КЗП погна търговците на лекарства по интернет

Глобата е до 50 000 лева
19 сеп 2024 15:33, Стела Стоянова
7
КЗП погна търговците на лекарства по интернет
Снимка БГНЕС, архив

Комисията за защита на потребителите е установила търговци, продаващи по интернет лекарства, които трябва да се приемат само по лекарско предписание.

Оттам съобщават още, че е в ход активна кампания за продажба на лекарства, отпуснати по лекарско предписание, които се предлагат онлайн.

Санкцията за такова нарушение е до 50 000 лева.

Вече са установени търговци, които извършват продажби въпреки изричната забрана от закона. Съществуват сайтове, на които се предлагат и продават лекарства, внесени от други държави, като предлаганите лекарствени средства не са разрешени за продажба на територията на България, съобщават от КЗП.

На един от сайтовете са открити неверни твърдения, че е онлайн-аптека, което означава, че притежава разрешение за търговия с лекарствени продукти онлайн. Предоставянето на невярна информация е нелоялна търговска практика, поради което Комисията за защита на потребителите на свое заседание е взела решение, че е налице такова, и търговецът ще бъде санкциониран с до 50 000 лева. Също така ще получи забрана да заблуждава потребителите в бъдеще, съобщават още от Комисията, пише БНР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Общество
Алибегов за шопската салата: Разбрахме от медиите за наредбата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 часа
Пазарна икономика. Мафията на продавач-консултантите фармацевти с хипермаркетаптеките не искат пазарна икономика.
5
1
 
0
 
! Отговори
Велес преди 5 часа
Щом съществува електронна търговия с лекарства, това означава,че нещо в държавната политика със здравната каяса не е наред... ама много не е наред!
4
1
 
4
 
! Отговори
тези преди 6 часа
що не погнат топлиннитесчетоводители. Тези направо се гаврят с клиентите си. И няма отърване от тях. До горб си с тях. По-лесно може да се откажеш от Топловикация, отколкото от топлинен счетоводител. И как Софийска вода ще отчита водата са електронно? НИкой не е помислил това. Всеки топлинен счетоводител борави със свое водомер и радиоустройство и топломер. Това означава, че софийска вода трябва да има няколко вида устройства, за да може да отчита отдалечено водата. Това е от калпавите закони
3
1
 
5
 
! Отговори
Fena преди 6 часа
Мафията с лекарства губи милиони от цените на аналогични (и по-добри) такива в чужбина, основно в Турция. Преди това платиха на агенцията по леарствата, сега плащат на КЗП да вдигат аларма. Ама ето на всички дето ходите в Турция един сайт, на който има цени и съставки на турски лекарства. Цените са еднакви в цяла Турция. https: // ilacabak. com/ (махнете излишните интервали)
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 часа
Тая КЗП действа на принципа на шопа виждайки жирафа - такова животно нема. Ще има продажби по интернет, по приятелска линия, по вайбър и всякакви всевъзможни начини за да се сдобиеш с по-ниска цена на търсено лекарство. Тия от КЗП - ДГД, справка Любо Пенев.
1
1
 
4
 
! Отговори
Тези които продават преди 7 часа
По саитове или внасят лекарства които ги няма и ги продават на желаещи -- НЕ СА МОШЕННИЦИ -- ако да речем ги спрем потребителите ше ходят във чужбина за тях ! Доводи да бъдат спряни ще се намерят НО щом съществува такъв пазар значи е необходим ! Да спрат наркотиците като са толкова добри и мислещи за хората -пожелавам им успех !

Спонсорирани публикации