Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие

НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята
30 авг 2024 13:14, Гергана Попова
308
Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие
Снимка: БГНЕС/ EPA

Атаката в района на Курск извади Москва от равновесие. Путин не се справя много добре с нови и несигурни ситуации и Курск създаде такава ситуация. От друга страна, Путин разшири фронта над 60 мили (96,5 километра) и Русия в крайна сметка все още има повече ресурси от Киев, докато те се бият напред-назад. Така че мисля, че Курск е добър от тактическа гледна точка, но е твърде рано да се каже какво ще означава това по отношение на общата стратегия и как ще реагира Москва. Това заяви за гръцкото издание Kathimerini бившият командир на Централното командване на САЩ (CENTCOM) ген. Франк Макензи.

Още по темата

Путин, поради естеството на своето управление и своята система от вярвания, не може да си позволи да бъде слаб, но има тенденция да бъде парализиран, когато се случват нови неща. Следователно той не бърза с нови решения и това е нещо като ахилесова пета. Освен това кампанията му в Украйна все още не е приключила и аз вярвам, че Путин е готов да използва всички руски ресурси, за да преследва тази кампания", добави още той.

"НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запазила мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. И разбира се, действията на Путин му дадоха нов живот", каза Макензи.

В дългосрочен план проблемът с темпото е Китай и трябва да го признаем. Китай е хроничен проблем и ще съществува дълго време. Има някои непосредствени заплахи от Китай, но повечето от тях са дългосрочни и трябва да се подготвим да се изправим срещу Китай. Русия е непосредствен проблем. Не забравяйте, че Русия е единствената страна в света, която има способността да унищожи Съединените щати с ядрените си оръжия. Трябва да уважавате тази способност. Така че, в краткосрочен план, зоната, която ме тревожи най-много в момента, е Украйна и това е така, защото имаме работа с държава с ядрени способности и тоталитарен лидер, който има комплекса на месията. И това трябва да тревожи всички нас, когато гледаме към предстоящите дни. Мисля, че сме в много опасен период от войната и какво може да направи Русия занапред", коментира Макензи.

Не виждам условия, при които американските сили да се върнат обратно в Афганистан. Но тук е проблемът. В момента не виждаме какво се случва в Афганистан, защото избрахме да погледнем настрани и защото имаме много малко ресурси в Близкия изток, за да погледнем Афганистан. Знаем, че ISIS се разраства и планира да атакува нашата родина и знаем, че ISIS наскоро извърши много успешна атака срещу Москва. И така, тази организация се разраства и ние имаме много малко възможности и ресурси, за да се справим с този проблем. И това ще бъде проблем, който ще ни преследва в бъдеще", заяви Макензи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още по темата: УкрайнаНАТОРусияCENTCOM
Още от Русия
5,9 по Рихтер разтърси полуостров Камчатка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
274
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До *** късия стигна ли Лисабон.....а Лондон? -- па не е поискал, не ги е стигнал..
273
0
 
0
 
! Отговори
Истината преди 1 седмица
Бодряшките статии за Курск са обикновено тролене. Украйна е на колене и скоро ще е просната на земята.
272
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Кравар Евроатлантик Как го разбра това? Звездите много ти говорят. Русия може спокойно да смаже НАТО в конвенционална война. Просто е- НАТО си дадоха много от оръжията и техниката, снарядите на Украйна. Излезе наяве и колко техника е писана работеща, но е крадено и е станала за скрап.НАТО вече няма артилерийски снаряди за повече от месец-два и произвежда по няколко хиляди нови за месеци, дето са за 1-2 дни боеве.Политиците много крадат и армиите са само на хартия боеспособни и това цъфна.
271
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всъщност украинските военни съвсем открито критикуват Зеленски за тази атака, че е показна и им пречи на тях, а не на руснаците. Украинците губят стратегически постове за доставките на армията и от там са пред загуба на целия Домбас, защото няма да могат да подържат защитата. Руснаците в момента не отговарят в Курск и си копат по плана в Украйна.Какъв е смисълът да губиш хора и да си спреш настъплението, ако то ще ти даде след месеци победа над врага, който ще си се изтегли сам след поражението?
270
2
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Едно важно нещо. Предатели на САЩ някои от вас в един момент могат да се събудят и да тръгнат срещу САЩ2. Внимавайте в такъв случай и отидете веднага в посолство на държава осмивана от САЩ3. Иначе ще последвате съдбата на бин ладен. Той беше вербуван и обучаван от цру. Стана им вярно куче. Обаче прогледна и се обърна срещу тях. Останалото ви е ясно влизат при него морски пехотинци и го убиват. Не го арестуват
269
3
 
