Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки

Политически спекуланти и "експерти" да не се вживяват като съдии, призова той
Обновена: 16 сеп 2024 11:53 | 16 сеп 2024 11:52, Нели Христова
328
Радев бесен: Когато Пеевски рискува живота си за България, тогава да иска оставки
Снимка: БГНЕС

Искам да призова вас, медиите, да не допускате политически спекуланти и самозвани експерти, които никога не са влизали в самолет, да манипулират общественото мнение за катастрофата. Да се самовъзбуждат и вживяват в ролята на прокурори и съдии. Редно е да се изчакат заключенията на експертната комисия, преди да се спекулира.

Това заяви президента Румен Радев пред журналисти след като откри учебната година в 128 СУ "Алберт Айнщайн".

"Много са хипотезите, но това, което се вижда от едно видео не може да доведе до реални заключения. Много са факторите, които трябва да се анализират", допълни държавният глава.

На въпрос била ли е съгласувана с него фигурата с учебно-тренировъчния самолет L-39, която са изпълнили преди да загинат военните пилоти майор Петко Димитров и старши лейтенант Венцислав Дункин, той отговори с думите:

"Не ми задавайте тъпи въпроси изобщо. Има си план и той е на ВВС с министерството на отбраната кое как се прави. Поинтересувайте се и си намерете отговорите".

По думите му много пъти е настоявал за реформи във ВВС по време на съвети по националната сигурност, но там "много се обещава, но бърза се забравя".

"За да има консултативен съвет, трябва да има чуваемост от участниците в този съвет", заяви Радев.

"Аз се радвам, че с президента на РСМ проведохме един много откровен и конструктивен разговор, независимо, че срещата имаше напълно неформален характер. Очаквам този заявен стремеж за откритост и да бъде приет от правителството на РСМ. Това не беше нито държавно, нито работно посещение", коментира президентът казуса с недоволството на РСМ. Той изрази надежда, че президентът на съседката ни ще дойде и на държавно посещение.

"Няма място да спекулираме с някакви провокации. Срещата беше конструктивна, беше добро начало", допълни той.

Радев обясни, че решението за авиошоуто е внесено в МС от МО още през февруари. "Аз съм бил гост, защото получих специална покана от САЩ да изпълня полет на F-16", допълни той.

Кой иска иска оставки на генералите, гневно настоя да знае Радев.

"Когато Пеевски и Плевнелиев дадат толкова за България, колкото са дали ген. Петров и ген. Русев, а не за своя бизнес. Когато Пеевски и Плевнелиев  рискуват толкова живота си за България, колкото ген. Петров и ген. Русев,  тогава да им искат оставките", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от Общество
За 17 години "Сребърният фонд" събра едва 4 млрд. лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
219
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Радев не се борил срещу ф-16, а срещу начина и характера на сделката. Понеже всички невроатлантици сте късопаметни-вижте други сделки за същия и по-висок клас самолети от Блок-70 за какви суми и бройки става дума. И това от Америка с любов... Четете библията както ви отърва. Добре, че са Радев и Путин..., а и Доналд Тръмп!
218
10
 
