Тревога: Тийнейджърите пушат най-често трева и друсат синтетика

Синтетичната дрога предизвиква тежки зависимости
Обновена: 11 юни 2024 16:02 | 11 юни 2024 16:00, Александър Попов
96
Тревога: Тийнейджърите пушат най-често трева и друсат синтетика
Снимка: Pixabay

Марихуаната и синтетичната дрога са на първо място по употреба сред тийнейджърите у нас, каза началникът отдел “Борба с наркотрафика” на Агенция “Митници” Стефан Бакалов по време на кампанията на митниците срещу дрогата “Не сте сами”.

Статистиката показва, че българските тийнейджъри употребяват най-често марихуана, а на второ място са синтетичните наркотици, което е доста притеснително, защото последните предизвикват тежки зависимости, съобщи Бакалов.

Опасностите са много. Освен стотиците нови наркотици тук са и начините на тяхното предлагане, подходът от наркодилърите, както и възможностите на интернет платформите, сред които и ТикТок, които се използват и за зарибяване, посочи Бакалов.

Той поясни, че целта на кампанията на ведомството е децата да бъдат информирани и да им се покаже, че те носят отговорност за изборите, които ще направят.

В момента сме в хипотеза и през социалните мрежи се презентират различни наркотични вещества като безопасни и безвредни, носещи само удоволствие и без да се коментира тяхната вреда, каза директорът на Агенция “Митници” Георги Димов.

Той увери, че институцията му има готовност да изготви план-програма, която да влезе в училищата, за борба с дрогата. Димов обясни, че агенцията не може сама да се справи с проблема.

Зависимостта под каквато и да е форма е пагубна, каза изпълнителният директор на Националната агенция за приходите (НАП) Румен Спецов.

В отговор на въпрос за прането на пари от наркотици Спецов уточни, че когато става дума за това, се обследва цялостният процес, за което се изисква добро сътрудничество с други служби и институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Но ние говорим за това, че удряли по един балон или направо думкат патрони от сифона... В същото време, Лекси-то, едно бившв полицейско кученце, като го закарам рпед гиманзията ВИЕЕЕЕ като чакал, защото е обучено да надушва трева, кока и доста от модерната синтетика.
27
2
 
2
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 седмици
А според статистиката в русия близо 25 милион души нямат средства да си купуват легален алкохол и прибягват към алтернативни методи за да си махнат главите по руски падайки под масата за най кратко време:):):)По съвместност най хитовите питиета за руските бедняци,алкохолици са свързани с метиловия спирт като препарата за почистване Бояришник:):):)Мужикът има най краткотраен живот,най ниска средна възраст на смъртост в цял свят точно по тези причини:):):)
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Дрогата е най-доходната финансова ХРАНИЛКА , КАТО СЕ ЗАПОЧНЕ ОТ ПОЛИТИЦИТЕ , УПРАВЛЯВАЩИТЕ , СЪД. СИСТЕМА , ПРОКУРАТУРА , СЛЕДСТВИЕ , НАЧАЛНИЦИТЕ НА РПУ-та И ТЕХНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ , ДИЛЪРИ , ...И ПОДОБНИ ... РЕЗУЛТАТ :Над 1 млн. , млади българи , НИТО УЧАТ , НИТО РАБОТЯТ , И ВСЕКИ ПОЧТИ 1-ви , Е НЕГРАМОТЕН . Да ''благодарим'' , на изброените Бг-ИНСТИТУЦИИ !!!НЕ ВИЖДАТ ЛИ В ТАЯ ХРАНИЛКА И ТЕХНИТЕ ПАРИ , НА ТЕХНИТЕ ДЕЦА ? ЗА ЗАВИСИМИТЕ , ОСТАВА ЕДИНСТВЕНО --- ДА ОСТАНАТ ЖИВИ , ВСИЧКО ДРУГО ОТПАДА ....
25
1
 
4
 
! Отговори
Атмаджа преди 2 седмици
До АнонименЩе вкараме по-скоро дилърите и производителите.
24
0
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
До ъъъъъ === Отдолу пише откъде е. От Pixabay, защото там снимките са безплатни. Нямат абонамент към Shutterstock, защото там всичко е платено и скъпо, а най-вероятно крадат от редакцията парите уж за платени снимки, а слагат фрее имиджес :)))))))
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Има предлагане, защото има търсене. Преди пак правиха опит да предлагат, ама не се търсеше толквоа, защото се водеше за мнгоо лошо. Но днес е яко. Половината поп-звезди да тежки наркомани, а другата половина казват, как след годни злоупотреба, най-накрая са се изчистили от наркотици, като събощението е "Друсах се като магаре и пак съм мулти милионер и светновно известна звезда!"
22
7
 
3
 
! Отговори
Leed преди 2 седмици
Пенциите пак вият на умряло и се вайкат. Обществото пропадна, край! Всички ше умрем, младите не стават за нищо и т.н.
21
2
 
3
 
! Отговори
Милиционер Шапков преди 2 седмици
Тея младите, си инжектират трева, шмъркат газ. Изобщо безобразие. Тука всичките ми колеги полицаи никога не са помирисвали наркотик. За това и не правим нарко тестове в работа, защото са безмислени.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Единствено диктатура може да спре наркотата, но тогава нема да има демокрация :)) Та тя самата държава се изхранва от това нещо, понеже имаме мижава икономика :)))
19
1
 
7
 
! Отговори
Ти си преди 2 седмици
Началник отдел "Борба с наркотрафика" в Митниците.Защо тези тревички са влезли в масова употреба? Или ние сме да констатираме и водим статистика?
18
0
 
5
 
! Отговори
ъъъъъ преди 2 седмици
а на бас че снимката е извадена от некой небългарски сайт :)
17
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 9 - Да речем, че вкарат такъв закон. В моемтна има десетки, ако не е стотци хиляди малолетни, които имат марихуана. Ще ги вкараме ли вискчи в затвора и то за 20 години? За какво? За това, че на теб не ти харесва или че си се провалил като родител?
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разпространяването и трафика на наркотични вещества не става без "Чадър" от служители във висшите държавни, правосъдни и правоохранителни институции!!!!
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 1 - Ами виж - нашите жунралисти се учат, да копират хора от преди 30 години и затова статитиите понякога звучат абсолютно неадекватно. Все едно ги пиеш някой 65 годишен, прекарал целия си живот в малко селце в Балкана, пред 1990-та година, нечувал за марихуана и амфетамини.
14
6
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 седмици
Моята е същата. Дойде ми в полунощ от Марс, не знае къде се намира. Амфети + трева, че и водка. Уп енд Даун и така до сутринта. Преди малко се събудих :)))
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тия откриха топлата вода.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ми подражават на политиците ни, кво!
11
2
 
3
 
! Отговори
Защото са глупави преди 2 седмици
И родителите им са *** овце, израстнали на дрога, без амбиции и умения.
10
4
 
3
 
! Отговори
Гербер Копейков преди 2 седмици
Тревата се инжектира и е много опасна,има цели нарколаборатории където синтетично я произвеждат, за сметка на това обаче алкохола,цигарите и хазарта са напълно безопасни за младите, ако се консумират с мярка и им се намали рекламата.
9
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тя тревата до някъде е по полезна от алкохора. Вредите от него са по-големи.