Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план

Дори и сега темата Залужни остава ключова
17 сеп 2024 17:30, Гергана Попова
55
Залужни бил против нахлуването в Курск, нямало план
Снимка: БГНЕС/ EPA

Бившият главнокомандващ на украинските въоръжени сили Валерий Залужни и няколко други командири на украинската армия бяха против идеята за нахлуване на територията на Курска област, съобщава Politico.

Заради това беше уволнен и командирът на 80-а десантно-щурмова бригада на Украйна Емил Ишкулов , който се притесняваше, че бригадата му може да се окаже твърде уязвима на руска територия и броят на загубите на бойците на украинските въоръжени сили да се увеличи. рязко. Залужни беше против операция „Курск“ само защото нямаше втора стъпка, след като украинските войници преминаха границата.

„Той така и не получи ясен отговор от Зеленски. Той почувства, че това е хазарт“, каза един от украинските официални лица пред чуждестранни журналисти.

Междувременно възражението на Залужни срещу нахлуването беше, че няма ясна втора стъпка, след като границата е била успешно пробита от елитни украински части, събрани от четири бригади, според тези служители, пише още изданието.

Дори и сега темата Залужни остава ключова, защото Западът се притеснява, че Киев може да се окаже в капан в резултат на операцията си и да загуби твърде много сила. Украинският президент Владимир Зеленски се надяваше, че руското министерство на отбраната ще прехвърли сили от Донецк в района на Курск, като по този начин ще отслаби защитата си, но това не се случи.

„Руските сили продължават да постигат значителни тактически успехи югоизточно от Покровск, критичен логистичен център, разположен на пресечната точка на някои от критичните железопътни маршрути за доставка на Украйна“, казва базираният във Вашингтон Институт за изследване на войната.

Украински войници казват, че загубите на украинските въоръжени сили в Донецк нарастват бързо, което принуждава генерал Александър Сирски да изпрати част от Курск за укрепване на отбраната в Донецк.

Говорейки миналата седмица в Киев на годишната среща на конференцията на Ялтинската европейска стратегия, среща на високо ниво, събираща украински и западни официални лица, Зеленски настоя, че ситуацията в Донецк се нормализира, въпреки че призна, че остава трудна.

„През последните седмици ситуацията в Донецка посока, ако говорим за Покровск, леко се подобри“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от Русия
Руски военни кораби навлезли във водите на САЩ край Аляска
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
6
 
3
 
! Отговори
Слънчарски преди 1 ден
До Анонимен #53Аха, ясно. Значи затова украинците отвориха нов коридор в югозападната част на Курск, че да могат тези от източната част да отстъпят през него. :)
54
11
 
10
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 ден
Какво казват за Курск в руската пропаганда? "Украинските нацисти страхливо настъпват, а великата руска армия героично отстъпва, ама така победоносно, по руски!"
53
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Офанзивата "Курск" е пълен провал! Руснаците вече ги подкараха и почти са им отрязали пътя за отстъпление и доставки.
52
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Пентагона ще реши войната а Баба Меца ще бъде наклецана " как абъчна" и ще се навре в хралупата си за дълго.
51
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Абе, не го ли превзеха вече този Покровск? Всеки ден аха да го направят и пак е фал. Все са на няколко километра от него и все са си там.
50
9
 
13
 
! Отговори
Чистят ги от Курск преди 1 ден
Руската армия освободи Борки и Успеновка в района на Курск. Това съобщи в сводка руското министерство на отбраната. Руските части освободиха от нашествениците село Успеновка в Глушковски район, разположено на самата граница.
49
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Мрачен ден е за хохлите, когато дойдат истинските новини - то бива писане, копи, пейст и накрая единствените излъгани са те.
48
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Как ги прецакаха Укрите само. ХАХА. Да се смея ли, да плача ли? Вкараха ги във война,сваляха им звезди и накрая ги онодиха и захвърлиха като мръсно куче. Едно от многобройните доказателства ,че на САЩ не трябва да се вярва, не трябва и да съществуват защото са вредни за човешкия вид !!
47
11
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Краварите закриват проект укрия, приема се за загубена кауза, ще има само много ръкопляскания, потупване по рамото и дребни милиончета вече за заблуда, че помагат.
46
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Боби да не е съкратен?
45
12
 
25
 
! Отговори
Майор от запаса преди 1 ден
Киевските наркомани нямат хора, независимо колко пари и оръжия ще им налеят от запад, воюват хората, а не желязото. Ако няма кой да го вземе в ръце това оръжие и да тръгне с него в бой, то си остава ненужно и безполезно желязо. Наркоманите нямат полезен ход и скоро ще капитулират, може би още до края на годината. СЕГА ПОДГОТВЯТ ОТДАЛЕЧ ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ. Много ще ми е драго да чета тогава как ще *** русофобите :)
44
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 41 Операцията е добра...ама по медиите. Отново.
43
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Статия от Политико инфо!
42
8
 
17
 
! Отговори
Продължавам да преди 1 ден
унижавам натовци и евроатлантици. ЗАЩО министъра на вътрешните работи на Полша иска да се спрат помощоте на украинците бежанци които са във военна възраст?
41
19
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
факта че 3 руски бригади са в чувал, означава че операцията е добра
40
9
 
15
 
! Отговори
Истина преди 1 ден
урките още ли обикалят курск или се наиграха, разходиха се и се прибраха?
39
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Украйнец И ние вече трета година опъваме украиски к. .у ..воля ци за по 2,20 ,колкото да не умрът от глад.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 23, aко наистина си вярваш, значи си кръгъл и*ди*от
37
12
 
25
 
! Отговори
Кръчматъ преди 1 ден
Новият укро Министър на Външните Работи на Ук., Андрей Сибига, настоява ЕС да включи Ук. в Общия бюджет на ЕС и да се погрижи за възстановяването на Енергетиката й! Той се обърна и към Полша с настояването тя да предаде всичките си Миг-29 на Ук. ВВС!!!!! Наглоста на укропите е безгранична като Вселената! -))))))))))
36
18
 
9
 
! Отговори
Украйнец преди 1 ден
Вече трета година лекуваме казачоците-матрьошковци от множество техни самозаблуди