Руска депутатка иска "Движението без деца" да бъде забранено със закон

Според Валентина Матвиенко феминизмът е станал деструктивен
18 сеп 2024 22:55, Нели Христова
69
Руска депутатка иска "Движението без деца" да бъде забранено със закон
Снимка: БГНЕС

В интервю за вестник "Известия" председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко заяви, че е за законодателна забрана на "Движението без деца" (доброволния отказ от деца).

Матвиенко спомена движението, след като "Известия" я попитаха за борбата на жените за равенство. Според нея феминизмът първоначално се основава на "добра идея - да се борим за равнопоставеност на жените". Но на Запад, според Матвиенко, феминизмът "дегенерира, радикализира се" и стана "войнствен".

"Това се превърна в конфронтация и движение "срещу мъжете", "срещу традиционните ценности". Сега става въпрос и за някои джендъри, от които са измислени повече от петдесет. Или да речем движението чайлдфри, което според мен трябва да се забрани със закон. Така че първоначалното значение отдавна се е загубило", обяснява Матвиенко пред изданието.

През септември 2022 г. в Държавната дума беше внесен законопроект за забрана на разпространението на информация сред непълнолетни, която насърчава доброволния отказ да имат деца. В обяснителната бележка към документа се посочва, че "привържениците на идеологията без деца разпространяват идеи, които формират основата на деструктивно социално поведение, основано на доброволен отказ да имат деца, което противоречи на традиционните семейни ценности и държавната политика на Руската федерация". През март 2023 г. законопроектът беше оттеглен от разглеждане в Държавната дума.

През декември 2023 г. Областната дума на Курск прие законопроект, забраняващ "склоняването" на жените да правят аборт. Предлага се забрана на "пропагандата" на абортите и стила на живот без деца, като например "агресивна информация" за това в социалните мрежи.

През ноември 2023 г. Върховният съд на Русия обяви несъществуващото "международно ЛГБТ движение" за "екстремистка организация". След това съдилищата започнаха да наказват за "ЛГБТ символи", започнаха нападения в клубове, а издателите на книги, онлайн кината и телевизионните канали започнаха да получават многомилионни глоби за „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Русия
Microsoft: Русия засилва дезинформацията за кампанията на Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
5
 
20
 
! Отговори
Юлиян до 10 преди 23 часа
Населението на САЩ се "увеличава" благодарение на Байдън и Харис,които отвориха границите за мигрантите,за да могат да "спечелят"(фалшифицират)предишните избори,без да ги е еня,че пускат в страната си главно престъпници и наркотрафиканти.Сега берат "плодовете",но за това разбира се плащат не те,а обикновените бели американци.
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Вие къде бяхте?
13
11
 
13
 
! Отговори
Юлиян до 16 преди 23 часа
Тези повече от 1 милион лежат,но не на нейната съвест,а на съвестта на САЩ.Те са главният виновник и подстрекател на конфликта.Те са и главният бенефициент."Главният виновник за една война е не този, който я започва, а този, който я прави неизбежна".Даже не самата Америка,а "дълбоката държава",военно промишленият комплекс"!Всякакви "диктатори" и "масови убийци" бледнеят пред тях.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Tя не е депутатка, а председател на Камарата. Изобщо не е някаква си депутатка.
11
12
 
15
 
! Отговори
преди 1 ден
И тази е от тези на чийто съвест лежат 1 000 000 загинали руснаци и украинци ,една опустошена страна, а и краят на позора не се вижда .
10
22
 
12
 
! Отговори
А марксизма кога? преди 1 ден
Дали шизофреничното руско общество ще се отърве някога от "славното минало", заради което не знае в какъв свят иска да живее? Имат си град Енгелс, имат незнайно колко улици "Карл Маркс" къде ли не, на Санкт-Петербург върнаха истинското име, но областта остана Ленинградска, а в едно затънтено градче и до днес има улица "Станке Димитров - Марек", ако щете вярвайте. За онзи мавзолей на Червения площад да напомням ли? Страна с вечно кръстосан поглед, затова и действията й все налудничави.
9
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Трябва да се забрани изцяло идеята и възможноста,че някой човек може да забранява на друг човек какви решения да взима за собствения си живота си,подчертавам,за собствения си живот,не за чужд живот.
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ние къде бяхте?
7
19
 
9
 
! Отговори
преди 1 ден
Да дадеш живот означава също да дариш смърт чрез старост нерадост и да убиете човека по този начин. Хората страдат и умират, но вие си затваряте очите, защото са изолирани в заведенията за целта и не ги виждате. Докато не ви се случи лично явно няма да вденете. Моята баба чак накрая като тегли чертата се разкая затова че се е омъжила, като я насилиха да влиза в старчески дом почина след дълго боледуване, препъване, падане счупване и липса на любов. Жената се манипулира лесно, религия и традиции.
6
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ужас, лошият запад развращава. Сега погледнете статистиката, как нараства населението на САЩ и как намалява на Русия. Цялата тая идея, че видиш ли като няма ЛГБТ и като няма лоши феминистки, народът ще процъфти е една илюзия. Без истински мерки за борба с демографския срив няма да стане.
5
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Трябва да си луд или особена порода садист за да създадеш дете в този свят, с ясното съзнание, че ще е роб на такива престъпници като Тиквата и Шиши! Ако ти самият си гербав айдук и си спастрил имоти и милиони в офшорни сметки е друга работа.
4
3
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 2 преди 1 ден
Все още не сме.Което не значи,че няма да стане.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 123 - Не са крави за разплод, това им е предназначението! Какво лошо има в това да дадеш живот?
2
10
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 1 ден
Нали постоянно финансисти,политици и пр. експерти се надпреварват да ни обясняват как населението застарява,как пенсионната система изнемогва заради отрицателния дисбаланс между работещи и пенсионери, колко вредно е това и как може да доведе държавата до фалит.Подобни "движения" най-малко могат да доведат до положителен демографски ръст.Предложението на Матвиенко е добро.
1
26
 
18
 
! Отговори
123 преди 1 ден
Пълна деградация. Никакви права и свободи, а жените са като крави за разплод. Все пак някой трябва да ражда следващите мужици за да ги изпратят някъде да наторяват полетата