Нинова: Чакам да видя заешките сърца ще посмеят ли да ме изключат

Напрежение, блъскане и размяна на удари пред "Позитано"
Обновена: 1 сеп 2024 13:16 | 1 сеп 2024 13:00, Петър Бойчев
110
Нинова: Чакам да видя заешките сърца ще посмеят ли да ме изключат
Снимка БГНЕС

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова излезе пред централата на партията на "Позитано" 20 и призова събралите се хора, които дойдоха там, за да я подкрепят, да запазят спокойствие и да не се стига до напрежение. Тя им благодари, че са дошли спонтанно в нейна защита.

До напрежение, блъскане и размяна на удари се стигна пред централата на БСП в София половин час преди извънредното заседание на Националния съвет, на което трябва да се вземе решение какво наказание ще бъде наложено на Корнелия Нинова и приближените ѝ, съобщи БНТ. 

Нинова заяви, че временното ръководство иска нейното изключване от партията, както и това на нейните поддръжници. Тя заяви, че без членовете на партията да присъстват на заседанието на Националния съвет, те не могат да бъдат изключени. По думите ѝ Изпълнителното бюро обаче е внесло точка за разглеждане на въпроса за изключването им от партията.

"Сега ги чакам събраха ли смелост тези заешки сърца да направят и този ход. Как се постига обединение на лявото с изключване на хора от БСП. Това е имитация, разделение вътре в БСП", заяви пред журналисти тя.

„Искам да бъдете спокойни. Внесла съм предложение в дневния ред на Националния съвет да се свика спешно конгрес. Предложила съм да бъде на 28 септември преди предизборната кампания. Той може да даде енергия на партията, стимул за кампанията. Да даде сигнал за единство вътре в партията, както и да констатира моята оставка, за да приключи процеса. Докато конгресът не го констатира, той не е приключил“, каза Нинова, предава bTV.

„На второ място – бъдете спокойни, че каквото и да се случи, ще регистрираме партията за избори, с листи, с участие на хора от БСП, издигнати и предложени от структурите в страната. Няма да позволим партията да не се яви на избори заради личните амбиции на 5-6 души, които решиха, че могат да я узурпират, без да е приключил процеса по моята оставка“, заяви Корнелия Нинова.

„Трето – знаете, че в безсилието, в омразата и реваншизма си днес ръководството старо-ново иска нашето изключване от партията. Изпълнителното бюро го внася в Националния съвет – има такава точка. Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх от това и да им помогнем да вземат поне веднъж уставно решение, защото за да ни изключат, това може да стане само в наше присъствие. Сега ги чакам да видя дали събраха смелост тези заешки сърца да направят и този ход“, обърна се Нинова към събралите се да я подкрепят.
 

"Единственият шанс БСП да излезе достойно от създалата се ситуация е Корнелия Нинова да даде пълномощно на Атанас Зафиров". Това каза пред БНТ Кристиан Вигенин по повод трусовете и юридическия казус в партията му.

"Няма никакво друго логично решение, защото това не е просто битка между бившия председател и сегашното ръководство, това е някаква неясна за нас битка срещу легитимни органи на партията".

Вигенин обясни, че Националният съвет на БСП с пълно единодушие е дал права на Атанас Зафиров като изпълняващ длъжността председател на партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от Политика
БСП решава днес да изключи ли Нинова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
4
 
! Отговори
Строител преди 2 седмици
Ще ви конфискувам централата ще я разруша и ще строя там блок Мухахахахахаха
76
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова, до кога ще продължаваш да се излагаш? Достойнство нямаш ли? Откакто ти яхна БСП, я направи чисто дясна твоя партия нямаща нищо общо с политикономията на социализма! Ти доведе БСП до краха й! За това си събирай партакешите и остави хората да се помъчат да вкарат БСП в истински леви коловози.
75
2
 
8
 
! Отговори
Свобода на словото преди 2 седмици
Единственото хубаво в България е ме електората на БСП измира яко и се смалява всяка година .Мухахахахахахахахахахаха
74
1
 
