Руска депутатка иска "Движението без деца" да бъде забранено със закон

Според Валентина Матвиенко феминизмът е станал деструктивен
18 сеп 2024 22:55, Нели Христова
69
Руска депутатка иска "Движението без деца" да бъде забранено със закон
Снимка: БГНЕС

В интервю за вестник "Известия" председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко заяви, че е за законодателна забрана на "Движението без деца" (доброволния отказ от деца).

Матвиенко спомена движението, след като "Известия" я попитаха за борбата на жените за равенство. Според нея феминизмът първоначално се основава на "добра идея - да се борим за равнопоставеност на жените". Но на Запад, според Матвиенко, феминизмът "дегенерира, радикализира се" и стана "войнствен".

"Това се превърна в конфронтация и движение "срещу мъжете", "срещу традиционните ценности". Сега става въпрос и за някои джендъри, от които са измислени повече от петдесет. Или да речем движението чайлдфри, което според мен трябва да се забрани със закон. Така че първоначалното значение отдавна се е загубило", обяснява Матвиенко пред изданието.

През септември 2022 г. в Държавната дума беше внесен законопроект за забрана на разпространението на информация сред непълнолетни, която насърчава доброволния отказ да имат деца. В обяснителната бележка към документа се посочва, че "привържениците на идеологията без деца разпространяват идеи, които формират основата на деструктивно социално поведение, основано на доброволен отказ да имат деца, което противоречи на традиционните семейни ценности и държавната политика на Руската федерация". През март 2023 г. законопроектът беше оттеглен от разглеждане в Държавната дума.

През декември 2023 г. Областната дума на Курск прие законопроект, забраняващ "склоняването" на жените да правят аборт. Предлага се забрана на "пропагандата" на абортите и стила на живот без деца, като например "агресивна информация" за това в социалните мрежи.

През ноември 2023 г. Върховният съд на Русия обяви несъществуващото "международно ЛГБТ движение" за "екстремистка организация". След това съдилищата започнаха да наказват за "ЛГБТ символи", започнаха нападения в клубове, а издателите на книги, онлайн кината и телевизионните канали започнаха да получават многомилионни глоби за „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Русия
Microsoft: Русия засилва дезинформацията за кампанията на Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Украинката Валентина Матвиенко, 75-годишна, е от кохортата на пожизнени управници в Русия.
34
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Товарищ Матвиенко откъде знае как е на Запад? Между другото самата тя има само едно дете, което е милиардер благодарение на поста на родителката си.
33
28
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Крайно време е да се приключи с руските фашисти!Цялата клика около режима на Путин.
32
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Във феz.бг пак ни занимават с блатная.
31
7
 
15
 
! Отговори
Браво преди 17 часа
Само така !
30
3
 
12
 
! Отговори
Реалност преди 17 часа
Нормално е да има семейство и деца . Вие какво предпочитате , голи *** насред тава на масата ?
29
7
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 18 часа
Те вефнага ли се раждат пълнолетни ?
28
21
 
8
 
! Отговори
Русобил преди 18 часа
Няма луди които да раждат пушечно месо за кремълския психопат.
27
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
31, в Русия никой не налага на руските граждани задължително да имат деца. В Русия всеки сам има право да избере как да живее живота си. Но ... В Русия феминисткото движение "чайлд фри" се разрастна до размерите на епидемия. Момиченцата ежедневно се облъчват от изявления на "звезди", телевизионни програми, филми, реклами.
26
5
 
19
 
! Отговори
Проста демография преди 19 часа
Народите, които не изповядват разбиранията за свобода да си избираш пола, нито пък се поддават на призиви за бездетство, са на път да превземат Европа чисто демографски. Простичка стратегия, но действена.
25
2
 
13
 
! Отговори
Само така! преди 20 часа
Правилно! Забраните обикновено не действат, но е правилно водещите до лоша демография идеологии да бъдат отхвърлени от обществото.
24
7
 
8
 
! Отговори
Анти-ЕС преди 20 часа
АБСОЛЮТНО ВЯРНО!
23
21
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Не тя е, която има право да забранява каквото и да било движение! И не тя или Путин ще налагат на хората задължително да имат деца, всеки сам има право да избере как да живее живота си.
22
2
 
9
 
! Отговори
Фикси преди 21 часа
Аха... Сега ми стана ясно защо армията от западни доброволци върви към Курс....там имало джендърясъли, явно искат да се обединят с тях....омг баси тъпнята....
21
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Факт е че феминизма е зло, което донесе в Европа невиждана демографска катастрофа и милиони разбити животи.
20
1
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 22 часа
Спокойно, никой в Русия не знае, че съществуваш, сигурен съм!
19
3
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 23 преди 23 часа
Изглеждаш подозрително наясно по въпроса относно "дупетатстването".Явно вече си бил "потърпевш".
18
7
 
9
 
! Отговори
Юлиян до 20 преди 23 часа
Ако въпросът е зададен към мен,заради коментар 19, отговарям:Там където съм и сега.Не съм и помислял,че ще се изкуша да почна да пиша коментари,но с началото на конфликта в Украйна чашата преля.Възмущението от лицемерието,наглите манипулации и слугинажа от страна на западните и българските медии ме накараха да започна да пиша и да защитавам истината и справедливостта.Засега ми се получава и то доста добре.Доказателство за това е редовната липса на аргументи и доказателства срещу моите коментари
17
26
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Фактът е че руснаците са нация от иззроди
16
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Руската депутатка сигурно го поема в своята дупетатка целия сух сух сух