Проф. Чуков за атаката срещу "Хизбула": Безпрецедентен случай

Всяка честота на „Хизбула“, през която комуникират, е хакната от Израел
18 сеп 2024 10:26, Гергана Попова
48
Проф. Чуков за атаката срещу "Хизбула": Безпрецедентен случай
Снимка: БГНЕС

Девет души, сред които и едно дете, загинаха в Ливан след едновременното избухване на стотици пейджъри, използвани от членове на "Хизбула". Пострадали са общо 2800 души. От въоръжената групировка обвиниха Израел за безпрецедентната атака и се заканиха със „справедливо възмездие“.От страна на Израел все още няма официално изявление. Темата коментира арабистът проф. Владимир Чуков за Нова телевизия.

„Това е безпрецедентен случай. За пръв път има такъв кибер пробив в „Хизбула“. Но комуникациите там винаги са били много слаба точка“, каза той. Чуков обясни, че пейджърите са раздадени на представители на елита на групировката.

По думите му, всяка честота на „Хизбула“, през която комуникират, е хакната от Израел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: войнаИзраел
Още от Близък Изток
Експлодиращи пейджъри убиха 11 и раниха хиляди членове на "Хизбула"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Мадуро преди 32 минути
Някой да раздаде нашите 240 рабойника по един такъв такъв пейджър...а аз ще свърша останалото...във името и благоденствието на България съм готов да затрия тия нашенски *** както са куп...
34
0
 
2
 
! Отговори
Антикомунист преди 13 часа
Поредно доказателство как умните и технологично развитите се справят с бунаците......
33
2
 
7
 
! Отговори
СтС преди 18 часа
Имал съм си много работа с евреи от Израел, уникални са,съвсем друго мислене и обичат България.Защо ни будалкат на тези- добри,тези- лоши,много палестинци са против Хизбула и ги използват като жив щит.Това е единствения път когато не им съобщават предварително 20 мин.,че ще ги атакуват,защо не казвате,че навремето палестинците са си продали земите на евреите и въпреки това им дават държавна земя,ток и вода...има много защо ... ???
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
В Ливан има милиони християни...
31
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Вижте клиповете с взривовете един е на пазар, друг на каса в магазин. КОЙТО ГО Е НАПРАВИЛ БОГ ЩЕ ГО НАКАЖЕ СУРОВО! ТОВА Е МАСОВ ТЕРОРИЗЪМ И НЯМА ИЗВИНЕНИЕ ЗА НЕГО.
30
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
МРЪСНИШКИЯ ИНТЕЛЕКТ НЕ Е ЗА ЗАВИСТ. НИЩО ИНТЕЛЕКТУАЛНО НЯМА В МАСОВИТЕ ВЗРИВЯВАНИЯ НА ПЕЙДЖЪРИ. ПОЗНАВАМ ЕДИН ЕВРЕИН ИМОТЕН ИЗМАМНИК В ЗАТВОРА СИ УПРАЖНИ ИНТЕЛЕКТА. ВСЯКА НАЦИЯ СИ ИМА ХОРА И ХОРА. ВЪРШЕЩИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НЕ ПОДЛЕЖАТ НА ДРУГО ОСВЕН НА ПРЕЗРЕНИЕ.
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
"Кой произвел пейджърите не е важно" - Важно е.
28
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Честотата не знам, дали е хакната, но преди да стигант до ях, пейджарите са били модифицирани да имат заряд и вероятно преимник. Пуснат е сигнал и всички дърмят. Вероятно, не са можели да сложат повече експлозиви, поради притеснения, да не ги засекат или усетят.
27
3
 
13
 
! Отговори
аноним преди 23 часа
Гениално! И разбираемо,защо много хора не обичат евреите-такъв огромен интелект предизвиква единствено завист!!!!
26
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Кой произвел пейджърите не е важно, който го е измислил този номер е за награда --- Не забравяй, че това е тероризъм. Избиване на обикновени хора. Както взрива на пристанището в Бейрут. Ако някой *** направи някоя гадост в Европа, ще продължаваш ли да казваш, че това било за награда?
25
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Да хакнеш честота. :)))) Такива са ни професорите в България, какво да ги правиш. Това са най-обикновени пейджъри, които е нормално да се използват в бедни страни, защото всеки мегабит е скъп на места със слаба връзка, когато въобще има такава. Технилогията позволява по-широко покритие освен това, по-големи разстояния. Хората са дали тия пейджъри на най-обикновени семвйства, както се вижда даже и обикновени деца са пострадали, едното даже е починало. За никакви Хисбула не става дума.
24
6
 
16
 
! Отговори
WTF преди 1 ден
Made in Israel. Както винаги перфектни!
23
8
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 ден
Чуков познаваме се.Не се мазни на арабските. Избиха много евреи на празника им.
22
7
 
16
 
! Отговори
нн преди 1 ден
Кой произвел пейджърите не е важно, който го е измислил този номер е за награда, макар използвано за лошо. То за дистанционо взривяване беше известно, но 3000 наведнъж вече е нощо ново.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това да напомни на Саудитска Арабия колко ще си ползват американските Фки... Ама като други няма:))))
20
7
 
21
 
! Отговори
Ае у лево преди 1 ден
Тука некви pycopoби отдолу ама много загрижени за 'невинните' aмyджи. Не си спомням такава солидарност към Ислямска държава едно време, а те разлики между едните и другите няма. Дори ако се вгледате в някой от Хамас или Хизбула, много е вероятно да видите и знамето на Ислямска държава на униформата.
19
3
 
9
 
! Отговори
Идеалист преди 1 ден
Пейджърите са купени от базираната в Тайван компания Gold Apollo, но компанията каза в изявление, че не е произвела устройствата. Те са произведени от компания, наречена BAC. Основателят на Gold Apollo Су Чи-Куан казва, че пейджърите, използвани при експлозията, са произведени от компания в Европа, която е имала правото да използва марката на фирмата. По-късно BAC бе посочената като фирмата, произвела пейджърите. Пейджърите са били модифицирани от израелската шпионска служба Мосад още на произвно ниво. Gold Apollo е дъщерна компания Моторола. Американците си измиха отново ръцете с нещастния
18
4
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
До пияница мистик Грешиш.Комунистическият мозък е Боян Чуков.
17
18
 
21
 
! Отговори
Ккк преди 1 ден
Чуков каво хакване бе в тези пейджъри е имало експлозив което си е тероризъм но понеже са еврвйте никой нищо няма да каже
16
16
 
25
 
! Отговори
Алекс преди 1 ден
Отново демонстрация на технологично превъзходство.Време е арабелите да се кротнат.Нямат шанс.