Ваучерите за храна вече са изцяло електронни

Валидността на хартиените остава до датата, отбелязана на тях
1 юли 2024 12:09, Елка Василева
79
Ваучерите за храна вече са изцяло електронни
Снимка: архив, БГНЕС

Ваучерите за храна от днес са изцяло електронни. Някои търговци обаче все още имат проблеми с електронната система. Възможно е в началото да се отказва и плащането на битови сметки с подобни ваучери.

Срокът на валидност на хартиените остава до датата на валидност, отбелязана на тях.

"28,5% от работещите ползват ваучери, малко над 800 000 ползват и 2/3 от настоящите потребители са преминали към електронни. Миграцията към електронните носители се случва бързо, предимно с най-висок дял е частният сектор. Остават държавни и обществени предприятия, при които се случва по-бавно, защото е въпрос на обществени търгове и решение", коментира пред БНР Стоилка Арсова, директор на Национална картова и платежна схема в "Борика".

Тя обясни, че като цяло добре се приема новият продукт с електронната карта, но все още се появяват проблеми – на потребителите им е трудно да се ориентират. "Направихме продукта да се възприема от търговците и те започнаха да го търсят. На апликациите, които се предлагат на клиентите, трябва да са посочени търговските обекти".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от Общество
Пенсиите на над 2 млн. пенсионери се повишават с 11%
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 16 часа
Ако досега си вземал 1500 лв, то вече вземаш 1300 лв плюс 200 лв ваучер. Излиза, че това не е ваучер за храна, даден ти от работодателя, а пари, които си изработил с труда си! Алооооу, държавата мащеха, сляпа ли си за престъпността, която създаваш? Кой взе това решение и кой се подписа под него?
71
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Има фирми в които си договаряш заплата, обаче ти казват, че ще получиш по договор някви пари, а останалите ще ти ги плащат като "бонуси" или "допълнително материално стимулиране" (ДМС). В някои фирми дори ти дават плик с пари. И така, не можеха да ти пипат договорените в договора пари, обаче често ти взимаха от ДМС-то (което са ти обещали устно), за да ти дадат ваучери за храна. От теб ги взимат!
70
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ако се дават нормални заплати, то от ваучерите за храна няма смисъл. Това е просто начин фирмите да пестят от данъци. Да може ако човекът получава Х лева пари, да се почувства, че все едно получава примерно Х+200 или Х+300 лв. Реално това е средство което храни сивата икономика.
69
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Вече имат личните ви данни. Честито. И си пазете картите, защото лесно могат да бъдат източени. Пинкод се въвежда само първия при активиране на картата
68
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Един от коментиращите упорито иска да си поличаваме парите за храна в електронен ваучер. Сигурно е Стоилка.
67
1
 
8
 
! Отговори
Ваучерите преди 1 ден
На каква цена са ..? Масовката е на около ~ 70лева на месец....кви 200 лева ваучери. И наистина унижението е сериозно за хората които ползват ваучер. Бруталузъм зверски. Не ти плащат заплата Ами ти дават възможност да си купиш от техен магазин ;)
66
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ей така се бори сива икономика. Колко милиарда данъци вурху 200 кинта ще загуби държавата???? Нищо, важното е работодателите да плащат мизерни заплати на хората, а те да ходят на скъпи почивки.
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кой ще дебне дали не си купуваме цигари? Касиерките ли? Хахаааа. Всичко е мижай да те лажем.
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Работя за пари. Не работя за ваучери, карти, купони.
63
0
 
2
 
! Отговори
предния преди 1 ден
е адски глупаво да се *допускат*
62
0
 
10
 
! Отговори
е адски глупаво преди 1 ден
да се допуснал бизнеси, които са на практика ИЗЛИШНИ за икономиката ни. А ЕДНА ОТ ПРИЧИНИТЕ да ги има е: както може сами да се досетите трябвало е за пореден път да се направи висок стандарт на живот на няколко "ПРАВИЛНИ" семейства...
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Защо такива сделки са скрити, а не прозрачни? Коя е фирмата изпълнител, кой я избра, колко други фирми са били кандидати, кой колко пари прибра????? Искам да знам*
60
0
 
15
 
! Отговори
НЯКОЙ ПО–НАЗАД КАЗА преди 1 ден
"Защо въобще трябва да има ваучери за храна, какъв е проблема просто да се изплащат едни необлагаеми пари за храна, както беше преди т.н. "порционни", защо въобще трябва да минават през някакви оператори на ваучери и да се плащат комисионни за нищо" - точно така. И това ще е и добре за икономиката, защото при този недостих на кадри заетите във фирмите оператори на ваучери ще трябва да започнат работа на друго място! При недостих на кадри е адски глупаво да се допускат бизнеси, които са
59
0
 
19
 
! Отговори
ЗАЩО УНИЖАВАТЕ преди 1 ден
хората с тези ваучери? Сега и електронни - ужас! Давайте на хората ПАРИ КЕШ, ЗА ДА СА ЩАСТЛИВИ! ДА ЧУВСТВАТ НЯКАКВА СВОБОДА! Населението ни намалява, но униженията над него не спират! ДОКОГА? И всичко това за да се изпълняват извратените мечти на шепа кукловоди...
58
0
 
11
 
! Отговори
Типично по български преди 1 ден
Квот ни кажат, това ше правим. По новините така казаха. Най- мразим да мислим.
57
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Ваучерите са един голям минус за работещите, и една вратичка пред работодателите, за тези 200 лева да не дължат осигоровки !
56
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
колкото по задръстен и комплексиран е някой особено ако е роден и отраснал в място където няма течаща вода и ток толкова повече напъва да се покаже колко е модерен и напреднал технологично и ще ползва карта. щото всичко му е дигитално. извънземни сте направо.
55
8
 
9
 
! Отговори
фд преди 1 ден
Ваучер-200лв сигурни за Веригите,един голям минус 200лв - за местните производители, с ваучер няма подръжка на местната икономика. На пазара има,баби с домати краставици,млечни продукти местни.Това е едно извръщение, както се споменава из писанията Царството на Антихриста започва с ваучери за храна.
54
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тия ваучери са клон на девата икономика.
53
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И накрая ще ви блокират и ваучери, и дебитни и кредитни карти. И си готов роб.