Кошлуков ще съди проф. Минеков за клевета

Не знам от кога той се превърна в малък диктатор, заяви директорът на БНТ
8 юни 2021 20:52, Петя Славова
119

Директорът на Българската национална телевизия Емил Кошлуков ще съди министъра на културата за клевета. Поводът са думите на проф. Минеков, че Кошлуков е едно от свързаните лица по закона "Магнитски", предава Bulgaria ON AIR.

Към момента името на Кошлуков не фигурира в черния списък на фирми и лица, свързани с хората, получили санкции по закона "Магнитски". Връзка обаче има и тя е по линия на участието му в управата на "ТВ7" и "Ноу фрейм медия България", обяви на пресконференция министърът на културата проф. Велислав Минеков.

"Той е в ръководството на "Ню Фрейм Медия" трябва да бъде подложен на същите мерки,  да поясни как е попаднал, да разкаже за КТБ, ТВ7, Цветан Василев, Делян Пеевски. Тук става дума за серия от безобразия извършени от директора на БНТ. Той е едно от свързаните лица по закона "Магнитски", заяви Минеков.

Емил Кошлуков определи твърденията на министъра по свой адрес като клевети и се закани да го съди.

"Искам ясно да ви кажа, че ще предприема всички законови действия по съдебен път да потърся отговорност за тези клеветнически обвинения. Коментарите и клеветите на Минеков няма да ги коментирам, това са лъжи и клевети", категоричен е генерален директор на БНТ Емил Кошлуков.

Продължават и взаимните обвинения по повод прекъсването на програмата на БНТ за излъчване на пресконференция на ГЕРБ. Днес беше разпространена позиция на Управителния съвет на обществената телевизия, в която се казва: ''Никога досега, през новата ни демократична история, министър не се е осмелявал да упражнява цензура върху решенията на журналистите, които по закон са независими и самостоятелни.''

По този повод проф. Минеков бе категоричен, че не притиска никого и само иска информация от СЕМ дали поведението на обществената телевизия е в разрез с правилата.

"Упражнявам цензура? Как да го направя?!, попита министър Минеков.

"Не знам от кога той се превърна в малък диктатор, това е недопустимо в 21 век", посочи Кошлуков.

В писмо до министъра на културата от СЕМ посочват, че съветът не може да определя или обосновава програмните решения на медиите. Затова следва въпросите да бъдат отправени към ръководствата им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
10
 
! Отговори
А бе преди 3 години
Участвам в коментарите само за дразня червените ренегати!Червения синковец Величко Минеков е ваш'то знаме!А червената шефка е ваш'то маме!
46
10
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонимен..е като "немам и един читав коментар",що си са затръшкал толкова?..-Нали ТВОИТЕ супернапъни за орезилване на Радев и на Минеков "ФАЩАТ ДЕКИШ"?../в маалата,разбира се!/....Лай си кротко..яростно де,и остави ние-"нищопишещите",да.."ставаме за смях"!...Ама нещо май ти припарва под опашлето,а?
45
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кметът на Симитли кога ще го махат?
44
11
 
9
 
! Отговори
Каунь преди 3 години
Всички герберунгели на държавна работа шута и през вратата. Това е оправията и те и членовете на семействата им в тотална изолация.Банската Торбъ в панделата до живот и конфискация на имуществото.
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
супер, айде да повлече крак всички некадърници от служебното правителство да се разкарат по бързо, наглеци некомпетентни
42
6
 
14
 
! Отговори
Диоген преди 3 години
За подбуждане на бунт, Кошлуков беше осъден на 6 г.затвор и излежа 3!За подбуждане на бунт, Минеков беше награден да лежи на министерско кресло и на вашите съвести!
41
11
 
18
 
! Отговори
Русия=Психиатрия преди 3 години
Ако оставим военната хунта на Радев да се разгъне, управлението на бай Тошо ще ни се струва като еталон за демокрация.
40
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е говноЕда да Кошлуков да бъде разкаран от БНТ!
39
5
 
11
 
! Отговори
А времето лети... преди 3 години
Не е сигурно дали Кошлуков ще успее да осъди придворния скулптор Минеков при сегашната ни съдебна система от времето на Вишински, но със сигурност в близкото бъдеще Военният трибунал ще го изправи до стената и не само него, но всичките национални предатели.
38
10
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
Кошлука и Доган са ПРОЕКТИ на бившата ДС!..Те И ДВАМАТА бяха тикнати в Пазарджишкия затвор за .."СЪСТАВЯНЕ НА "СИВИТО" им"!!!..Бяха представени като "дисиденти",макар че Доган си беше ТЕРОРИСТ ПО ДУША и такъв си остана..Кошлука го раздаде "хитряга",но пак ще попитам:-Някой мисли ли,че той /Кошлука/ се е разминал с вербуването,докато битуваше в Щатите?
37
6
 
18
 
! Отговори
До 43 преди 3 години
И какъв занаят има Минеков? Професионален протестър - да хвърляш яйца,риба,камъни?Занаят значи..
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Не знам от кога той се превърна в малък диктатор '' ..................... Другарите тепърва загряват на линията, скоро ще видите какво значи диктатура.
35
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има занаят Минеков, да пие от сутрин до вечер, много добър майстор йе.
34
4
 
8
 
! Отговори
Дедо Ташунко преди 3 години
За Минеков да не мислим.Има си занаят човека.След изборите ще го наема да ми одяла камъните за оградата.И застраховка ще му направя,че често си изпускал чукът върху краката!
33
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво да се прави,професорът толкова си може! Пък и не е виновен, генно е обременен,също като колегата Рашков.Трябва да се отдаде заслуженото на селекционера от Дондуков 2, по-големи бок.луци едва ли можеше да събере на едно място! Мечтата да е Първи в държавата не носи добри плодове.Но това ще го разбере,когато реши да повтори мандата си.Тогава ще разбере каква мечешка услуга са му направили и Рашков, и Минеков, и Кацаров. Но ще е късно..
32
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Незабавна оставка на този "министър" от триото ***.Той и Рошков си позволяват да се заканват на журналистите и да им диктуват какво да казват/излъчват.Това е пълзяща диктатура колкото и невинно да изглежда подобно действие.Това е демокрация в тяхното понимание,но ние не я искаме такава.
31
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минеков е пълен некадърник, одобряван от комунистите, заради баща му.Освен това от злоба гони Рашидов. Това правителство е пълно с комунистически откачалки.
30
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минеков има занаят, а Кошлуков е пълен головодник, некадърник.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Те и БТВ и Нова прекъснаха и излъчиха заедно с БНТ. И те ли са на Пеевски медии? - ============ - това е ли излъчване на т.нар. "брейкинг нюз", която се използва широко, ама заядливците може и да не са чували за тази практика, те виждат единствено само Борисов, на фона на плакат с надпис ГЕРБ и изпадат в делириум от такава натрапчива фикция.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сиси-бедрото на Пеевски.