Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск

Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг
2 сеп 2024 22:00, Гергана Попова
294
Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна ще загуби човешки и военни ресурси, но няма да постигне нищо в района на Курск, пише американското издание The National Interest.

Още по темата
В материала се казва още, че залогът на киевските власти, че руският президент Владимир Путин уж ще се „пречупи“ и ще започне преговори с Украйна, не е нищо повече от фантазия.

Руско-украинската война беше далеч по-различна от Американската гражданска война и Украйна, разбира се, не приличаше морално на Конфедеративните американски щати. За съжаление на Украйна, скорошното им нахлуване на север в Курск има удивителни прилики със злополучния опит на Лий.

Преди нахлуването войната просто не вървеше добре за Украйна, докато те имаха значителни ранни успехи в конфликта, най-вече битката за Киев и контранастъплението в Харков в края на 2022 г., през 2023 г. войната се превърна в  нещо като задънена улица. Но 2024 г. показа,  че Русия бавно, но сигурно постига победи.

Трудно е обаче да се приеме идеята, че тази атака по някакъв начин наранява Путин. Украйна не е превзела град Курск; те просто са превзели някои, предимно селски, части от област или район на Курск. Най-големият град, който са превзели  към момента на писане на тази статия, е Суджа, който има малко над 6000 души. Голяма част от територията, която са превзели, са празни полета. Дори и да успеят да превземат самия Курск – много малко вероятна, макар и не невъзможна перспектива – това е град с по-малко от 500 000 души и такъв, който не е важен за плановете на Кремъл. Идеята, че той ще прекъсне и ще преговаря с Украйна, е фантазия; Кремъл не трябва да бърза с подобни цели, пише още изданието.

Русия просто ще изчака и бавно ще си върне земята, сантиметър по сантиметър, хвърляйки толкова хора, колкото е необходимо.

Когато свършат, ситуацията ще изглежда още по-лоша за Украйна, отколкото в началото: Украйна ще е загубила хора, ще е използвала оръжие и няма да спечели нищо. Междувременно Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг, както прави сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Путин: Младите членове на семейството ми говорят свободно китайски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
6
 
0
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
Навремето единглупак Брусилов бавно и методично напредвал с гръмки хвалебствени успехи срещу Трудовите войски ( сръбски пленици чехи ала Швейк и роми )на Австрия Унгария ...И го заболи в Жп възела в Ковец(Ковно) на река стохотка и руската гвардия заминала на тор ...та и сега Гераската пълзи към Вовчанск Като и на кокошките е ясно че е самоубийство ...А в тила му е и завзетия район в Курск ...
183
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия сме я били в световна война и от опит се вижда че сега ще я набие и Украйна Знаем и и кътните зъби А Украйнците я знаят още по добре що за циганскомилиционерскакочина е
182
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом се появява такава новина в купена медия от третополовите дегенерасти, значи са го осъзнали. Трябваше им има-няма месец.
181
9
 
2
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
Все повече се Убеждавам че русофила е глупаво нещо . Пространството Курск Белгород е ТИЛОВ район на Северната армия с навлизането в него всякакви маневри на тая руска групировка стават Не просто опасни Ами направо Гибелни за нея ...Та жп линията Курск Белгород е главния път за снабдяване на целияцигански катун дето се нарича армия на Рф без него не биха получили нищо от тила и резерва си...
180
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Украйна Ще спечели войната и за справка Севера преди да навлезе в Юга Също не би спечелил
179
1
 
10
 
! Отговори
Юлиян до Кравар.. преди 2 седмици
Коментарът е написан в атрактивен стил,находчиво,но с нищо няма да помогне,още повече да промени хода на военните действия."Дърво по дърво,хендек по хендек",село след село,град след град Украйна губи,отстъпва.Някои редки,временни успехи могат да забавят края,но не и да го предотвратят.А вие си пишете."Славете",възхвалявайте,но това битки не печели.Още по-малко войни.
178
2
 
