Мишена ли е? Екатерина Захариева може и да не оцелее в ЕК

Според POLITICO тя е мишената, срещу която ще се насочат евродепутатите
18 сеп 2024 18:30, Нели Христова
123
Мишена ли е? Екатерина Захариева може и да не оцелее в ЕК
Снимка: БГНЕС

Само веднъж на всеки пет години Европейският парламент има власт над Европейската комисия. Настоящият момент е един от тези случаи.

През следващите няколко седмици евродепутатите ще изслушат 26-те кандидати за комисари, номинирани от председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен.

"Не всички от тях ще оцелеят", пише изданието Politico, като в това число включва българския кандидат за еврокомисар Екатерина Захариева.

Според медията остриетата са насочени към Захариева и тя е "мишената",  по която евродепутатите ще се съсредоточат.

Като причина се посочва случаят от 2018 година, когато името ѝ бе замесено в скандал с продажба на български паспорти.

Както Euractiv съобщи тогава, бивш служител на имиграционните служби обвини Захариева, че докато е била министър на правосъдието, е участвала в измама, ръководена от други високопоставени български политици.

"Красимир Каракачанов, Екатерина Захариева и евродепутатът Андрей Ковачев са политическите лица, обвинени в измамата, която е позволила на хиляди чужденци да получат български паспорти срещу пари в брой, а с тях и безвизово пътуване в ЕС", информира през 2018 година Euractiv, цитиран от bTV.

Захариева отхвърли обвиненията и не последваха съдебни действия.

"Макар че бе посочена от бивш служител по миграцията като свързана с престъпната схема, нямаше разследване за нея и сега политическите ѝ опоненти искат да напомнят на всички за асоциирането на името ѝ със скандала", пише още Politico.

Вчера стана ясно, че България поема ресор „Стартъпи, изследвания и иновации“, а според европейското издание има голяма вероятност Екатерина Захариева да бъде отхвърлена от Европейския парламент и да не стане част от новата изпълнителна власт на ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Захариева е същата ,като Румяна Желева,а Бойко казва,че избора му е бил правилен.
44
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен Разследването за корупция е от ЕС за България. Къде я търсиш корупцията? Защо сме банановата република в тоз ЕС? От много прозрачно управление ли?
43
5
 
4
 
! Отговори
Боко преди 1 ден
Разбира се, че ще оцелее и ще се справи блестящо. Напук на всички долни гаддове, които се плюнчат в сайта, най-вече променкаджии, умиращи от завист и злоба.
42
3
 
6
 
! Отговори
Захариева е за преди 1 ден
Сливенския затвор запади далаверите с паспортите и други
41
1
 
2
 
! Отговори
Стар човек преди 1 ден
Ако намера некой трезвен караме болния у болница линейка не идва у наше село било далече от градо не им се занимава
40
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Срещу немската гинеколожка се водеше разследване за корупция, но това не й попречи да стане председател на ЕК. Срещу Юнкер също се водеше разследване за корупция в Люксембург, но и той беше избран за председател.
39
5
 
7
 
! Отговори
ПеевскиСфинаря преди 1 ден
Екатерина Захариева е дърта Слива миризлива
38
2
 
3
 
! Отговори
Знаете ли защо преди 1 ден
Македонците ви чу кат?Щото сте пу т ки !!!Рундьовци боковци и всякакви подобни ДС фашисти!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
goce-angelovski-6eCUcUNQ на 13.12.2020 Цитирам, за агент Иван, който няма нищо общо с Македония, а е отроче на червеното БЗНС и отгледан от БКП и ДС. Заграбил Македонския дом в София, построен от бежанците. Най-долния човек, който се гаври с македонските бежанци, потърсили спасение в България. И за което днешната българска държава си затваря очите години наред, въпреки, че са сезирани всички възможни институции. А Захариева помагала на Македония. А бе я вижте колко сте омазнени с лъжи и кражби!
36
3
 
8
 
! Отговори
Евала Македония! преди 1 ден
Българското правителство са МИЗЕРНИЦИ!
35
4
 
9
 
! Отговори
Смешник преди 1 ден
Всички подопечни на Тиквата са замесени в някакви далавери
34
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Е от кога почнаха да ги стрелят пък в ЕК, че да не оцелее ? Имам чувството, че някой хора са в непрестанен хомофобски цикъл.
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Да им пресека злобата с няколко факта, парите по ПВУ са загубени заради тях и тяхното бездействие, Киро ходи в Гърция на наши разноски но не беше на форума а на свещи с Лена, заради глупостта им да вдигат доходите без консултации с бизнеса и най-скъпия ток в света и малкото инвеститори бягат, това се вижда от всеки!
32
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
МИЗЕРНИЦИ КАЗАХА ОТ СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ ИСТИНАТА
31
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Злобата на ППДБ ги затри, вътре се ядат по-яростно от колкото плюят по Захариева!
30
5
 
5
 
! Отговори
За ЕС и НАТО преди 1 ден
Урсула трябва да бъде осведомена, че тази която избра за свой комисар, преди време е продавала български паспорти на арабски терористи и руски шпиони!
29
6
 
5
 
! Отговори
Захариева ли! преди 1 ден
Тя ще бъде отхвърлена не толкова заради нейните лични качества, а заради това , че тя е представител на една маф иотска структура, каквато е ГЕРБ и Бойко Борисов, обслужвали Кремъл през цялото време на своето управление.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
При Тодор Живков 70те години промишлеността на България беше повече от Гърция и Турция взети заедно. 90те години започва световен процес за разпределение на труда. Евросъюза като вътрешен пазар се превръща в пазар за Германия, а всички останали производители, включително и България бяха напълно ликвидирани, енергетиката също - атомните централи в Прибалтика и България бяха ликвидирани. А в момента СВО ликвидира промишлеността на Германия.
27
5
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 ден
Кал, кал, кал и дърпане за краката. Тъno гадно племе. Затова сме на тоя хал и хиляда години да минат пак ще е същото.
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
България преди 10 ноември. Това е абсолютен скандал и доказателство, че инструкторът от отдел "Военно-административен" на ЦК на БКП Стоимен Стоименов, който е съветник по националната сигурност на Росен Плевнелиев е сивия кардинал, който кадрува на върха на държавата. В служебния кабинет е имало няколко изключителни скандални фигури. Вицепремиерът Екатерина Захариева е била дясна ръка на скандалния министър от тройната коалиция Джевдет Чакъров, като директор на дирекция "Правна" в МОСВ.