Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант

Това няма да се отрази на дейността на руската компания
25 ное 2019 17:30,
76
Daimler купи 15% от Камаз. Задава се нов тежкотоварен гигант
Снимка: Reuters, архив

Германският концерн Daimler придоби 15% от акциите на руската компания КАМАЗ, съобщи ТАСС.

Подразделението за камиони Daimler Trucks е получила 106,08 млн. акции на Камаз, което се равнява на 15 процента, се посочва на сайта на руската компания.

Сделката няма да се отрази на текущата дейност на Камаз, отбеляза пресслужбата на производителя.

По-рано този пакет акции бе собственост на германската компания майка Daimler.

Камаз и Daimler Trucks обявиха в началото на октомври планове да създадат съвместно предприятие на паритетна основа, което да произвежда и продава тежкотоварни автомобили на руския пазар, припомня в. "Комерсант".

Камаз е най-големият производител на товарна техника в Русия с дял от 28 процента на руския пазар на камиони и е сред двайсетте водещи световни производители.

По информация от сайта на компанията най-големите акционери в Камаз са държавната корпорация Ростех с дял от 47,1 процента и Автоинвест с 23,54 процента от акциите, допълва ТАСС.

Daimler е сред световните лидери в производството на леки автомобили клас "премиум" и най-големият световен производител на тежкотоварни и среднотоварни камиони.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чел съм доста руски форуми и всички са единодушни, че камаз е за еднократно строшаване някъде по дивите краища. За магистрални превози предпочитат дори употребявани западни машини
29
6
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ей добре, че я има Германия в ЕС, иначе сме загубени с *** като французите и англичаните. САМО ГЕРМАНИЯ! С ВАС СМЕ!
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това няма да се отрази на дейността на руската компания, защото продава само 15%.Контролният пакет остава в Русия.
27
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Немското лицемерие е трудно да се надмине. Ердоган е лош - обаче VW отварят завод в Турция.Путин е лош - обаче Daimler инвестира в Русия. Гнус ме е от немците. Не е проблем да търгуваш с когото си искаш. Проблем е да нямаш интегритет. Или като си казал, че си против окупацията на Крим, не търгувай с Русия. Или си признай, че не ти пука за Крим.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20В статията става въпрос, че Даймлер купуват 15% от Камаз.
25
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторката пак се обарва или е пияна, неразбрала със сигурност. Заглавието няма общо с изложението на статията.
24
3
 
6
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Германия, член на НАТО, строи Потока, водещи концерни (Даймлер, Сименс, Линде) инвестират интензивно в Русия; Турция, член на НАТО, купува най-модерната руска военна техника; Австрия, Франция, Унгария, Италия, членове на НАТО, активно поддържат оживени икономически връзки в редица области с Русия. Всеки с интересите си!!! България, съгласно Паси и компания считат че ние трябва да възпираме Русия, с ракети и силен морски флот. Аз съм съгласен с Паси и предлагам да изхвърляме предателите от НАТО
23
3
 
2
 
! Отговори
Привет от Германия преди 4 години
Скоро ще изтекат 100-годишните санкции на Германия (от втората световна) и хората се подготвят да стават господари на света отново.Какво пък толкова е станало. Ся за някакви 15% проблеми няма да си правим.
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много им е затруднено положението, няма що. Държат 30% от пазара в Русия--------В собствената си страна и при бариерните мита за вносни камиони, трябваше да държат 80%, ако качеството им беше съизмеримо с това на Мерцедес, Вилво, Скания, МАН или ДАФ. Просто камаз в Просия си купуват само най-бедните и изпаднали превозвачи.
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинатаМного интересно как ще я окупират германците Русия?! Както я окупираха 1945 г. ли?Помним кадрите в които се забива червения байряк над Райхстага, а готино рускинче ръководи движението в центъра на Берлин. :)
20
4
 
5
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Германия иска да развива военна технология задкулисно, а Русия има нужда от военна техника.Мисля че тия двете пак си стиснаха ръцете против запада, с обещание за партньорство (с кръстосани пръсти) и нож в ръката зад гърба.Играчи като германците ми харесват. Радвам се, че сме в близки отношения с тях. Много добър тактически ход.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дата НАТОТи въобще,чете ли статията или караш по инерция с опорките. Става въпрос не за изкупуване, а са прехвърляне на акции от Даймлер на Даймлер камиони. Хаха, ще умра с тези вдлъбнати *** тролчето.
18
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Западна Европа има поне 6 производителя на камиони, на които Камаз не може да стъпи на малкия пръст. Като качество Камаз е 30 години след конкуренцията, Даймлер ще им помогне да съкратят изоставането, но не драстично.
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Атлантическия клуб знае ли? Да наложат санкции на Германия за търговия с Русия.
16
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5Много им е затруднено положението, няма що. Държат 30% от пазара в Русия.
15
4
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Забранено е да им се дават дългосрочни кредити, а не е забранено да ги изкупуват на малки порции. Путин от своя страна се надява да получи технологии за големи 4-осни возила, които са основа за модерните БТР-и.
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До от сидниАав$тралияГерманците, САЩ и останалата част от ЕС не ги интересуват. И сега си правят северен поток. Парите в крайна сметка не миришат. И естествено същите германци ще налагат санкции чрез ЕС на България и забрани. Как така ние ще имаме директен коридор за пренос на газ към централна европа, като могат те да го имат. Естествено с руснаци, китайци и прочие народи.. включително и нас трябва д се действа внимателно и всичко да е изпипано. Че после има увъртане, за справка политиците ни
13
2
 
2
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 4 години
До от сидниАав$тралияДвойни стандарти.какво да ги правиш.....
12
2
 
5
 
! Отговори
Лао Дзън Ич Ни Санши преди 4 години
Германия е послушен васал на САЩ, както и Япония, обаче имам едно усещане, че тихичко протриват ръце и се подсмихват тайно, щото са измислили нещо голямо. Може би чакат Китай да стане център на света и ще се задействат.
11
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Знаят хората в какво да инвестират. Камаз са легендарни камиони, печелили са над 10 титли в ралитата за камиони. Руснаците печки и телевизори може и да не правят, но оръжие и тежка транспортна техника - да!