Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск

Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг
2 сеп 2024 22:00, Гергана Попова
294
Украйна ще загуби ресурси, но няма да спечели нищо в района на Курск
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украйна ще загуби човешки и военни ресурси, но няма да постигне нищо в района на Курск, пише американското издание The National Interest.

Още по темата
В материала се казва още, че залогът на киевските власти, че руският президент Владимир Путин уж ще се „пречупи“ и ще започне преговори с Украйна, не е нищо повече от фантазия.

Руско-украинската война беше далеч по-различна от Американската гражданска война и Украйна, разбира се, не приличаше морално на Конфедеративните американски щати. За съжаление на Украйна, скорошното им нахлуване на север в Курск има удивителни прилики със злополучния опит на Лий.

Преди нахлуването войната просто не вървеше добре за Украйна, докато те имаха значителни ранни успехи в конфликта, най-вече битката за Киев и контранастъплението в Харков в края на 2022 г., през 2023 г. войната се превърна в  нещо като задънена улица. Но 2024 г. показа,  че Русия бавно, но сигурно постига победи.

Трудно е обаче да се приеме идеята, че тази атака по някакъв начин наранява Путин. Украйна не е превзела град Курск; те просто са превзели някои, предимно селски, части от област или район на Курск. Най-големият град, който са превзели  към момента на писане на тази статия, е Суджа, който има малко над 6000 души. Голяма част от територията, която са превзели, са празни полета. Дори и да успеят да превземат самия Курск – много малко вероятна, макар и не невъзможна перспектива – това е град с по-малко от 500 000 души и такъв, който не е важен за плановете на Кремъл. Идеята, че той ще прекъсне и ще преговаря с Украйна, е фантазия; Кремъл не трябва да бърза с подобни цели, пише още изданието.

Русия просто ще изчака и бавно ще си върне земята, сантиметър по сантиметър, хвърляйки толкова хора, колкото е необходимо.

Когато свършат, ситуацията ще изглежда още по-лоша за Украйна, отколкото в началото: Украйна ще е загубила хора, ще е използвала оръжие и няма да спечели нищо. Междувременно Русия бавно ще продължи да отрязва територията на Украйна на юг, както прави сега.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още по темата: войнаУкрайнаРусия
Още от Русия
Путин: Младите членове на семейството ми говорят свободно китайски
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
10
 
2
 
! Отговори
Мужик преди 2 седмици
Теории много, а какво ще се случи в действителност, бъдещето ще покаже! Аз лично, се надявам дрътoто жуже по скоро да гризне дръвцето, по един или друг начин. Създаде си много врагове, а е в период на живота трябва да се наслаждава на пенсия и внуци, а той още продължава да yбuвa.
203
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мечо ти Пух си има млада жена и се Снимала с нея След месец Два пак ще е фронта. Няма да се занимава в 4 и половина с някакъв руски гей Юлиян я
202
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То поне още един клин да имаше Гераската да кажем има някакъв шанс но сега Покровск си е надгробен Покров за армията му
201
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян до 216 преди 2 седмици
Анонимнико,къде го "мечти пух" да потвърди?А и тук не е място за "убийци",а за хора с дар слово,макар и да не е задължително да бъде в мерена реч.Иска се просто ясна мисъл и що годе вярно перо.А на вас и на теб най-вече, тези две неща ти "бягат"!Казах ти догодина!При упорито четене разбира се.
200
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мини ти аз не пия оставям ловенето на Герасимов.. Що става когато крилата ти не мърдат пълзиш в тесен фронт 11 км към Град който е и Окрепления ако го сринеш а ти ще трябва да го сринеш зада влезеш вътре Прострелван от три страни Без да разширяваш фланговете си с логистика под Огневи контрол в протежение на 30_40км Покровск Ще ти е надгробен Покров Това става
199
0
 