6
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 2 седмици
До ГЕРОИАМ СЛАВА - Пиши на грамотен български език и след това идвай по форумите да раздаваш оскъдния си акъл. Такива умно-красиви неграмотни зарзаватчии-стратези в страната бол, с булдозер да ви ринем по 28 часа на ден, пак няма да смогнем. Грабни си книжка по български език и граматика, едно дефтерче, и почвай да лижеш мастило, зубриш български език, правопис и гмуркаш в дълбините на граматиката на българския език. Сполай ти!
177
1
 
10
 
! Отговори
До Победителиа е ясе преди 2 седмици
Ха,Ха,Ха!Имали такава дъжава Украина?Сега благодаение на Владимир Зеленски и население няма да има.Жалки либералчета,що не вземе да се гръмнете!!!
176
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
банда одръпани укро мишоци, скрити дълбоко в миши дупки, тормозейки цивилното населени- дните им са преброени, всички ще умрат в агония и страшни мъки
175
11
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
Чакайте вожда Пу Тин да ви оправи, ей сега ще спретне една четиридневна специална операция в Курск. Очаквайте дневните доклади как руснаците героично са превзели две дървета и са обградили пейката в парка с "минимални" загуби от 20 танка, 500 войника и една подводница. Рускините не могат да ги раждат с това темпо ама напредват, поне още малко.
174
1
 
13
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Статията действително е написана трезво и правдиво.На евроатлантиците естествено няма да им хареса,но това е положението."Рейдът"на украинските части на руска територия бе изненадващ и успешен в началото,но негативните последствия от това"разтягане"на фронта,на фона на недостига на"жива сила" в украинската армия,закономерно започнаха да излизат наяве.
173
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснака продължава да плаща на американски продажници за да публикуват глупости от които никой не се интересува в САЩ, но топлят сърцата на русофилите зажаднели до крайна степен за някакви позитивни "новини" за химерични руски победи. Русия нищо не постигна за 2,5 години освен загубата на 600 хиляди солдата и 70% от наличната си военна техника, но тук се твърди че Украйна нищо нямала да постигне в Курс за да се прикрият закубите на руските нещастници в Украйна.
172
1
 
14
 
! Отговори
someone преди 2 седмици
Много трезва статия, Русия въобще няма да се впечатли от оръжия и акции, бавно дори мъчително ,но методично ще си връща всичко, както са го правели и Втората световна, преговори и отстъпки няма да има.
171
7
 
3
 
! Отговори
Хаахх преди 2 седмици
Пишейки в Politico , журналистът Джеймс Кърчик твърди през 2016 г., докато коментира връзките на Доналд Тръмп с Русия, че The National Interest и неговата компания майка са две от най-симпатичните към Кремъл институции в столицата на нацията, дори повече от московския център Карнеги
170
2
 
7
 
! Отговори
Юлиян до 180 преди 2 седмици
Ако Украйна "уверено побеждаваше" нямаше със скърцане на зъби от злоба да се пишат,въпреки явното нежелание,статии като тази и да се слагат такива заглавия.
169
6
 
13
 
! Отговори
Курск преди 2 седмици
9000 укри и техника за десетина милиарда на кайма за по-малко от месец натоффски месен щурм.
168
5
 
12
 
! Отговори
Юлиян до 175 преди 2 седмици
За два,не за три.Руските десантни части бяха там,в предградията на Киев.Путин ги върна обратно.Защо?Питайте него.
167
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 179 Не е вярно, кpaвapче, превзеха Киев, Николаев, Харков, да се готвят Одеса, Берлин, Париж, Лондон. До края на годината и Вашингтон. Ние четем проверени източници, не сме като вас евроджeндъpите.
166
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В момента Украйна уверено побеждава по всички фронтове и разбива човката на Русия в Курск, но руските петоколонници фантазират, за да избягат от реалността.
165
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Киев не е превземан. Руснаците стигнаха до Киев за 3 дни, и Украйна клекна и се съгласи на преговори. Тогава руснаците в знак на добра воля се изтеглиха и започнаха преговорите в Истанбул.