Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант

Това няма да се отрази на дейността на руската компания
25 ное 2019 17:30,
76
Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант
Снимка: Reuters, архив

Германският концерн Daimler придоби 15% от акциите на руската компания КАМАЗ, съобщи ТАСС.

Подразделението за камиони Daimler Trucks е получила 106,08 млн. акции на Камаз, което се равнява на 15 процента, се посочва на сайта на руската компания.

Сделката няма да се отрази на текущата дейност на Камаз, отбеляза пресслужбата на производителя.

По-рано този пакет акции бе собственост на германската компания майка Daimler.

Камаз и Daimler Trucks обявиха в началото на октомври планове да създадат съвместно предприятие на паритетна основа, което да произвежда и продава тежкотоварни автомобили на руския пазар, припомня в. "Комерсант".

Камаз е най-големият производител на товарна техника в Русия с дял от 28 процента на руския пазар на камиони и е сред двайсетте водещи световни производители.

По информация от сайта на компанията най-големите акционери в Камаз са държавната корпорация Ростех с дял от 47,1 процента и Автоинвест с 23,54 процента от акциите, допълва ТАСС.

Daimler е сред световните лидери в производството на леки автомобили клас "премиум" и най-големият световен производител на тежкотоварни и среднотоварни камиони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
2
 
! Отговори
Шнорхел преди 4 години
Днеска почивам и съм на втората бира!
9
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Даймлер дава на руснаците да се радват на стари 20-годишни модели, като им продава и двигателите за тях. Камаз в момента произвежда Мерцедес Аксор, модел от началото на века. Преди това и турците се радваха на същите подаяния.
8
8
 
4
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Германеца като е казал, че ще окупира Русия, явно не се отказва. Да не вземе да гушнат и Газпромь след някое друго десетилетие, че тогава край с братушките.
7
1
 
11
 
! Отговори
Sanctions преди 4 години
По мои спомени Камаз бяха в списъка с наложени санкции поради собственост на една от водещите руски банки. По тая причина дори на българското дружество бяха отказани финансови услуги. Със сигурност са в списъка на OFAC. Но явно за Даймлер това няма значение...
6
7
 
3
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 4 години
Става дума за руски пазар,просто руснаците са го закъсали и опират до германците за съдействие и помощ.
5
1
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА преди 4 години
Ми не знам... викайте ми луд, ама за 30-40 години да станеш от лунен пейзаж в Топ - икономика, тва не е майтап работа. Да знаете.Тия германците ще се надигнат пак да превземат света и тогава, вече че е страшно... 2СВ ще ни се види като война с пиратки
4
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нали всички бизнеси с русия бяха блокирани и БГ загуби милярди от пропаднали сделки?-------- Никои бизнеси никога не са били блокирани.България не е губила нищо и не е имало никакви пропаднали сделки по вина на Еврокомисията. Всъщност Даймлер не помага на руснаците, а се възползва от затрудненото им положение.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма наложена забрана да се купуват руски предприятия. Други въпроси има ли?
2
17
 
4
 
! Отговори
! преди 4 години
Глупости на русофилите. Daimler е германска фирма и спазва като всяка западна фирма наложеното ембарго на ЕС над блядите. Стига с тези измислици!
1
4
 
13
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 4 години
извинете но Русия нямаше ли наложени санкци? Коя европейска комисия е одобрила сделката? Нали всички бизнеси с русия бяха блокирани и БГ загуби милярди от пропаднали сделки?Какво става, на *** ли правите хората?