6
 
! Отговори
луд за връзване си преди 2 седмици
"Русия омишлено задържа в Курск така фронта в Украйна се разпада.. " асаане.
268
2
 
7
 
! Отговори
путьо късия преди 2 седмици
стигна ли Лисабон.....а Лондон? На много въпроси отговорите ги няма от краснаяСволоч. Някои от пияниците в пСсольството знаят ли?
267
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
.....НАТО е най-успешната отбранителна организация в историята на света. Не знам друга организация, която да е запазила мира толкова дълго или толкова ефективно, колкото НАТО. Най големият виц които съм чувал...НАТО и мир
266
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
....русия може да унищожи щатите с ядрените си оръжия....това е достатъчно! баста!
265
2
 
8
 
! Отговори
Българин преди 2 седмици
Русия омишлено задържа в Курск така фронта в Украйна се разпада резултата го виждаме Русия громи украйнци и натовци Украйна огасва след това тези натовци в Курск няма да излезнат. Европеиските лидери се посират голям кеф
264
3
 
0
 
! Отговори
Войводата преди 2 седмици
1. Ако не можете да плените оръжието или да нанесете удар с крак над пъпа в първите секунди и нападателите са до двама вкл. Скочете рязко към първия нападател в страни от него.2. Още по време на скока се завъртете към него.3. Ако сте с обувка прав мощен удар отстрани на коляното. Чупете го.4. Ако сте бос. Свийте коляно и мощно го ударете страни в ребрата. Чупете ги.
263
5
 
9
 
! Отговори
Ха ха преди 2 седмици
По-скоро укровермахта настъпи мотиката и излезе от релси. Най-добре обучените укрофашисти с натовска техника дават фира. А после зеотборът реве, че нямат хора и техника
262
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хайде бе! По скоро я е извади от търпение.
261
5
 
15
 
! Отговори
Никола Стефанов преди 2 седмици
Янкито пак дрънка глупости. Както са уж са извадени от рановесие, руснаците настъпват в Донбас без да срещнат кой знае каква съпротива. В Курск на практика евакуираха цивилните и руската армия може да си млати укрите на спокойствие с месеци. Между другото, в руската армия Курск вече го броят за нещо като тренировъчен полигон, къдео изпращат нови части да придобият практически опит.
260
7
 
17
 
! Отговори
Направо повярвах преди 2 седмици
Направо така изкара от равновесие Москва...Че за два дни руските части освободиха четири населени места в Донбас. Селидово, Стелмаховка, Мемрик, Николаевка и Украинск. Тази сутрин боевете се водят вече в Покровск и Торецк (който ще си върне истинското име Джерджинск в следващите дни също като измисленият Ню Йорк в Донбас който вече е Новгород. А онези нацисти в района на Курск ще се селфират още малко и после ще останат там завинаги...Само че на два метра под земята.
259
5
 
13
 
! Отговори
Боби преди 2 седмици
До 261 265 - Защо Украинците наистина губят по 2000+ човека на ден. Всички са съгласни че РФ ползва по 200+ бомби с УМПК всеки ден(това са 3 ескадрили Су-34 по един полет на ден) Имаме едно полево Укритие/"бункер" за примерно 10 човека(едно отделение) Една 250кг Бомба с УМПК с точност 10м ако уцели точно бункера - ОХ, Ако уцели земята до бункера просто ще засипе целия бункер и погребе войниците. Ако е Взводен бункер дори Бетонен Тогава се ползва 1500кг Бомба С УМПК 30 военни груз 200
258
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тролфермата е, нали. И аз го виждам. Внезапно няколко русофила дадена статия като по команда. След това идва друга статия и така нататъка. Едни и същи писаници, един и същи стил, едни и същи глупости. Елементарни са, затова нямат особено успех.
257
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 265 Другарчето ти по работа тук го написа. Или казваш, неговите лъжи са си негови, нищо, че бачкате за един и същи център?
256
4
 
9
 
! Отговори
Фитока преди 2 седмици
Ами след признанието,че Русия може да унищожи САЩ,как очакват Украйна да победи Русия?Американска политика,но мечката не е Афган и може да потопи някой флот от седемте за предупреждение и после по телефона ами вий им дадохте ракети и удариха Москва,няма как да не реагираме,но все пак не сме ударили Вашингтон.Айдя да гледаме в бъдещето,живи и здрави.
255
15
 
9
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 2 седмици
От цялата работа стана ясно, че в една конвенционална война руснаците няма да издържат и 3 месеца срещу НАТО. Китайците и поляците ще се състезават до Москва.