Абсурд: Пострадалата от катастрофата с мигранти с положителна проба

Разказва, че е била в коридор с мигрантите като престъпник
18 сеп 2024 19:07, Инна Ангелова
52

Абсурдна ситуация - жената, която пострада в катастрофата с мигранти на Околовръстното шосе в София отпреди дни, се оказа несправедливо арестувана.

В понеделник, около 18 часа, се е случила тежката катастрофа между два автомобила. В единия от тях са се возили 11 нелегални мигранти, колата се е движела с висока скорост и е ударила друга лека кола, в която се е намирала жена. Пострадалата жена в последствие е и несправедливо арестувана.

Антоанета Борисова е пострадалата жена. Тя е с черепно-мозъчна травма, комоцио, охлузвания и натъртвания по тялото. Часове след катастрофата тя се озовава в ареста за 16 часа, редом до задържаните мигранти. Три часа след произшествието в болницата ѝ правят полеви тест, а резултатът е шокиращ.

"Бях взела едно хапче против главоболие - ацефеин, което се продава свободно в аптеката, оказа се, че съм положителна на опиати, бях учудена и поисках кръвен тест, защото никога не съм употребявала наркотици", каза Борисова пред Bulgaria ON AIR.

Животът на Антоанета се преобръща за мигове

Антоанета иска да ѝ се направи кръвен тест, за който е откарана във ВМА. Но от там се озовава в 5-о Районно управление.

"Бях в един коридор с всичките мигранти като престъпник. Бях на една пейка 3 часа с човека, който щеше да отнеме живота ми след тази гонка и удар с близо 200 км/ч. Искам да знам кой даде нареждането за моето задържане", допълни тя.

"Прегърнахме се и много плака, дори не можеше и да говори, премръзнала от студ, болките ще минат, но психическото и унижението ще останат", поясни сестрата на Антоанета Светлана Найденова.

А докато чака резултат от кръвния тест, Антоанета споделя, че животът ѝ се променя коренно. Сестрата на Антоанета е изненадана и от документите, които получава.

"Много странно, че в 21 часа са ѝ взели тест за опиати, а в 21:04 пише заповед за задържане, тестът е бърз, може би, но кога се взе това решение и кой го нареди? Подписът е неин, но кога го е подписала, съмнявам се всичко тук да е станало, защото тя няма спомен да е подписвала заповед за задържане", добави Найденова.

Някои съставки в лекарствата дават положителен резултат за опиати

Лекари обясняват, че много често съставки в широко разпространени лекарства дават положителен резултат за опиати, какъвто е случаят и на жената.

"Кодеинът много позитивира тестовете за опиати. Кодеин и производните на морфин. В болкоуспокояващите обикновено рядко се задържа кодеин, по-скоро в медикаментите за мигрена", поясни психиатърът от Асоциацията за превенция на дрога доц. Соня Тотева.

Тя съветва хората да не използват безразборно лекарства, преди да прочетат листовките.

От МВР излязоха с позицията, че тъй като катастрофата се констатира като изключително тежка, това налага и двамата водачи на двата автомобила да бъдат тествани за алкохол и наркотици. Днес за 72 часа е задържан шофьорът, молдовски гражданин, на колата с 11 мигранти. От Софийската районна прокуратура му повдигат обвинение.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева за Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от Общество
1971 г.: Пак на 13 септември, пак на "Графа", загива пилот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Сигурно до вчера се е възмущавала във фейса от дрогираните шофьори. Но така е, българина е първобитно същество. На чужд гръб и 100 тояги са малко, но като ти дойде на главата, рев до небесата. Какво мислите, че се случва всеки ден с десетки шофьори? Че някой си чакат и резултатите с месеци и седят без книжки, докато ги изтипосват по медиите!
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Когато стане катастрофа се тестват за алкохол и наркотици и двамата шофьори. А дали е вземала само хапче е друг въпрос.
20
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
да ползват същите тестове за полицаите и на входа на Народното събрание,по 1 в седмицата
19
0
 
32
 
! Отговори
пак този преди 1 ден
Тези тестове за наркотици, полицаите нали казаха, че са фалшиви. Защо се прилага още тази практика с фалшивите тестове?
18
18
 
0
 
! Отговори
Ss преди 1 ден
Таз толкова е била надрусана, че нищо не помни ...
17
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
за бременност ??
16
1
 
11
 
! Отговори
сравнение преди 1 ден
Тоя закон за наркотиците е като оня за алкохола. Имаш право да пиеш 1 бира. Хващат те и излиза,че си с над 0,5 промила. И си вътре! Преди не се продаваха свободно лекарства съдържащи морфинови производни. Това стана преди няколко години.И ето ви резултата-продават ти свободно такова лекарство и те броят за наркоман!Трябвало да четеш листовките....А за бирата сигурно трябва да си изследваш нивата на ензимите разграждащи алкохола и да изчислиш кога ще си под 0,5 промила!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
15
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
20 процента от така наречените полицаи практикуват друсани! Как иначе ще го работиш това в територията кочччина където мутрите могат да те уволнят с едно телефонно позвъняване
14
0
 
25
 
! Отговори
Неумен преди 1 ден
А МВР защо не тества собствените си полицаи? Защото поне една трета са пили някакво хапче и може да покаже употреба на опиат. Но народа може да го тормозят. Отделен е въпросът как се дказва, влиянието на този опиат върху способността да управляваш автомобил.
13
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
така е ушевницата - най големите бокклуцьи събирани с конкурс! Ако беше Нойзи щяха да му се извинят че са го притеснили че не може да си пие докато кара.
12
1
 
9
 
! Отговори
лекар до 10 преди 1 ден
По лошо е,че тези лекарства са много и имат различни търговски имена.Така,че шансът това да се случи на невинен човек е голям.Действително би трябвало да има голям и лесно четим надпис,който да уведомява шофьорите!
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Не знам кой част от новината е ляжа, но "черепно-мозъчна травма, комоцио, охлузвания и натъртвания" ми звучи като болнично легло, не пейка в ареста. Та кое е лъжа, кое истина и кой не си е свършил работата.
10
0
 
13
 
! Отговори
Боби преди 1 ден
До АнонименДа, защото на всички нива са тУрени Еничари! Колкото и странно на пръв поглед да звучи, е 100 процента така. И не е защото аз го казвам...
9
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Би трябвало всички лекарства които се продават свободно,а съдържат подобни съставки още от завода производител да излизат с голям червен надпис "забранено за шофьори".Иначе много такива случаи ще има.Иначе МВР са си свършили работата-излязъл е теста положителен.Няма как да я пуснат да си ходи!Такъв е законът и те са го спазили.
8
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Анонимен 7 Който е цъкнал минус, да се обоснове, аз мога да му посоча безброй примери за тормоз над жени от страна на структурите.
7
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До Set 1 Родната полиция просто търси някоя жена, да се закачи за нея и да съсипе живота и.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
МВР и прокуратура много обичат да се гаврят с жени. Лов на вещици е основното занимание особено на прокуратурата.
5
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Като е надрусан човек може и да не помни нещо...
4
0
 
31
 
! Отговори
Справедливо преди 1 ден
Ще е да пускат всеки ден тестове на полицаите!!!
3
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тя като избирател на ППДБ има повече права от обикновените останали хора от човечеството...

Спонсорирани публикации