Новият хибрид на BYD изминава без зареждане около 2000 км

Засега подобренията са предназначени за произведени за Китай коли
30 май 2024 21:45, Анисия Иванова
27
Новият хибрид на BYD изминава без зареждане около 2000 км
Снимка: БГНЕС

BYD Co. представи нов хибриден задвижващ механизъм, способен да измине повече от 2000 километра без зареждане с електричество или гориво, засилвайки войната за преход към EV срещу Toyota Motor Corp. и Volkswagen AG.

Модернизираната технология, която има за цел да постави повече дистанция между BYD и неговите съперници, ще бъде пусната веднага на пазара в два седана, които струват под 100 000 юана (13 800 долара), каза автомобилният производител на събитие, предавано на живо от Китай във вторник вечерта.

По-големият пробег означава, че някои от двурежимните plug-in електрически хибридни автомобили на BYD могат да покрият еквивалента от Сингапур до Банкок, Ню Йорк до Маями или Мюнхен до Мадрид с едно зареждане и пълен резервоар газ. Важен етап бележи най-новото постижение на BYD в намаляването на разхода на гориво след дебюта на хибридите през 2008 г.

Базираната в Шънжън BYD преобърна китайския автомобилен пазар с големи намаления на цените за сметка на рентабилността, а ценообразуването на новите хибриди може допълнително да разпали ценовата война. Миналата година компанията е продала 3 милиона коли и е доставила почти 1 милион тази година до април. От всеки два хибрида, продадени в Китай, един е BYD, което подчертава ключов двигател на приходите и печалбата за компанията.

Листнатите в Хонг Конг акции на BYD се повишиха с цели 4% в сряда.

Автомобилните производители в световен мащаб се опитват да разрешат безпокойството на потребителите относно пробега и да направят превозни средства, които са по-добри за околната среда. Toyota също във вторник представи прототипи на ново поколение двигател с вътрешно горене, който може да работи с водород, бензин или други горива заедно с батерии.

По време на събитието BYD заяви, че при тестове неговият plug-in хибрид е успял да постигне цели 2500 километра пробег. Засега подобренията са предназначени за произведени за Китай автомобили, но вероятно скоро ще бъдат изнесени навън.
 

Целият анализ - на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Коли
Забраняват е-колите на някои фериботи в Гърция
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Mercedes имат дизелов хибрид. Батерията е помощна на двигателя на същият принцип като Toyota Prius от 2000 година. Citroën, Volvo, Volkswagen, Peugeot също имат дизелови хибриди и са с разход 4L/100km. Китай да си продава евтините от па дъ ци в блатная. Япония произвежда хибриди вече 24години но аз ще си купя цим бин гън фън. Ще мму кажа. Lexus GS 450h и не ме занимайте с тъпотии.
26
1
 
1
 
! Отговори
Без бендзин преди 3 седмици
Колко КМ изминава само на батерии кажете........
25
1
 
8
 
! Отговори
Весо преди 3 седмици
През 80 - те години на миналия такова отношение имаше към японските автомобили,през 90 - тетакова беше и към корейските,днесна дневен ред са китайските автомобили!Няма място за отстъпление,когато се включат и индийците,всичко си идва на място!С цени от 60 000,но в евро на електричните в Европа ще са на ...трупчета!
24
1
 
5
 
! Отговори
Хи хи преди 3 седмици
Леле докъде стигна техниката. Колите вече не се зареждат, и минават по 2000 км на самоход.
23
6
 
8
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 3 седмици
Според най-големия Исторически парк в света до Варна, Китай ще занули запада
22
2
 
3
 
! Отговори
Коко преди 3 седмици
Ако пуснат BYD на пазара в САЩ и Тояга заминава. Сега е монопол щото още няма конкуренция, но до 5 г. ще се обърнат нещата. Намалиха Тояга Y на 30к, а беше 50+Тояга S Плейд е 90. Беше 120
21
3
 
5
 
! Отговори
Разбирач преди 3 седмици
Това е хибрид на газ и бензин. Токът се ползва като при конвенционалните коли - за палене на двигателя и захранване на радиото на колата.
20
1
 
11
 
! Отговори
Моля преди 3 седмици
Нищо не разбрах: с едно зареждане, без зареждане, с какво количество гориво тръгва, колко kWh e батерията???Никаква информация!Аз имам Рено Меган с 1.5 tdci и 80л. резервоар. Среден разход в пестелив режим: 5l/100км. Ако му направят резервоара 150л. и минава 3000км. Направо го обявявам за Голямо нововъведение!
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
VW е компания по пътя на Нокия !
18
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
BYD Co - засилвайки войната за преход към EV срещу Toyota Motor Corp. и Volkswagen AG. Е много са смешни тия чини.:))
17
1
 
2
 
! Отговори
До ТСТ преди 3 седмици
Според мен е бензин.
16
1
 
7
 
! Отговори
TCT преди 3 седмици
Газ значи бензин или метан? Понеже на английски е "gas"
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Любителите на чините, всичко лошо сега в света е от тези Мао дзета, по цял свят са и действат в името на чина. Работлив народ, нооо, ком.режим:))
14
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Е, тия че-рве-ни чини, съсипаха света с тр-ош-ките си, да си ги предлагат на тъте рашки. Нема да се наложат на света, да си ги запазят и бри-чките и редът си.:)) Нема по ко-вар-ни от тези ко-му-нета.
13
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Абсурд. Но шарани колкото искаш
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До hahaХайде по-спокойно а, всеки може да обещава каквото си иска, накрая да не стане така, че има 80л газ и е двуместен тип Смарт.
11
4
 
8
 
! Отговори
пепи преди 3 седмици
Ауди а5 sportback с multitronic система . Зад камион или автобус харчи 4 на сто . Побира 63 литра и още 7 . Над 1700 километра пробег ако се кара така . Не е хибрид .
10
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Чета между редовете и като знам нещата от Алиекспрес значи минава 200 км макс.
9
4
 
15
 
! Отговори
No Comment преди 3 седмици
В заглавието - "без зареждане". В текста - "с едно зареждане и пълен резервоар газ"
8
5
 
5
 
! Отговори
Ъхъ преди 3 седмици
Надоле баир