Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
6
 
5
 
! Отговори
До 197 преди 3 дни
НЕ може това не е като да си Шиши само с връзки
198
6
 
2
 
! Отговори
До 193 преди 3 дни
Бегай бе неук просяк ставаш.смешен
197
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не всеки може да стане пилот и то военен - Всеки може да стане. Особено ако е "наш човек". По-лесно е и от шофирането.
196
5
 
11
 
! Отговори
Аз12 преди 3 дни
До До 171Само те ли? А Боко какво стана, а? Само, че ПП бяха на власт няколко месеца, а Боко беше на власт 14 години.. Или той не е крал, а?
195
3
 
5
 
! Отговори
До 189 преди 3 дни
Да ,бе ама нещо ти издишат опорките, всички сме го виждали, само просяците не се усещат, че стават банални с тахната просия и простотия, защото никой с нищо не им е длъжен на тахната Уркопия
194
10
 
9
 
! Отговори
Смехурко преди 3 дни
Радев, Глиган Пеевски всеки ден рискува живота на тежки софри с мазни и питателни храни. Има наднормено тегло, високо кръвно, холестерол и пр. Всеки момент е заплашен от инфаркт или инсулт. Дон Шиши всеки ден рискува живота заради хората, а ти Радев му завиждаш, че вече ще е НОВИЯТ НАЧАЛНИК на България.
193
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Като си ***'мотен и не знаеш що се пънеш бе виждал ли си някога пилот с очила,а?" - Аха, казваш затова на почти слепите още като курсанти им правят операции на очите, а? За да не носят очила ли? За един прЕател питам.
192
15
 
14
 
! Отговори
Яница преди 3 дни
След дълго мълчание и услушване се появи и Десьо Радев!!! Апропо с ф 16 не направи лумпинги а със старата бракма други вместо него му направи ха пиар и то кървав!!!!
191
3
 
2
 
! Отговори
До 185 преди 3 дни
Не се обяснявай в чужда държава кой какъв е Ясно
190
12
 
6
 
! Отговори
до 170 преди 3 дни
Малко в повечко са ти дошли холивудските промивчици от сорта на Топ Гън. Аз самия съм лицензиран пилот и никога, ама никога не ми е хрумвало да ставам шапкар, еле пък от тези дето първо ги отстрелват. Изобщо кой нормален човек с две капки мозък би се цанил за тази долнопробна професия на масов убиец, освен ако не е жертва на пропагандата, че е нещо престижно. Пилот на спасителен хеликоптер е сто пъти по-трудна и достойна професия. За военен пилот трябва първо да си изключително кухо парче.
189
2
 
7
 
! Отговори
Да, русофил е преди 3 дни
И Ким Филби беше купен от Кремъл
188
5
 
3
 
! Отговори
До 185 преди 3 дни
Ами,ами защото не е,а ти си същия като Зеленски само,че тук не ти е Урколадия
187
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До до 153Как можеш да сравняваш един бакшиш с един военен пилот? Не всеки може да стане пилот и то военен, а бакшиш всеки може да стане, дори и да не можеш да си напишеш името.
186
5
 
9
 
! Отговори
До 182 преди 3 дни
Абе просяк и тоя британски министър на отбраната, който каза на Зеленски, че е нагъл неблагодарник и той ли е русофил,а?
185
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Пак ще те питам бе просяк и тоя британски министър на отбраната, който каза на Зеленски, че е нагъл неблагодарник и той ли е русофил,а?" - Що пък да не е? Не знаем. Ето Фарадж примерно какъв е? Пък е британско политик.
184
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
пеефски също е пилот но на цепелин сега като ги доставят скача в цепелина ,че ф16 тежи колкото него не става.
183
3
 
3
 
! Отговори
До 181 преди 3 дни
Като си ***'мотен и не знаеш що се пънеш бе виждал ли си някога пилот с очила,а?
182
8
 
7
 
! Отговори
БГ РУСОФИЛИТЕ преди 3 дни
И ТЕ СИ РИСКУВАТ ЖИВОТА ВСЕКИ ДЕН, КАТО ДРАСКАТ ВЪВ ФОРУМА ОПОРКИТЕ НА ПУТИН... И НАШИТЕ ИМ РИСКУВАХА НА 8.09.1944,КАТО ИЗЛЯЗОХА В ШУМАТА, ДА СЕ ПИШАТ ПАРТИЗАНИ И АКТИВНИ БОРЦИ...
181
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Как се ставало пилот, ами с връзки. То всеки знае как се става. То не е нещо тайна. Не е световен заговор който да се държи далеч от знанието на хората.
180
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев върни парите на Путин