Задържаха Олександър Усик на летището в Краков, Зеленски се възмути

Боксьорът бе изведен с белезници от полските власти
Обновена: 18 сеп 2024 12:33 | 18 сеп 2024 12:32, Нели Христова
66
Задържаха Олександър Усик на летището в Краков, Зеленски се възмути
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на парламентарната комисия за младежта и спорта на Украйна Жан Беленюк съобщи, че боксьорът Олександър Усик е бил задържан на летището в Краков, Полша. Той публикува видео - на него се вижда как спортистът е отведен с белезници на ръцете.

Подробности за задържането не са известни. По първоначална информация Усик е задържан заради превишена скорост.

"В най-скоро време Саня трябва да бъде освободен. Мисля, че той ще ни даде подробности", написа Беленюк 40 минути след публикуването на видеото от задържането.

"Нищо криминално", написа съпругата на Усик Екатерина в социалните мрежи, като отбеляза, че "по-късно Олександър ще обясни всичко".

Лично украинският президент Володимир Зеленски е разговарял с Усик. Малко след това, боксьорът е бил освободен.

"Бях възмутен от това отношение към нашия гражданин и шампион", заяви Зеленски.

Той е възложил на министъра на външните работи на Украйна Андрий Сибиза и министъра на вътрешните работи на Украйна Игор Клименко незабавно да разберат всички подробности около инцидента на летището в Краков.

Усик е на 37 години, никога не е губил в професионалната си кариера (22 победи). През май 2024 г. той победи британеца Тайсън Фюри в двубой за титлата абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория. През юни той се отказа от една от четирите титли на Международната боксова федерация (IBF), които притежаваше след майския двубой срещу Фюри.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от Войната в Украйна
Дарените на Украйна F-16 са стари, стават само за подвижни мишени
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
2
 
! Отговори
тъпомер преди 19 часа
Що си мисля авторката на тази публикация има нещо с тоя зелен гущер,става вече за смях с глуповетините си.Горкия,щом е украинец е вече има право да прави квото си ще,някакъв бияч от един противен спорт на обикновени биячи.
58
0
 
5
 
! Отговори
Оноре дьо Балзак: преди 20 часа
Незабравимият френски писател Балзак е творил през първата половина на 19 век. Още тогава той е имал следното мнение за законите: "Законите са като паяжината,в нея се хващат само дребните мухи!" Твърдението му е абсолютно актуално и към настоящия момент и към времето,в което живеем!!! За цели 170 год. за огромно съжаление нищо не се е променило в несправедливия свят!
57
2
 
0
 
! Отговори
блицкриг преди 20 часа
Полските полицаи са решили да се пофоткат с шампиона.
56
0
 
6
 
! Отговори
11 преди 21 часа
Усiик е носил бело за Зелю Белю.
55
0
 
9
 
! Отговори
Въпросче преди 21 часа
Ауууу може да е у.пал някой полско дете бе.....ама щом Зеленият казва ВЕДНАГА да бъде пуснат.Как ще задържате вие златната укро раса....как ще задържате укро шампито.....Защо не е фронта тоя як мъжага????
54
15
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Путин не трябва да бъде съден а да го вкарат на ринга с Усик за 3 минути само и да се предава по всички канали директно . Това да му е присъдата .
53
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Жалко, че чабурашковците нямат такива силни бойци като Усик и Кличко! Блатняците са силни само на приказки и водка! И във войната не ги бива
52
2
 
29
 
! Отговори
Непозната преди 22 часа
Това, че е шапмион не му дава право да не спазва закона. Същото би му се случило във всяка страна в Западна Европа. Как да го кажа по-възпитано, украинците са реагирали по украински. Според тях щом е шампион и щом е украинец, правилата и законите не са за него. Надявам се да си е получил заслуженото.
51
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 23 часа
Дори Усик е доволен от работата на полските служби! На това му се вика да си доволен от задържането си. Сигурно в Полша е 3 пъти по-хубаво отколкото на ракетния дъжд в Украйна.
50
8
 
15
 
! Отговори
Хаджи Петко преди 23 часа
Този не е никакъв боксьор нито украйнец това е един сашо узунов от велико търново - обикновен *** от клана на калайджийте понастоящем наркоман от шайката на зельонский който също е *** и който безчинства в западна РОССИЯ!
49
3
 
17
 
! Отговори
poto преди 1 ден
наркоманите си помагат когато изпаднат в беда
48
4
 
16
 
! Отговори
УМРЯХ ОТ СМЯХ преди 1 ден
Задържан на Летището за Превишена Скорост ?
47
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Русия ще вземе Сумска област в отговори на атаката в Курск.
46
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 44 - от кой източник черпите тези данни, защото аз в статията чета "неизвестни причини" и "първоначалната версия".... не се заяждам, питам, защото в този сайт нищо не ме учудва вече...
45
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Я, копейките са получили оргазми.
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"По неизвестни причини на лицето, придружаващо боксьора, е било отказано да се качи на борда. Усик отказал да лети сам и започнал да се съпротивлява на задържането на придружаващото го лице." Леко сте пропуснали малко от информацията ;)
42
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Този е ясен, ползва се с привилегиите на синия. Да кажат защо все още рекордът( в кавички) по висок скок за жени, все още не е одобрен. Както винаги около укрите има нещо гнило!
41
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Щом са го задържали, значи е имало за какво
40
4
 
32
 
! Отговори
НАГЪЛ ПО-НАГЪЛ УКРА преди 1 ден
ВЕЧЕ СЕ СМЯТАТ ЗА БОГО-ИЗБРАН НАРОД

Спонсорирани публикации