора наоколо, а не тираджии и малцинствени групи, прибрали се от гурбет, да се покажат как имали 8к лв., дето ги изкарва студент в ИТ сектора на 2 седмици вече.
102
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Значи....купуваш самолетен билет за Дубай.за 250 евро..киснеш в хотел....наоколо храната добра.....после самолетен билет за Тайланд...340 евро....киснеш 7 дни..опъваш.....после самолетен билет за Виетнам.....киснеш......7 дни...опъваш....после 7 дни във Филипините.....опъваш.....после се прибираш......под 8 бона.Виждаш свят....ограмотяваш се и пробваш различни женски....без ангажимент и с презерватив.Прекрасно новогодишно забавление.......За балъ...ците. Велинград....
101
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 107, ама разбира се :) Никъде по света няма богати, които да плащат огромни суми за себе си :) Прав си! Това само в България се случва! ХАхахахахахахахаха Ама верно тука яко дълбаете дъното!
100
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Аааааами не! Много благодаря за такива оферти - 500 лв за вечеря от малко патешко за 8 лв, малко агнешко за 5 лв, баница и погача. И да ми дъни чалга цяла вечер, докато се наливам с разреден алкохол, със съмнителен произход.
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Такава идиoтщинa, няма никъде по света!
98
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 104, т.е. човек, който ти казва, че нямаш право да даваш наклон на хората как да си харчат парите ти говори за комплекси? Ти някакви интелектуални отклонение ли имаш? До там ли стигнахте, че да се бъркате в решенията на някакви хора, които дори не познавате? Що не си живеете във вашия свят и да оставите другите? Не ви ли писна да гледате в паничките на другите? Не мога да повярвам, че има хора, които сте паднали до там да оправдвате злобата си към имащите. Потрес!
97
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Честно казано недоумявам как разни wannabe милионери, които всъщност са със скъсани джобове и 10-годишни Поршета отиват да се правят на барабар Петко с мъжете... По Коледа сме си вкъщи на вилата. В планината. За НГ тази година сме наели за цял месец разкошна вила в Алпите с външен топъл басейн и пълен сървис. Хем за празниците, хем ски да покараме, хем да поработим от там. Да, не е евтино, но излиза по-евтино от ексцесиите тука. 2200 eвро на вечер е цялата вила, но за 10 души. Без пари.
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
до 101 Много си първосигнален, успокой се малко. Нито завиждам, нито съм злобен, да използваш такива хиперболи за хора, който не познаваш само от прочитането на един пост говори, че си доста зле и явно ти си този с комплекси. :)
95
1
 
16
 
! Отговори
НАГЛОСТ УНИКАЛНА преди 8 месеца
Посрещане на Нова година за близо 8000 лв
94
1
 
10
 
! Отговори
ХАХАХА преди 8 месеца
Традиционно офертите на луксозните хотели в България са съизмерими с почивка за Нова година в чужбина. МЕСТНИТЕ НЕЩО МНОГО СИ ПОВЯРВАХА. ЕЙ ЗА ТВА ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕВРОПА ДОКАТО СЕ ОПРАВЯТ ЦЕНИТЕ
93
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 87, и завиждаш, и си злобен. Иначе няма да си позволяваш да коментираш имането на другите. Някой ден ще се задавите с тази злоба. Изкарвай колкото искаш и можеш. Харчи ги според мирогледа си. не давай наклон на другите. Анонимници с комплекси сте повеето тук
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
100
91
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
98
90
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Сметка, парите не са твои => нямаш право да държиш сметка. Изкарай си ги и си ги прави каквото искаш. Не е упадък на човечеството! Който си ги изкарва честно има право сам да решава какво да прави с тях! Това, че плаща толкова за ТРИ вечери не значи, че не помага на другите. Само в главите не бедняците богатите са зли и лоши хора. От коментарите става ясно, че бедняците са завистници и злобари.
89
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
за 8000 лв има и гризини в менюто, за всички които са гризнали дървото :)
88
1
 
2
 
! Отговори
мда преди 8 месеца
е добре е, миналата година 10 бона беше във Велинград, малко се съпикясаха хотелиерчетата, с 8 бона друго се чувства тази година НГ-то!
87
3
 
6
 
! Отговори
Много кока и бело преди 8 месеца
8 к за една пиянска вечер?! И това е без *** и 6ело включено. Деградирате, ама яко. Дъното е високо над вас. Аз ако имах 8 к щех си купя чисто нова C класа на 12 години.
86
1
 
4
 
! Отговори
Аз преди 8 месеца
Данъчните да проверят хотелите и къщите за гости между празниците и да видим какви ще са резултатите
85
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Голяма новина , браво , ашколсун!
84
2
 
21
 
! Отговори
1262 преди 8 месеца
Който мисли да даде 8000 лв и е умен ще отиде да празнува в чужбина. И ще види красиви страни и хора, и ще бъде обслужен като бял човек.