Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си

Нуждаем се от по-голям капацитет на отбранителната индустрия, каза той
14 сеп 2024 17:07, Анисия Иванова
121
Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си
Снимка: БГНЕС, архив

Победата в една съвременна война не разчита само на победите на бойното поле, но и на състоянието на икономиката, каза ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от Укринформ. Той заяви това на конференция на Военния комитет на алианса, състояла се в Прага.

Съюзниците от НАТО трябва да подкрепят Украйна и същевременно да укрепят своята отбранителна система, допълни той.

„Военните власти на НАТО имат две големи задачи, с които трябва да се справят едновременно. Докато продължаваме и увеличаваме подкрепата си за Украйна, ние трябва също така да укрепим собствените си способности за сдържане и отбрана… Отговорността за свободата не лежи само на раменете на хората в униформа. За да успеем, се нуждаем от много по-голям производствен капацитет на отбранителната индустрия. Защото, макар че може би военните печелят битките, икономиката е тази, която печели войните“, заяви Бауер.

По думите му в момента НАТО разполага с 500 хил. военнослужещи във висока степен на готовност и са създадени Съюзнически сили за реагиране.

„Колкото повече координираме отбранителното си производство, толкова повече увеличаваме способностите си за сдържане“, каза Бауер.

Адмиралът подчерта, че икономическото сътрудничество е ключов фактор на Вашингтонския договор, подписан преди 75 години. И макар че неговият член 5 често е в центъра на вниманието, член 2 е също толкова важен, защото в либералните икономики по-голямата част от силата принадлежи на „пазара“.

Според Бауер е необходимо да се осъзнае, че просперитетът на едно демократично общество се основава на сигурността, гарантирана от НАТО, пише БТА.

Адмиралът припомни, че съюзниците от НАТО представляват 50% от световната икономическа мощ и 50% от световната военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
айде стига ! преди 2 дни
До кога ще подкрепяме тая украйна бе , писна ми да работя за тях !
108
3
 
3
 
! Отговори
Бай Гошо преди 2 дни
До Анонимен 104 Колега нещо си се пообъркал малко,раШка добре знае.че ако се стигне до там......НЯМА ДА Я ИМА ЗА ВИНАГИ....малки са човече малки и недъгави,просто ми е жал за тях.
107
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
''Адмиралът припомни, че съюзниците от НАТО представляват 50% от световната икономическа мощ и 50% от световната военна мощ.'' Пфффф
106
7
 
6
 
! Отговори
Москва потъна преди 3 дни
Копейките не искат Русия да бъде бита защото поминъка им зависи от там но ще бъде...
105
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
В момента заплатата на украинския войник идва от пенсиите на Бългрите. И на европейците. И от парите за здраве и образование. В момента, в който тези пари спрат, няма да има украинска армия. Реалиста е прав. Само че забравя, че запада има много сериозно производство освен сериозни услуги. Сериозно не в сравнение с Китай, сериознон в сравнение с България.
104
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Не е много умен този генерал май. Във война между Русия и НАТО няма да има нужда от отбранителна индустрия. Ще бъде война на оръжия за масово поразяване, а там конвенционалните оръжие играят малка роля.
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
До Реалист Никакъв реалист не си ти. Ти си разпространител на фейкове. Китай без САЩ, Западна Европа и Япония е пълна нула. Още щяха да живеят по джонките и да требят ориз в тях.
102
3
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 дни
До Реалист Икономиката си е икономика. На войникът и на дронът не им дреме дали заплатата им идва от "услуги" или от "производство".
101
6
 
2
 
! Отговори
До 103 преди 3 дни
Кои сте Вие? Атака, БКП/БСП или Възраждане!? И да сте, сте никои. Жалки амеби, инфузории и молекули от миналото. Завеса.
100
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 3 дни
Западните икономики са базирани изключително на услуги, а с услуги война не се води. Каквото има производство или е изнесено в чужбина а останалото е с все по-ниско качество и все по-високи цени.Адмиралът очевадно живее с представи от преди 20-ина години.
99
0
 
4
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 дни
Полковник Стюарт от "Умирай трудно"-2.Приликата е /не/случайна,разбира се.
98
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Единствената подкрепа от България за Украйна трябва да бъде безплатното изпращане на всички укробандюги обратно в родината им!
97
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Нас ни оставете на мира. Който иска войната да продължава - да си я финансира! ---- Ние само искаме войната да приключи и всички нагли и мързеливи укри да се махнат от страната ни!
96
1
 
2
 
! Отговори
Хххх преди 3 дни
До 98Щот за ядрено оръжие се искамозък и научен капацитет...а не всеки го има...
95
2
 
5
 
! Отговори
Хххх преди 3 дни
В натото имало адмирал...смяяях...каскет да разбира от икономика...те и това доживяхме...
94
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Какао друго да каже адмиралчето. Тия западняци е време да се приготвят да четат сметката, която ще им предстви Русия ща всичките им уж невинни злоуми. Със сигурност няма да е само възстаноаяванетотна Украйна.
93
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Намерихте си повод да ни кралете парите в полза на американския военно промишлен бизнес уж за отбрана, де. Но Украйна какво общо има с ЕС? Ще си признае ли вече Запада, че Слава Украйна отече в канала и никой не ви вярва....
92
3
 
10
 
! Отговори
ДРУГАРЮ АДМИРАЛ преди 3 дни
КОЙТО ИСКА ДА СТРЕЛЯ С РАКЕТИ ПО ЯДРЕНА РУСИЯ, ДА ГО ПРАВИ ОТ СВОЯТА СИ ТЕРИТОРИЯ, НЕ ОТ НАШАТА > че вие сте били много умни бе !
91
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
от кого ще се отбранява неговата родна Нидерландия
90
1
 
6
 
! Отговори
Ром"с преди 3 дни
Ще бъде интересна "филм" между НАТО и Русия..и ко(МОЖЕ да се включат и С Корея,Иран,Китая),само че ние ще сме в масовката ,а адмирала май се вижда в главният герой ..но на тоз филм не се знаее за кого ще е хепи енда и дали зе има ,щото видимо апартурата ще се запали и ще изгори не само кинооператора и зрителите в киното.Писна ми от натегачи ..и тоз е единият от тях(нидерладенц) ...на Фашингтон.