Руска депутатка иска "Движението без деца" да бъде забранено със закон

Според Валентина Матвиенко феминизмът е станал деструктивен
18 сеп 2024 22:55, Нели Христова
69
Руска депутатка иска "Движението без деца" да бъде забранено със закон
Снимка: БГНЕС

В интервю за вестник "Известия" председателят на Съвета на федерацията Валентина Матвиенко заяви, че е за законодателна забрана на "Движението без деца" (доброволния отказ от деца).

Матвиенко спомена движението, след като "Известия" я попитаха за борбата на жените за равенство. Според нея феминизмът първоначално се основава на "добра идея - да се борим за равнопоставеност на жените". Но на Запад, според Матвиенко, феминизмът "дегенерира, радикализира се" и стана "войнствен".

"Това се превърна в конфронтация и движение "срещу мъжете", "срещу традиционните ценности". Сега става въпрос и за някои джендъри, от които са измислени повече от петдесет. Или да речем движението чайлдфри, което според мен трябва да се забрани със закон. Така че първоначалното значение отдавна се е загубило", обяснява Матвиенко пред изданието.

През септември 2022 г. в Държавната дума беше внесен законопроект за забрана на разпространението на информация сред непълнолетни, която насърчава доброволния отказ да имат деца. В обяснителната бележка към документа се посочва, че "привържениците на идеологията без деца разпространяват идеи, които формират основата на деструктивно социално поведение, основано на доброволен отказ да имат деца, което противоречи на традиционните семейни ценности и държавната политика на Руската федерация". През март 2023 г. законопроектът беше оттеглен от разглеждане в Държавната дума.

През декември 2023 г. Областната дума на Курск прие законопроект, забраняващ "склоняването" на жените да правят аборт. Предлага се забрана на "пропагандата" на абортите и стила на живот без деца, като например "агресивна информация" за това в социалните мрежи.

През ноември 2023 г. Върховният съд на Русия обяви несъществуващото "международно ЛГБТ движение" за "екстремистка организация". След това съдилищата започнаха да наказват за "ЛГБТ символи", започнаха нападения в клубове, а издателите на книги, онлайн кината и телевизионните канали започнаха да получават многомилионни глоби за „пропаганда на нетрадиционни сексуални отношения“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от Русия
Microsoft: Русия засилва дезинформацията за кампанията на Харис
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
2
 
2
 
! Отговори
Колев преди 5 часа
Точно тези пияндурници и *** ще ни учат на морал ,страната с най голям процент алкохолици и леки жени питайте по старите гларуси по Слънчев Бряг как сваляха девушките,още първата вечер като пристигнат направо храсталаците или на плажа Юрдек сикиш
54
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
"Лошото е, че тия после определят на хората с деца какво да ги учат и как да ги възпитават. " - Родителите? Ами кой друг бе, унуфрии? Държавата? Платон? Сталин?
53
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
"Движението без деца не забранява, нито пропагандира. Това са хора групирани на принципа че нямат деца по собствено желание." Къде е движението на хората, нямащи хамстери, питам? Гурпира ли се? Или просто решават, че няма да имат хамстери и не пишат по 20 публикации на седмица, за това какви са щастливи, нямат статии в нета, защо е добре, да няма деца, нито па гледат,д акажат на всеки, във възможно най-ного думи, колко отвратително е, човек да има деца.
52
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 часа
Ситгнахме до положението, в които руснаците са по-здравомислещи ... Преди 15 години, почна да се поевява това "child free" и преди 10 заля целия нет и в БГ. И какво се случи - всичките се почувстваха авантюристки, бизнес дами, а сега на 40 години си прегръща котката и гледа със злоба мйките на по 30 с 2-3 деца, и до 4-5 години, ще почен да търси инвитро опции и прочие.
51
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
До Анонимен 57 !Не те знам какво животно си, но ако твоите родители са членували в тази организация сега нямаше да съществуваш и да подготвяш почвата след теб да си кореспондират други живи твари, а не хора!!! От край време хората показват щастието, гордостта и бъдещето си - техните деца. Наследниците ще определят бъдещето на нашия вид и ще го има ли! Това са природни закони и който е срещу тях е болен ( физически или психически)!!!
50
5
 
7
 
! Отговори
Съвет преди 15 часа
Да направят като Живков. Нямаш деца и плащаш.
49
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Движението без деца не забранява, нито пропагандира. Това са хора групирани на принципа че нямат деца по собствено желание. Имането на деца е просто модна тенденция, воуг стил по който хората се изразяват публично, показват си бременните коренчета, кърмят, бутат колички с деца, носят се приповдигнато и се веселят, това е мода и хвалба. И ако не искат да имат насила ли ще ги накарате, що за грижовни и коректни родители ще бъдат това, насилени през закон да раждат или маргинализирани че не желаят.
48
10
 
5
 
! Отговори
Атанас преди 17 часа
Да си осигуряват и жени и мъже тогава и да задължават с бракове и разплод по генетично одобрени линии. И напред към комунизма. Другия вариант на комунизма - всичко е общо - жените и мъжете също.
47
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Разбира се, че не трябва да има агресивна пропаганда, която да ни нарежда какво да правим, като това "Движение без деца".
46
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
ПРАВА Е!
45
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Няма лошо.
44
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Валентина "Стакан" Матвиенко
43
4
 
16
 
! Отговори
По същество преди 18 часа
Кое не е правилно от това, което казва?
42
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Като забранят нещо със закон, то обикновено става по-полуярно.
41
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
Лошото е, че тия после определят на хората с деца какво да ги учат и как да ги възпитават.
40
31
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
До Анонимен 49 Русофилите насърчават агресорската война на Путин, и така стотици хиляди деца на руски семйства загиват, следователно и те и техните кремълски господари са сатанисти. Така излиза.
39
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Ако не искаш да имаш деца, нямай макар, че и това не е правилно. Щом на теб е даден живот, и ти си длъжен да дадеш. Но да навиваш и другите хора да нямат деца, това си е чист сатанизъм.
38
2
 
17
 
! Отговори
Исус му е майката преди 19 часа
Вече е имало в секта, която е проповядвала, че хората не трябва да имат деца. Съвсем естествено, сектата е отмряла.
37
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Фашисткия режим на който тази е марионетка праща децата на руснаците на фронта, където те загиват и руските семейства остават без деца. Трябва фашисткия режим и тази да бъдат забранени, защото поведението им е социално деструктивно.
36
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 19 часа
Има няколко ценни идеи у раш коте, и това е една от тях!