Продадоха часовници на Шумахер за 4,41 милиона долара

Осемте предмета са обявени за продажба от семейството му
10
Продадоха часовници на Шумахер за 4,41 милиона долара
Снимка: БГНЕС

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария), предаде БНР.
Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е виждан публично, откакто получи тежка травма на главата при падане по време на ски ваканция пред 2013 година.

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано послание, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от директора на тима на Ферари Жан Тод, беше продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да достигне дори 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надминавайки първоначалната оценка между 150 000 и 250 000 франка.

"Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история", заяви ръководителят на звено Часовници на Christie's в Европа Реми Гилемин.

Партидите, свързани с 55-годишния седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, са част от по-широка колекция, собственост на семейството.

Първоначално планиран за понеделник, търгът беше отложен с кратко предизвестие, след като аукционна къща Christie's претърпя кибератака.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Шумахер
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Парите свършиха.Разпродаваме.След часовниците и колите.
7
0
 
0
 
! Отговори
вито преди 1 месец
Да не е купил часовниците Живко Колев от СДВР.
6
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Спомняте ли си Мануела Горсова? 17 години вече е в затвор на собственото си тялото. По време на инцидента е тъкмо навършила пълнолетие. Най-парадоксалното е, че лицето на кампанията - %Ако си пил слез - искам да стигна жив% и го причинява това, с над промил алкохол в кръвта. Осъден с условна присъда, след ПТП с жертва и 100% инвалид и алкохол в кръвта.
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука само семкаджии в коментарите.
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тежка съдба има Шумахер. Въпреки, че е видял и двете страни на медала, има хора, който само лошата страна виждат докато са на този свят. 10+ години будна кома и вероятно стотици милиони разходи за поддържане (защото голям напредък очевидно няма). Ако е знаел какво го очаква, щеше да се центрира с главата по-точно в дървото.
3
0
 
5
 
! Отговори
Арсо преди 1 месец
За лекарите му евреи, той е машина за пари.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ферарита има ли за продажба :)))
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Цял живот рискува и на ръба-оцеля. Накрая се претрепа на едни ски и семейството му сега разпродава имането, че това лечение струва майка си и баща си. Все пак явно това семейство много го обича, щом още се грижат за него, но не знам какъв смисъл има, че след повече от 10 години кома от това човек определено не става, дори да се събуди един ден.