Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата

Вече съжалявам, че го номинирах за президент, заяви тя
15 сеп 2024 09:58, Александър Попов
252
Нинова: Румен Радев е вреден за демократичните устои на държавата
Снимка: БГНЕС

Корнелия Нинова заяви, че вече съжалява за това, че преди 8 години е номинирала Румен Радев за президент. Според нея се разбива държавността и партийната система и Радев е част от този процес.

"Той е вреден за демократичните устои на държавата", смята тя.

По думите й "вдигането на юмрука на Ларгото беше хубаво". Но тази енергия след това е била похабена от задкулисие, сглобки и от разговори в манастири.

"Онзи момент беше хубав, беше истински. Народът беше по улиците, но след това задкулисните играчи опропастиха всичко в името на лично спасяване на Борисов и на трупане на лични богатства и постове", каза тя пред БНТ.

Според нея новото ръководство на БСП иска затопляне на отношенията с президента Румен Радев, но "президентът не ги иска".

"Едно слагане към президента, което според мен няма им се получи. Борислав Гуцанов заяви от трибуната, че "ние много уважаваме ГЕРБ". Прегръдката с ГЕРБ за мен е тежко предателство към членовете и избирателите на БСП, хората с които 8 години водих нечовешки битки срещу модела ГЕРБ. И сега излизаш и им казваш ние можем и с ГЕРБ? И Борисов казва и ние можем с БСП. Какво промени ситуацията?", попита Корнелия Нинова.

Допълни, че това е едно от последствията от изключването й и "този заговор си е текъл, докато аз бях председател".

Кой превзе БСП?

"Задкулисието, на хората с много пари. На тези, които искат партията, за да я използват за лична изгода - за постове, за увеличаване на фирмите, на обществените поръчки", заяви Нинова и допълни, че е наложен стил в партията, който за нея е непознат.

"Силов, газене на устав, на закони, мачкане на хора, заплахи, провеждане на някакви форуми без кворум т.е. нов стил на работа и на управление в БСП", категорична е бившият лидер на партията.

Според Нинова партията се е разцепила отгоре до долу и това е най-тежката последица от изключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от Избори 2024
Матева: ЦИК не може да разрешава вътрешнопартийни спорове
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
10
 
! Отговори
Дядката преди 4 дни
Покойния Стефан Данаилов го предложи и ръководството на БСП го удобри !Нинова винаги се е изживявала като вся и все в БСП , забравяйки , че определящо е колективното начало в БСП !Затова и така грозно беше изритана от партията!
39
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Рундьо е вреден дори за себе си.
38
5
 
8
 
! Отговори
А преди 4 дни
Добър ден! Сега ли видя?
37
2
 
13
 
! Отговори
До 34 преди 4 дни
А за милиардите на Боко защо не питаш?
36
4
 
8
 
! Отговори
malgiorno a tutti преди 4 дни
курнелийо (sic! с малко 'к'!) драга, мила, хитра лисицо от курника, нали ти го набута (заедно с оня гоморашкия 'айде-да-не-казвам-какво) това безпрецедентно нещо рунтю? Какво лаеш сега, 'га че ли са те изгонили от курника и няма вече попрестарели кокошки за кльопане?
35
11
 
6
 
! Отговори
Импийчмънт преди 4 дни
на руският льотчик
34
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Нинова,предложението ти за президент на Румен Радев беше най-правилното което си правила.Ти искаше той да се закачи за теб,нищо,че е президент на всички българи.И на негов гръб да печелиш точки.Сама си си виновна за разцеплението на партията,не обвинявай него.
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 29 - Дори само 70 000 долара да са били, откъде ги е взело някогашното младо селянче Корнелия?
32
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
айде всички подгласници на оня от свинефермата почна ха да плюят радев- всички са за родопа-хубава консерва беше - свинско в собствен сос
31
3
 
10
 
! Отговори
Нали БСП го издигна преди 4 дни
като кандидат за президентския пост? Тогава ти беше начело на партията ви. Още си спомням нощта след изборите. По телевизията показаха как ти водиш към НДК Румен Радев, жена му и И.Йотова.Водеше ги така, както свекървата, току що посрещнала на двора млада булка, я въвежда в бъдещия й дом. Милфката на Радев беше с минижуп като тийнейджърка. И тя, и Йотова имаха на лицето си изражения като на женици, които току що са успели да напазаруват от кварталния магазин нещо дефицитно, дадено им изпод щанда
30
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
щом всичките *** от парламента са против радев значи той е единствения българин който заслужава доверие
29
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Единствения мъж с топки в тая държава е президента.Нинова,признай си грешките и недей да плюеш срещу него,защото ако не беше той,сега щяхме да се "радваме" на Цецка Цачева.
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Техноимпекс,е огромния топуз вързан за краката на К.Нинова,който тя ще влачи докато е жива.Купила за 70.000 долара предприятие, което е с активи за 3.000.000 лева.Тази сутрин я гледах по националната ни телевизия,където говореше за принципи,за морал,за голама грижа за обикновените трудови хора и още заучени брътвежи,които дрънчаха на кухо през цялото време.Позволи си да изломоти,че тя е издигнала Р.Радев,да бъде кандидата й за президент на България,два милиона българи я послушаха и те така.
27
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Заслужава като Луканов руснаците да и платят за доставките към Укрия за която тя вечно не знаеше!
26
18
 
11
 
! Отговори
Мутри вън преди 4 дни
Мистър Кеш е за затвора.
25
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Парички от оръжия. Сладки ли са?
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Аре беги в миналото бе. Пууу аман
23
1
 
15
 
! Отговори
Цвят лилав преди 4 дни
Не страдайте за Нинова,тя направи много милиони от комисионни когато бе министър 2022-23г.Много оръжие за Хохлите само че през Полша в началото на войната.Скоро ще си намери нов пост.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тази е била и в СДС и в БСП двете основни разклонения на БКП.
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
да ходи в ППДБ като онова гейче. Ще я приемат и нея.