14
 
! Отговори
??? преди 3 дни
Радев, на рядко....камък не хвърляй - ще те оцапа! Споко, хората виждат и коледата ще подрани тази година!
217
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Глупости, глупости... Поканения е той, като втори пилот в компанията на неслучаен човек. Сигурно е кихнал инзатова е паднал другия самолет,а? Или е закрил хоризонта? Аман от комплексари и глуп,аци...
216
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Кога Радев е рискувал живота си за България? Може би, има предвид старите руски кофи МИГ 29 на които летеше и които толкова обича? О, да, това определено си е голям риск.
215
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Форсираха авиошоуто, неподготвени със стари машини, за да блесне, Румен Радев с Ф16, срещу който толкова се бореше, в полза на Грипен. Грозно и неотговорно е, дори престъпно, да употребиш ВВС, където си бил някакъв шеф, където са ти аварите, и да поканиш колега от няколко месечния курс в САЩ, да подсили твоя ПиАр. Позор! Нека смъртта на двамата пилоти му тежи на съвестта, ако я има.
214
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Роден съм... (нищо лично, само уважение) Да, ама не си на нивото на повечето от пишещите тука! Те може и самолет на живо да не са виждали, но знаят всичко за авиацията! Само да ги попитам нещо за ефекта на Бернули, за променлива векторна тяга индокторантира ще ми напишат! Само гледай сега...
213
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Искаше ми се Плевнелиев да е президент, поне беше по-забавен и е русофоб. Щеше да се среща с Байдън и щеше да има уникални меме материали.
212
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Poден съм в България. Понастоящем съм пилот във военновъздушните сили на друга държава. На 41 години съм, видял съм много по целия свят. Буквално всеки може да стане пилот в днешно време. От 40 години съществуват самолети които дори почти сами се връщат на летището си. Сред американските колеги с които сме се засичали има други българи, измежду които има хора със сериозни здравословни проблеми като сърдечни заболявания, астигматизъм, диабет, др.
211
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Главнокомандващия - ние и загинали астронавти нямаме! Щото са деполитизирани и професионалисти!
210
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
отговорът е неподходящ за постта президент Радев не говориш на жена си.и се излагаш.
209
9
 
17
 
! Отговори
Гошо преди 3 дни
Г-н Президент, един въпрос: защо се опитвате да слезете до нивото на Плевнелиев и Пеевски? Единият е магарето на Бойко , другият е беден неудачник. Майка му ограби тотото и той се кефи.
208
5
 
5
 
! Отговори
До 204 преди 3 дни
Прав си. А Плевнелиев подкрепя политиката на ГЕРБ /СДС, защото гледа ПП ДБ, че работят срещу Европа и България...
207
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Най-велик е американския президент!!! Най-велика е американската армия!!! Най-велики са американските военни пилоти!!! Най-велика е САЩ!!! Най-смотан е българският президент! Най-смотана е българската армия! Най-смотани са българските военни пилоти! Най-смотана е България! Да не пропуснах нещо??? Да живеят лицензираните цивилни пилоти на България. С класи над военните! Плюс това друго е да си имаш собствен самолет, а друго да караш държавен!
206
6
 
7
 
! Отговори
ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯТ преди 3 дни
ОЩЕ ПОВЕЧЕ, КОГАТО ПРОИЗХОЖДА ОТ СРЕДИТЕ НА ВВС.... САМО ТАМ ВСЯКА ГОДИНА СМЪРТНИ СЛУЧАИ..... В МОРСКИЯ ФЛОТ ЗАЩО НЯМА ТАКИВА - ЗАЩОТО ТАМ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И ДЕПОЛИТИЗИРАНИ, А НЕ ПАРКЕТНИ ПРЕЗИДЕНТИ
205
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Цял живот да си на издръжка на българския народ и накрая да станеш руски агент...
204
17
 
16
 
! Отговори
хаха преди 3 дни
Тръгнал да се мери с Плевнелиев, алоооо. Цял живот хpантутниk, какво си дал, само държавна пара усвоявал. Тва ващо е работа, кат не можеш друго плащат ти и летиш, да беше станал хирург....Плевнелиев дава работа, плаща осигуровки, данъци. Я се разходи в бизнеспарка или резиденшъла, единствените читави места в тая kочина. Докато не се научите че по више от бизнеса няма ще кретате, щото бизнеса дава работа прави БВП и пълни бюджета който вие само празните. *** нали избирателите ви са такива умHици
203
14
 
16
 
! Отговори
хахо преди 3 дни
Браво на президентът Радев.Натри носа на Шиши,който е станал огромен!
202
3
 
9
 
! Отговори
Чорбанов преди 3 дни
Има ваксина срещу бяс!
201
13
 
13
 
! Отговори
asge преди 3 дни
голямоУХ *** и позьор-това е нашият преЦедент!! И да не забравяме-глуповат путлераст също!!!
200
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пеевски е феномен и може да иска каквото си поиска. Радев цял живот е бил на столови дажби.