Нинова: Чакам да видя заешките сърца ще посмеят ли да ме изключат

Напрежение, блъскане и размяна на удари пред "Позитано"
Обновена: 1 сеп 2024 13:16 | 1 сеп 2024 13:00, Петър Бойчев
110
Нинова: Чакам да видя заешките сърца ще посмеят ли да ме изключат
Снимка БГНЕС

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова излезе пред централата на партията на "Позитано" 20 и призова събралите се хора, които дойдоха там, за да я подкрепят, да запазят спокойствие и да не се стига до напрежение. Тя им благодари, че са дошли спонтанно в нейна защита.

До напрежение, блъскане и размяна на удари се стигна пред централата на БСП в София половин час преди извънредното заседание на Националния съвет, на което трябва да се вземе решение какво наказание ще бъде наложено на Корнелия Нинова и приближените ѝ, съобщи БНТ. 

Нинова заяви, че временното ръководство иска нейното изключване от партията, както и това на нейните поддръжници. Тя заяви, че без членовете на партията да присъстват на заседанието на Националния съвет, те не могат да бъдат изключени. По думите ѝ Изпълнителното бюро обаче е внесло точка за разглеждане на въпроса за изключването им от партията.

"Сега ги чакам събраха ли смелост тези заешки сърца да направят и този ход. Как се постига обединение на лявото с изключване на хора от БСП. Това е имитация, разделение вътре в БСП", заяви пред журналисти тя.

„Искам да бъдете спокойни. Внесла съм предложение в дневния ред на Националния съвет да се свика спешно конгрес. Предложила съм да бъде на 28 септември преди предизборната кампания. Той може да даде енергия на партията, стимул за кампанията. Да даде сигнал за единство вътре в партията, както и да констатира моята оставка, за да приключи процеса. Докато конгресът не го констатира, той не е приключил“, каза Нинова, предава bTV.

„На второ място – бъдете спокойни, че каквото и да се случи, ще регистрираме партията за избори, с листи, с участие на хора от БСП, издигнати и предложени от структурите в страната. Няма да позволим партията да не се яви на избори заради личните амбиции на 5-6 души, които решиха, че могат да я узурпират, без да е приключил процеса по моята оставка“, заяви Корнелия Нинова.

„Трето – знаете, че в безсилието, в омразата и реваншизма си днес ръководството старо-ново иска нашето изключване от партията. Изпълнителното бюро го внася в Националния съвет – има такава точка. Ние сме тук, за да покажем, че не ни е страх от това и да им помогнем да вземат поне веднъж уставно решение, защото за да ни изключат, това може да стане само в наше присъствие. Сега ги чакам да видя дали събраха смелост тези заешки сърца да направят и този ход“, обърна се Нинова към събралите се да я подкрепят.
 

"Единственият шанс БСП да излезе достойно от създалата се ситуация е Корнелия Нинова да даде пълномощно на Атанас Зафиров". Това каза пред БНТ Кристиан Вигенин по повод трусовете и юридическия казус в партията му.

"Няма никакво друго логично решение, защото това не е просто битка между бившия председател и сегашното ръководство, това е някаква неясна за нас битка срещу легитимни органи на партията".

Вигенин обясни, че Националният съвет на БСП с пълно единодушие е дал права на Атанас Зафиров като изпълняващ длъжността председател на партията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от Политика
БСП решава днес да изключи ли Нинова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
7
 
! Отговори
Жана Д,арк преди 2 седмици
Корни не плачи..и мен ме изгориха на кладата..но сега съм ИКОНА НА ФРАНЦИЯ! Покажи гола гръд за последно...
16
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жена напаст!
15
2
 
9
 
! Отговори
Алекс 5 преди 2 седмици
Кои са качествените социалисти , изгонени от БСП ? Корумпетата ли, алкохолиците ли , крадците ли ?,сглобкоаджиите ли , ибрикчиите ли ,развратниците ли , геьовете ли ,продажниците ли , лесбийките ли ,мухлъовците ли, това ли ви е качеството ?
14
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 седмици
Ниновица е мъжко момиче..Правилно е нарекла "изключвачите" "Заешки сърца"..Абе ,резил !
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не се притеснявай: ще те изключат и ще сложат кръст на БСП. Да му мислят Иван Ченчев и Свиленски -няма да бъдат депутати.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма отърваване от наследници на БКП - бaджанаци, лeлки и най - различни пyтаraци, пaпаци, кoтаpаци!
11
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако съм в ЦК на БСП и ако тази женица ме предизвика така грозно, ще влезна с огнохвърлячка и ще я изпепеля :)))
10
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нинова има топки да се противопостави на пеевски да овладее партията
9
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Много грехове има - докара Радев, издигна анонимници като Зафиров, Зарков, Витанов, Методиев, Йончева, Иво Христов и т. Н . Всички я предадоха, но пак е повече мъж от всички взети заедно и само тя скочи на свинаря, Добрев , ушев и Лечева, Мая и всичките подобни безпредметни пиявици и консуматори на власт с учащи от народа!
8
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С теб сме Нинова! Мачкай предателите!
7
7
 
13
 
! Отговори
За кокала е вс преди 2 седмици
Нинова е жена на място. Този плондир запрянов къде в тръгнал горкия, едва диша. Нито може да говори, нито има някаква харизма. Ако бспарите заложат на него, на есен ще са под бариерата. Като оттече вота и на Нинова другаде, ще има чао чао. Онзи ваджайнин усети накъде духа вятъра и хоп Брюксел, пак благодарение на Нинова. А сега лае по нея. Права е, че са неблагодарници. Ако се върна, първо тях да изгони. Но онзи ще в евродепутат още 4 г. По 15 хил на месец за нищоправене. После защо се натискали
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Голата истина. Тая има хубави очи, но криви крака като на кака Цецска моторетката, останали от ръфане на дудутката на Бай Тошо!
5
10
 
8
 
! Отговори
Алекс преди 2 седмици
Какво значи процес по оставка? Оставката се подава и процесът приключва.Др.Нинова пак лъже и шикалкави.Не е подала оставка за пореден път,вече им загубих броя.И защо да не посмеят.Тя колко качествени социалисти изгони от партията?
4
7
 
17
 
! Отговори
Нео преди 2 седмици
Нинова поведе голяма битка да унищожи столетницата. Сега трябва да я довърши.
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За пръв път Корни е права-че са заешки сърца. Отдавна трябваше да е изритана от партията,пожизнено.
2
7
 
10
 
! Отговори
СТРАХОТНО преди 2 седмици
ЩЕ ИЗКЛЮЧАТ РЕШЕТНИКОВА, КОЯТО ЛАНСИРА РАДЕВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ
1
5
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
БСПто в небитието.