Куп звезди ще ни забавляват с "Молба за напускане"

Мъжки актьорски състав за абсурдите на корпоративния живот
11 юни 2024 13:38, Александър Попов
2
Куп звезди ще ни забавляват с "Молба за напускане"

Премиерната постановка "Молба за напускане", която ще се играе за първи път на 12 юни в открита сцена „Сълза и смях“, се откроява с нестандартен подход и изключителен мъжки актьорски състав. Автор на пиесата е Алексей Клас, а режисьор Богдан Петканин, който заедно с актьорите Руслан Мъйнов, Петьо Петков - Шайбата, Филип Буков, Антоан Петров, Силвестър Силвестров и Петър Данов създават свят, в който комедията и трагедията на ежедневието се преплитат в непредсказуем танц.
 
Пиесата е вдъхновена от абсурдните и същевременно реалистични аспекти на корпоративния живот. Представяйки един алтернативен свят, където работата е източник на радост и никой не съжалява за своите житейски избори, тя използва хумора, за да подчертае иронията и абсурдността на нашето ежедневие. В тази вселена, хората работят с удоволствие, закъсняват с радост и остават извънредно, без да искат да напускат работното си място, а в края на деня, дори и пицата е предмет на хумористично обсъждане.

"Молба за напускане" не е просто театрален спектакъл, а истинско изживяване, което задълбочава възприятията ни за реалността и щастието в работната среда. Въздействащата сценография е дело на художника Милен Боричев. Всеки детайл от декорите допълва образите на персонажите, подчертавайки абсурдността и комичността на техните ситуации. Костюмите са вариация от строго делови до ярко карикатурни, което усилва въздействието на всяка сцена.
 
Диалозите в комедията са остроумни и изпълнени със сатира, като в тях често се срещат препратки към съвременни социални и културни теми.

В края на юни стартира и националното лятно турне на „Молба за напускане“. На 23 юни представлението ще се играе в Хасково, на 10 юли отново ще го гледа софийската публика в открита сцена „Сълза и смях“, на 11 юли ще е в Пазарджик, на 13 юли актьорите гостуват на фестивала „Арт Поток“ в Царево, а на 28 юли ще се играе в Слънчев бряг, на 3 август във Велинград, на 15 август в Летния театър в Бургас, на 18 август представлението ще гостува в Античния театър в Пловдив, на 21 август ще се играе в Летния театър на Стара Загора и на 24 август лятното турне ще завърши в Летния театър на Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Театър
Осем премиери ще има на фестивала "Опера в Летния театър" във Варна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 1 седмица
Ами то от вчера започнаха и политиците да ни забавляват с оставки! Вчера Ицо,днес Нинова,утре може и да си ги оттеглят и така няколко дни!