Желязков: Ще подкрепим поставянето на вендинг машини за лекарства

Имаме тежък опит от промените в Конституцията
18 сеп 2024 14:09, Гергана Попова
20
Желязков: Ще подкрепим поставянето на вендинг машини за лекарства
Снимка: БГНЕС

Бихме подкрепили всяка инициатива, която ще даде по-голям достъп до лекарства в населените места, където той е затруднен. Затова бихме застанали и зад идеята за поставяне на вендинг машини за медикаменти, но при спазване на всички изисквания и фармакологични стандарти. Това каза депутатът от ГЕРБ-СДС Росен Желязков в ефира по NOVA NEWS.

Още по темата
"Не сме отхвърляли нищо. Заявихме само, че няма да правим прибързано законодателство. Имаме тежък опит от промените в Конституцията. Това предложение дойде като опит за политическа манипулация, насочена и към Брюксел.

Не става дума за три закона, а за един законопроект за несъстоятелност на физическите лица, внесен от ПП-ДБ. Но има и друг такъв, внесен от „Възраждане“. Имаме и законопроект за изменение на Закона за защита на лицата, подаващи сигнали, но това е изменение на закон, който прие „сглобката", каза Желязков по повод "джентълменското писмо".

Желязков каза, че от ПП-ДБ се опитват да въздействат на мнението, че ГЕРБ не е готова за усвояване на пари от Плана за възстановяване и устойчивост.

По думите му, никой не задава въпроса какво стана с авансовото плащане, което никога не се случи, с парите по плана в сектор „Енергетика“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от Общество
От догодина всеки втори пенсионер ще е беден
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
1
 
! Отговори
Козарчето Салил преди 22 часа
И ще има , какво си взе, една малка ампулкаи една гояла да гася .... хаххаххах
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Споко, скоро ИИ че лечи дистанционно и лекарства ще изписва, от автомати че ги взимате.:)):)):)), стига с тия автомати.:))
17
1
 
1
 
! Отговори
До 14 преди 22 часа
То вендинг машини за лекарства има и сега по градовете. Може би единствено би било проблем едно обезболяващо, което съдържа малко кодеин. За останалите неща не знам дали биха били проблем. А и нека сме наясно, че има вендинг машини с т.нар. енергийни напитки, от които дете също може да си купи, както и кафе автоматите.
16
0
 
1
 
! Отговори
Цифров преди 22 часа
концлагер. Някой там, събира данните за здравното състояние на цялото ти семейство. Доскоро имаше лекарска тайна, и ако я нарушиш, подлежиш на съдебно преследване. Като почнат да блокират сметки в реално време като в Гърция и Канада, ще се усетим, но ще е късно. А тези политици са нелегитимни, никой не ги е избирал.
15
0
 
2
 
! Отговори
Диона преди 23 часа
Очаквайте новите енергийни прахчета за нос вече във всяка вендинг машина.
14
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
И сега децата като почнат да се тровят с лекарствата от такива машини, кой ли ще носи отговорност? Това не е кафе, кола или вафла че да е безвредно за деца. Ама то и сега няма написан закон изискващ продажбата на лекарства да е само за лица над определена възраст.
13
1
 
2
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 23 часа
Схемите с докторите фърши.Сега докторите са със схема , отиваш в близката лаборатория, манипулират машинката с едни стрелкички повишени нива и доктора ти изписва куп лекарства и те повреждат в друго, а всъщност нищо ти е нямало. Пробвах две лаборатории една след друга, в една ми показа стрелкички и повишени нива, а другата изобщо нищо общо.Внимавайте с тези лаборатории и докторите...нямам думи, колко съм възмутен и каква корупция е....само Путин ще ги иправи
12
7
 
1
 
! Отговори
ВЕНДИНГ МАШИНИ преди 23 часа
РАЙ ЗА НАРКОМАНИТЕ И ДЕЦАТА
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
МЕВЕРЕ ИСКА ВЕНДИНГ МАШИНИ ЗА ДРОГЕРИЯ, ЧЕ МУЛЕТАТА МНОГО СКЪПО ИМ ИЗЛИЗАЛИ
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То е много лесно - зареждат се карти като банковите с определен код, според това лакви лекарства ни е изписал доктора. После с бановата карта или с пари си плащаме. Ама кой да мисли. Много хора само са ставали професори в тая България, полза от тях няма.
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Разбира се че са необходими
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ИЗМИКЯРСТВАНЕТО НЯМА ДА ПОМОГНЕ НА ГЕРБ
7
0
 
4
 
! Отговори
До 5 преди 1 ден
Или трябва да се Презапасиш Предварително поне с аналгин и аспирин, а идва и зима!
6
0
 
7
 
! Отговори
До 1 преди 1 ден
Въобще не става така!! Краденето е през БОЛНИЦИТЕ, голямото крадене е там, за лекарства понякога 10 пъти Над нормалната им цена, Без обществена поръчка!
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ТАКА Е ЗА ЕДИН АСПИРИНТ ДАВАМ 20 ЛВ ЗА ПЪТ-АКО ИМА АВТОМАТ ЗА ЛЕКАРСТВА ЩЕ ГВИ ЛАСУВАМ С ДВЕТЕ РЪЦЕ
4
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Разбира се, че са нужни!!! Става въпрос за лекарства БЕЗ рецепта!!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
сложи една и в Перник, за да има какво да крадат съгражданите ти
2
1
 
2
 
! Отговори
До 1ви, преди 1 ден
Не са аптекарите, тия дето въртят шашми със здравната каса, а лекарите. Иначе за лекарствата конкретно най-големите шашмаджии са производителите и вносителите.
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Екстра ходиш при доктор изписва ти рецепта, сканираш и QR кода на вендиг машината, плащаш и заминаваш с днеста. След някоя година няма да са нужни аптекари който да правят шашми с докторите и така да точат здравната каса.Доктора ти изписва някави лекарства отива при аптекаря той му ги дава, доктора ги продава на трети лица на по-ниски цени, доктора си плаща комисионна на аптеката и всички са доволни. Познавам един доктор с 7 апартамента в София, 2 във Варна и 3 във Враца. Личен лекар от Враца

Спонсорирани публикации