3
 
! Отговори
Юлиян до 214 преди 2 седмици
Спри го това пиене.Мини на четене и писане,ама повече на четене,че нещо "фалшивиш" и само драскаш безсмислици.Пък догодина пак може да се пробваш.
198
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мечти Пух е ветеран със стаж убивал не веднъж Ти Юлиянчо. Какво си ...Като ходиш на доктор Не търсиш слаткар да те оперира
197
1
 
2
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Къде се "замота" и ти из прериите!Обърка се като пате в кълчища.Давай по-яваш.Къде се набута чак при Тасунка-Витко.
196
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герасимов забивки се в Покровск армията му е мъртва .дори zглупаците на фронта го усещат
195
4
 
1
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Слабо се чуваш,"мечо",неубедително.И "ниско" или "високо",не е по силите на хартиени "мечовци" да го достигнат,като дивия мед.Най-много да паднеш от дървото.Отговаряй,вместо да плюеш.Така по-скоро себе си пръскаш и пенявиш.
194
5
 
1
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
Голям специалист кой знае в кой максуд са го намерили на дрога и рубли някаква мисирка Служила три месеца в националната гвардия като Пиар драснала нещо в трето степени издание ...При това дори собствената и алюзия за войната между севера и юга не познава че Генерал Шърман именно жп линиите с Антланта Взима ...
193
1
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
А западните военни специалисти признават,че авантюрата в Курск доведе до сериозни негативни последствия за целия украински фронт в Донбас,вместо да облекчи положението на украинската армия.
192
7
 
1
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
И всякакви рокосовски тимошенковци жуковци и пропия *** си висяха около Курск Преди чичото Сам да Влезе в Париж .Впрочем сега са до един мъртви Имаме великия алкохолен стратег Герасимов и още по бездарния Путин ...Гледай си таксито Юлиянчо нивото ти е ниско
191
5
 
0
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
За да питат такива като теб Юлиянчо Чети Сън Зъ Като си Силен прави се на Слаб .Крузевиц няма да ти го цитирам сложен ще ти дойде
190
0
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Е като ги "трескат" защо руските части в Курска област получават редовно подкрепления и техника.
189
1
 
5
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Един"Мечо Пух" армия не прави.И ако военните действия за украинската армия вървят добре,защо е това постоянно хленчене, скимтене и тръшкане от страна на Зеленски и Сирски.Когато нещата на бойното поле вървят добре никой не се тръшка и оплаква.
188
5
 
1
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
Жп линиите Курс Белгород снабдяват освен тия два града и всичките арменски складове в Донецк Луганск и Ростов а и тях самите а от там и Крим по между другото ...Никой никога не е твърдял чеса прерязани Но са подогневи контрол а да треснеш трен не е кой знае каква философия особено като разтоварва .Дори и zглупаците с стафида мозака го схващат но не и Юлиянчо на него има свети с Агит опорки мисирешки те писаници на някой дори неслужил в армията Още повече имат някакво значение английски или не
187
0
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
Какво е един Брусилов на фона на Жуков,Рокосовски,Конев,Тимошенко,Малиновски и т.н.,които вървяха,вървяха и ...стигнаха в Прага, Варшава, Будапеща и ... Берлин.
186
5
 
0
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
Тоя *** вече е убил лично поне 9 бр ВДВ ници и възможно още около 40 миномет си е не е гледал всяка мина де и има ликвидиран Т90 и Т72 м а какво има Юлиян такси )))
185
1
 
4
 
! Отговори
Юлиян преди 2 седмици
"Дикий медведь" Пух е симпатично наивен и глупав не само на кино,но и в живота.Затова и търпи разочарование след разочарование,неуспех след неуспех.Щом"най-важната железопътна линия"за снабдяване на руските части в Курска област е"блокирана",защо получават постоянно оръжие и резерви и вкарват в бой все нови,свежи подразделения,а украинските части не.И защо и Сирски и Зеленски тръбят по всички медии,че ситуацията в Торецко-Покровското,а и по останалите направления е повече от сериозна.