Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков"
Обновена: 1 юли 2024 09:57 | 1 юли 2024 09:56, Нели Христова
364
Борисов: Това е правителство, което може да сподели отговорност
Снимка: БГНЕС

"Това е правителство, което може да сподели отговорност и правителство, в което изцяло ГЕРБ-СДС ще си носят отговорност. В него остават няколко министри от служебния кабинет, които се справят добре".

Това каза лидерът на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов пред журналисти, след като кандидатът за министър-председател от партията Росен Желязков представи проектокабинета пред президента.

Още по темата
"Ако правителството мине с някой трик - дали някои не дойдат, дали някои ни подкрепят не като партии, не като мнозинство, което да изпълнява нашата програма, то тогава правителството ще има много кратък живот. Не че някой ще го събори, просто ние ще излезем от него. В този кратък живот единствената първа и най-важна цел е да приемем бюджета, защото той трябва да се актуализира и трябва да се приеме. Другото е планът за възстановяване, затова Томислав Дончев е до мен", продължи бившият премиер. Дончев е предложен за вицепремиер и министър на иновациите.

Лидерът на ГЕРБ-СДС описа трите основни задачи пред кабинета "Желязков".

Първата и най-важна цел е приемането на бюджета. Втората е Планът за възстановяване и устойчивост (ПВУ). Еврозоната е политически въпрос и ако има правителство, може да го придвижим. След това спокойно може да отидем на избори, каза Бойко Борисов.

Обръщам се към колегите от ПП-ДБ, както и към всички останалите, които излизат и загърбват държавата, за да си пазят и възстановяват избирателите. На следващите избори ще чуят същия отговор от мен. Дори и да са първи. Не че ще станат, но дори и да са първи. Когато чуят, че ние ще си пазим избирателите, те ще имат само "Възраждане" на разположение. Нека да помислят дали по тези няколко точки, а ако искат да говорим и за програма - насреща сме. Министри се сменят лесно, когато имаш мнозинство в парламента, каза още Борисов.

Предложените от нас министри са хора с политическа отговорност и опит, експерти. Ние не говорим за 4-годишен мандат, а за конкретни политики. Най-важното е стабилизирането на публичните финанси и неотклонност от нашата европейска перспектива.

Това каза кандидатът за министър-председател от ГЕРБ-СДС Росен Желязков, след като представи състава и структурата на Министерски съвет през президента Румен Радев.

"Пред България има три пътя на развитие. Първият път е на нормализация на политическия живот. Вторият е политическа рецесия, в която сме в момента. Третият е политическата регресия. Затова много ясно поемаме политическата отговорност. Това не са жертвените овни на ГЕРБ, а хора, които веднага ще влязат и ще започнат да решават проблемите", това каза Росен Желязков

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


364
Още от Политика
Кирил Петков: ПП няма да подкрепи правителство с първия мандат
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
334
1
 
3
 
! Отговори
Нора преди 1 ден
Борисов ,явно говори за споделено пътуване без отговорност за цел и посока!Експерти по пълнене на шкафчета,сметки и джобове! Видими експерти в невидима и изчезваща България!Наглец от класа!
333
0
 
3
 
! Отговори
хаха преди 1 ден
Ех Боко, "това" все още НЕ Е правителство! А може би вече си сигурен, че "това" е правителството?!
332
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А кой да ни управлява : Гнома, Кокорчо,просто Кирчо Парапетов,Лена фалшив-подпис, *** Академика, Дамаджан Рашков, Живко часовника, Мравояда, Джемкорите, ония с пуделите носещи им пачките,кой. Копейки с команден пулт от Кремъл или червените кхмери?
331
3
 
0
 
! Отговори
Подаръчно пликче преди 1 ден
Разкарайте тези гнусни шарлатани ,чалгари и копейки и България ще се оправи.
330
2
 
0
 
! Отговори
Шарлатанче преди 1 ден
Не получих от народа вот да управлявам,ще стоя и ще пускам тролчета да хейтят по първите и вторите избрани от тях. Ще руша държавността и ще вдигам юмруче.
329
2
 
