Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск

Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг
2 сеп 2024 22:00, Гергана Попова
294
Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна ще загуби човешки и военни ресурси, но няма да постигне нищо в района на Курск, пише американското издание The National Interest.

Още по темата
В материала се казва още, че залогът на киевските власти, че руският президент Владимир Путин уж ще се „пречупи“ и ще започне преговори с Украйна, не е нищо повече от фантазия.

Руско-украинската война беше далеч по-различна от Американската гражданска война и Украйна, разбира се, не приличаше морално на Конфедеративните американски щати. За съжаление на Украйна, скорошното им нахлуване на север в Курск има удивителни прилики със злополучния опит на Лий.

Преди нахлуването войната просто не вървеше добре за Украйна, докато те имаха значителни ранни успехи в конфликта, най-вече битката за Киев и контранастъплението в Харков в края на 2022 г., през 2023 г. войната се превърна в  нещо като задънена улица. Но 2024 г. показа,  че Русия бавно, но сигурно постига победи.

Трудно е обаче да се приеме идеята, че тази атака по някакъв начин наранява Путин. Украйна не е превзела град Курск; те просто са превзели някои, предимно селски, части от област или район на Курск. Най-големият град, който са превзели  към момента на писане на тази статия, е Суджа, който има малко над 6000 души. Голяма част от територията, която са превзели, са празни полета. Дори и да успеят да превземат самия Курск – много малко вероятна, макар и не невъзможна перспектива – това е град с по-малко от 500 000 души и такъв, който не е важен за плановете на Кремъл. Идеята, че той ще прекъсне и ще преговаря с Украйна, е фантазия; Кремъл не трябва да бърза с подобни цели, пише още изданието.

Русия просто ще изчака и бавно ще си върне земята, сантиметър по сантиметър, хвърляйки толкова хора, колкото е необходимо.

Когато свършат, ситуацията ще изглежда още по-лоша за Украйна, отколкото в началото: Украйна ще е загубила хора, ще е използвала оръжие и няма да спечели нищо. Междувременно Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг, както прави сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Путин: Младите членове на семейството ми говорят свободно китайски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
224
1
 
20
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Тук е чълно с анонимни тролейбуси на Мъртън. Те ако не са анонимни, не могат да вършат работа. Първо, ше се види, че е само един дето спори и ръси мозък и второ, не върви на голям сайт със стотици коментари, един да шари под 20 статии.Затова и са анонимни. Отделно, че ако решиш да го цитираш, мъдуратора вече е изтрил накой пост и се оказва, че цитираш друг. Това е начина на работа на тролейбусите. Вече полезните идиomи са друга работа, такива като Зозо например.
223
4
 
8
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Лада 9Нива в момента има фейслифт. Нов 122к.с. мотор, ново окачване-пружини и амортисьори, нов волан, нови спортни седалки и нов интериор като цяло. Прави и реклама човека...ай-малкото в Русия, където много се интересуват от Алтернатива за Германия.
222
3
 
31
 
! Отговори
Ти да видиш! преди 2 седмици
Алтернатива за Германия" спечели регионалните избори в Тюрингия, лидерът й се появи с LADA NIVA
221
2
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Сам съм в момента.Други няма,а и ми омръзна да си хабя батерията с анонимници.
220
1
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Ако ще казваш нещо раждай по-бързо,че ми пада батерията,а и имам работа.
219
20
 
2
 
! Отговори
юлиан, боян, стоян преди 2 седмици
кой от всичките? Един бот като теб е прозрачен, като Абеба. РушкияПародиен център не може да ви научи на нищо ползотворно. Очаквайте с "нетърпение" ЛУСТРАЦИЯТА. Тик так, тик так.
218
1
 
9
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Ти какво даде?***?Даже име не смееш да си сложиш!Тръгнал да иска.Анонимник.Аз поне съм сложил името.
217
3
 
0
 
! Отговори
Не си бил анономен преди 2 седмици
нали това казваш?
216
0
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Ако искаш направо да ти дам номера на банковата сметка.
215
0
 
7
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Май вече свалихте Гарда?Щом почнахте с псувните.Сигурно така си "оправяте" и жените,чрез сайта и по телефона.Да псуваш в сайта е същото.Файда-никаква.
214
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Не съм.А и не се хваля наляво и надясно.
213
7
 
0
 
! Отговори
Що бе простак преди 2 седмици
"Като си такъв "страшен убиец",защо си анонимен.... " ти не си ли?
212
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма ли перални и тоалетни?
211
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Путин го виждаме всеки ден,а "мечти пух" отвреме на време в сайта.
210
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Също, като Путин в Украйна!
209
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян до 226 преди 2 седмици
И още е жив!!!
208
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мечо ти Пух Е с жена си приятел ми е .Убиец е защото блатната *** нападна Страната от която е Жена му събори Фермата която. Бе изградил и смяташе да развива За него нея и децата им до сега е прертрепал поне 9 рашки с автомат два танка и към 50 тин с минохвъргачка .Реално е най опитния Боец в България и един от най добрите в Тая война в окопите е от април 2022
207
3
 
2
 
! Отговори
Юлиян до 223 преди 2 седмици
Като си такъв "страшен убиец",защо си анонимен?
206
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
А бе човек!Казах ти, спри го това пиене.Хората като пийнат,почват да фъфлят.Ти фъфлиш и даже заекваш пишейки.А на въпроса ти има ***,кратък и ясен отговор.зависи как ще подходиш-челно или в обход,подсигурявайки фланговете си и като внимаваш да не разтягаш прекалено основните си сили.
205
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За перо и мерена реч върви в Шекспировия театър ...За война ще си имаш работа с Убийци и бъди благодарен че не са те хвърлили срещу тях под началството на някакви си там ФСБ крадливо дърто човече ...