Осем премиери ще има на фестивала "Опера в Летния театър" във Варна

Включени са и два мюзикъла за младата публика
Обновена: 11 юни 2024 13:25 | 11 юни 2024 13:22, Анисия Иванова
2

Осем премиери ще предложи 15-ото издание на фестивала "Опера в Летния театър" във Варна. На 15 юни е откриването с Оперна гала със специалното участие на Александрина Пендачанска, на 30 август е закриването отново с Оперна гала - със специалното участие на Светлина Стоянова.

"Почти цяла година подготвяме в Държавна опера Варна фестивала. Той ще е под знака на 100-годишнината на Пучини, със специална селекция. Пучиниевата музика ще звучи на откриващата Оперна гала, както и в Триптиха едноактни опери "Мантията", "Сестра Анджелика" и "Джани Скики", сподели  директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна Даниела Димова в студиото на "България сутрин".

Три месеца Варна ще бъде привлекателен културен център за жители, гости и туристи.

"На 19 юни за първи път на българска сцена ще бъде поставен балетът "Катарина, или Дъщерята на разбойника". Дело е на нашия главен хореограф Сергей Богров - след успеха на балета в Русия и забравен в Европа повече от 100 г., ще оживее с над 60 балетиста на сцената, 200 костюма, пушки, любовна драма и уникален троен финал, където любовта ще победи", загатна Даниела Димова.

В ефира на Bulgaria ON AIR тя добави, че в афиша на "Опера в Летния театър" във Варна са включени и два мюзикъла - "Бодигард" и "Цар Лъв".

"Музиката е за младите - имаме млади хористи, млади солисти на сцената, те дърпат и към операта много по-млада публиката. Музиката на Холивуд ще бъде един от нашите акценти", каза още директорът на Театрално-музикален продуцентски център Варна.

Даниела Димова и Държавна опера Варна получиха медал "Пучини" от римския Международен център по изкуства "Антино" за популяризиране творчеството на великия композитор Пучини.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Театър
Театър за деца с увреден слух: “Изиграй ми приказка”
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Осем Премиери? И. Й. Костов ще бъде ли там.Последните 8 Премиери , са от герб !
1
1
 
0
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 седмица
Операта е древна чалга .Мразя я. Наблягам на МОТОРХЕД,Секс Пистълс и Българска Народна Музика.