0
 
! Отговори
Бико преди 1 ден
Правителство на крадливи роми с 4%, и 11% изборен вот ли желаете , анонимници?
328
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Разкарайте тоя гнАсен ром от очите ни! Не желаем правителство от крадливи роми!
327
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Разкарайте тоя гнАсен ром от очите ни! Не желаем правителство от крадливи роми!
326
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 313 ГЕРБ,няма ,какво повече да " вземе" от Българският Избирател.При следващи и по следващи Избори! 20% Това е! Друго НЯМА!!!-:)
325
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хойко ,до края на месеца да си пукнал,разбра ли ,бе тикво
324
8
 
1
 
! Отговори
Стига бе, преди 1 ден
...какво им става на Копейките! Появи се името на Борисов , и те като кутретата на Павлов, почват да ръсят помия в промишлени количества! Всичко щеше да има някакъв смисъл ,ако превратаджията Радев, и неговите Шарлатани, бяха направили нещо добро за България? Само че те , увлечени в собствената си "значимост", се увлякоха в лъжи ,крадене, и обсебване на власта, надявайки се , че.всичките им поразии и некадърност, ще бъде оправдано с плюене по Борисов !
323
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това ще е Лично " твое" " правителство" МутроКомунисте! Което,няма и един ден да Изкара!! Оттегли се и Разпусни ЦК на БКП ГЕРБ!! -:( И остави Българската държава,да се Развива по Естествен път! И утре ще Изгрее слънцето след Твоята ГЕРБ!!!-:(
322
2
 
8
 
! Отговори
ПЪЛЕН ТА....АК преди 1 ден
Е ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ,ПРЕДЛОЖЕНО ОТ ХУНТАТА ,ОПГ ГРОБ Е ДОКАЗАНО ТОКСИЧНА ЗА БЪЛГАРИЯ
321
2
 
10
 
! Отговори
Д преди 1 ден
Кво правителство ве ????
320
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Еврофондовете са целта на Борисов, нищо друго! Сега като ги докопа пак ще ритне канчето или и да му ритнем канчето, еврофондовете ще останат в Гробаджиите. За другите един среден!
319
2
 
14
 
! Отговори
Нагъл, по-нагъл, най преди 1 ден
Пак се почна. По цял ден, по всички телевизии ще гледаме мутрата и ще слушаме лъжи, клевети и простотии. Умиране има, отърваване няма. Защо господ толкова ни мрази, че ни наказва с този про ст, нагъл и алчен тип. Затънал е до гуша в корупция, кражби и престъпления. Не познавал Владислав Горанов-негов министъ, Иван Гешев-негов главен прокурор и всеки ортак уличен корупция и престъпления като него, или който му изкарва кирливите ризи. Ако оцелее.. А народът овца търпи и мълчи.
318
3
 
6
 
! Отговори
Не разбрахте ли как преди 1 ден
се прави, все още? Французите направиха показно, максимална изборна активност! Но балканопитеците или макаки не участвали, за да ядосвали избраните! Е, по голяма глупотия не съм чувал, но и нищо чудно, идва от Балкана! Там току що се изправиха и могат да ходят на задните си крайници! Все още се млатят (бият) по пътищата неразбрали още, че пътищата за придвижване, а не за публични боеве!
317
6
 
5
 
! Отговори
Мдаа Искаме ГЕРБ преди 1 ден
Не искаме руски кукли на конци като Радеффф и Новия Руски ПОП
316
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ДО ТЕЗИ ДЕТО ПИШАТ ОБЩИ ГЛУПОСТИ ПИШЕТЕ ОТ СВОЕ ИМЕ ДОТЕГНАХТЕ С ВАШИТЕ ГЛУПОСТИ ПРОСТОТИИ ЛЪЖИ И ТЕМ ПОДОБНИ БЕЗДАРНИЦИ
315
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Невероятна тиня е блато е всеки е срещу всеки и всеки се мисли за някакъв и така до кога незнам