3
 
! Отговори
БСП е Бурлезка преди 2 седмици
И Тотален Шарж
73
2
 
4
 
! Отговори
КонрадАденауер преди 2 седмици
Декомунизация и де мутризация на България сега!За нормална европейска държава!!!!!Или См1рт на България!!!!!
72
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз не само от Доган и Нинова съм чувал , че искат смъртта на Борисов.Евгений Дайнов също, Георги Лозанов.Костовистите, Черепа.Тази жена се нарежда до организираната престъпност.Това са "експертите" на прехода както ги зовеше една авторка преди 15 години.Аз им викам: псевдоинтелектуаците.
71
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 51, а защо не ни приеха в шенген предния, нидерландия отново беше против, а Румъния беше задържала холандски тирове с лалета на границата, сега холандският премиер ходи да се обяснява в Букурещ, че нямат нищо против Румъния да влезе в Шенген, за да не се случи същото, по това време в България президент беше Плевнелиев
70
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единствените партийни лидери със златни очила са Нинова и Доган. Нинова има 8 чифта златни очила. Много нагло е да се парадира със злато пред бедните им избиратели. А уж БСП и ДПС са партии на народа. И двете партии нямат нищо общо с работническата класа. Милионерите на прехода набързо забогатели от приватизацията изпратиха децата си на Запад. Изобщо не ги е грижа за България.
69
1
 
3
 
! Отговори
Kostas Linke преди 2 седмици
Радев беше летец и от М.О.-ВВС--ЧААК ДО 10 МАЙ 2016..ТОГАВА СЕ ПЕНСИОНИРА СЪКРАТЕНО, ВЗЕ 20 ЗАПЛАТИ НАКУП НАВЕДБЪЖ, И НА 20 МАЙ АБВ И АГЕНТ ГОЦЕ ПЪРВАНОС ГО ИЗДИГНАХА ЗА ПРЕЗИДЕНТ !!!...РАЗБИРАТЕ ЛИ ***.....АБВ ПЪРИ ГО ИЗДИГНАХАААААА = НА 20 МАЙ 2016...А КОРНЕЛИЯ И БСП ГО ОТКРАДНАХА ОТ ''АБВ'' И ПАРВОНООЛУ---ЧААААК НА 20 АВГУСТ 2016 ГОД. = ЦЕЛИ ТРИ МЕСЕЦА СЛЕД КАТО БЕШЕ НОМИНИРАН ЗА ПРЕЗИДЕНТ ОТ ПЪРВАНОВ/АБВ !!.......КОРНЕЛА ЗНАЕ САМО ДА КРАДЕ НАГОТОВО...И ДА ТОЧИ ЗАДГРАНИЧНИ ДРУЖЕСТВА !
68
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Борбата е за свещеното депутатско кюфте! Нинова е готова да се бие с голи ръце!
67
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова може да отиде при Доган в Росенец ,но на палатка..Му ха хааа.При дъртия алкохолик -клошар.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А бе другари внимавайте в залата стига си писахте коментари изкажете се! Ааааа
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От нейната уста тръгна най -вулгарната част от прехода, лично отношение, обиди към политическия опонент, заплах с убийства.Тя започна първа да иска смъртта на Борисов.Подчертавам, тя искаше смъртта на Борисов, човек който даже искаше добро да й прави.Това е Ирина Византийска и колкото по- бързо я разкарате от политиката по - добре за България.
64
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много грехове има - докара Радев, издигна анонимници като Зафиров, Зарков, Витанов, Методиев, Йончева, Иво Христов и др. Н . Всички я предадоха, но пак е повече мъж от всички взети заедно и само тя скочи на свинаря, Добрев , ушев и Лечева, Мая и всичките подобни безпредметни пиявици и консуматори на власт с учащи от народа!
63
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Булдоци
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Още от самото си създаване в комунистическата партия се води война между .ръководните и членове.То се тровят,то се стрелят,то се взривяват.То се борят като белтъци под килим,а напоследък на килима..Е си викат в същото време "Другари"..Смехххх...
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Айде ред е и на ГЕРБ да почнат да се разцепват
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да ходи в Росеннец, да става мъжка секретарка на Доган , с това мъжко сърце.Но Доган няма пари да й плаща.
59
4
 
0
 
! Отговори
КЕНЕТ МЕРТЕНС USA преди 2 седмици
Вуллгариа е кочиина..Дано Гърция и Турция да я поделят...Русия няма да ви спаси повече никогаааа .
58
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
до 52, ами тя в бизнеса никъде не се е задържала повече от две години, Гергов я спусна като водач на БСП като се надяваше да го предложат за президент, но Стефан Данаилов предложи Радев, а как да се опълчиш срещу Данаилов, зад нинова не стоеше никой тогава и тя се постара да си създаде обкръжение от лелки и политически остатъци от други партии, за които депутатската заплата е въпрос на живот и смърт