Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си

Нуждаем се от по-голям капацитет на отбранителната индустрия, каза той
14 сеп 2024 17:07, Анисия Иванова
121
Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си
Снимка: БГНЕС, архив

Победата в една съвременна война не разчита само на победите на бойното поле, но и на състоянието на икономиката, каза ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от Укринформ. Той заяви това на конференция на Военния комитет на алианса, състояла се в Прага.

Съюзниците от НАТО трябва да подкрепят Украйна и същевременно да укрепят своята отбранителна система, допълни той.

„Военните власти на НАТО имат две големи задачи, с които трябва да се справят едновременно. Докато продължаваме и увеличаваме подкрепата си за Украйна, ние трябва също така да укрепим собствените си способности за сдържане и отбрана… Отговорността за свободата не лежи само на раменете на хората в униформа. За да успеем, се нуждаем от много по-голям производствен капацитет на отбранителната индустрия. Защото, макар че може би военните печелят битките, икономиката е тази, която печели войните“, заяви Бауер.

По думите му в момента НАТО разполага с 500 хил. военнослужещи във висока степен на готовност и са създадени Съюзнически сили за реагиране.

„Колкото повече координираме отбранителното си производство, толкова повече увеличаваме способностите си за сдържане“, каза Бауер.

Адмиралът подчерта, че икономическото сътрудничество е ключов фактор на Вашингтонския договор, подписан преди 75 години. И макар че неговият член 5 често е в центъра на вниманието, член 2 е също толкова важен, защото в либералните икономики по-голямата част от силата принадлежи на „пазара“.

Според Бауер е необходимо да се осъзнае, че просперитетът на едно демократично общество се основава на сигурността, гарантирана от НАТО, пише БТА.

Адмиралът припомни, че съюзниците от НАТО представляват 50% от световната икономическа мощ и 50% от световната военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ФАКТ 45 - Ама пък от санкциите - спечелиха 5 трлн евро.... Значи още мое си увеличат разходите, ти не бери грижа )))
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Предвижда се намаляване на обезщетенията за възрастни граждани, които са се пенсионирали, някои от които може да трябва да избират между топлина и храна. Това се е случвало и преди. На милиони британски пенсионери ще бъдат намалени зимните помощи за отопление. Лейбъристите действат доста цинично - това не е техният електорат, той гласува за торите и Реформаторската партия, отбелязва политологът Малек Дудаков. "Ето защо не ни е жал за него (електората), нека умре от студ през зимата".
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
А пари от къде?
44
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
На 11 септември се навършва годишнина от рождението на човек на име Волф Мессинг, който, според различните гледни точки и политически ситуации е представян различно,от телепат до пророк. Мессинг е бил гражданин на СССР, евреин по рождение, и му се приисва умение да влияе на психиката на хората. Има написано, че по заповед на Сталин е присъствал тайно на срещата в Ялта с Рузвелт и Чърчел и е внушил на Рузвелт да направи големи отстъпки на Сталин, по-точно цяла Европа (за Великобритания - Африка)
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Руската икономика през 2023 г. стана номер едно по покупателна способност в Европа, и пета в света след Япония. Безцеремонно свали от пиедестала куцата патица Германия. Наред е Япония.
42
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
През ВСВ в Европа срещу немските войски устояват: Чехия 30 минути; Дания - 6 часа; Люксембург - 1 ден; Холандия - 5 дни; Югославия 11 дни; Белгия - 18 дни; Гърция - 24 дни; Полша - 27 дни; Франция - 42 дни; Норвегия 60 дни... ... а на 17 юли 1944 г. немските войници маршируваха в Москва като военнопленници - 57 000 войници и офицери + 19 генерали... следваха ги камиони-цистерни, които дезинфекцираха улицата и почистваха фашистката отрова...
41
9
 
3
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 дни
1 ТРИЛИОН ДОЛАРА ЗАГУБИ ЗА ТЪПОТЕРОРУСКАТА ОТ 2022-РА ДОСЕГА ТОВА СА ПРЕКИ РАЗХОДИ ЗА ВОЙНАТА ПЛЮС САНКЦИИ ПЛЮС ЗАПОРИРАНИ АКТИВИ!! НИКАКЪВ ПРИРАСТ НА НАСЕЛЕНИЕТО ПО ПАСПОРТ! КОЛКОТО СА ПОЛУЧИЛИ НОВИ ПАСПОРТИ, ТОЛКОВА СА И ИЗТРЕПАНИТЕ! А ОСТАНАЛИТЕ СА СИ ИМАЛИ РУСКИ ПАСПОРТИ И ПРЕДИ 2022-РА! ЗА МОМЕНТА РАВНОСМЕТКАТА Е САМО ЗАГРАБЕНА ЗЕМЯ ОТ УКРАЙНА ДОСТА В ПОЛЗА НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА КОЯТО МОЖЕ И ДА Я ЗАПАЗИ А МОЖЕ И ДА СЕ РАЗПАДНЕ В ЗАВИСИМОСТ ОТ ПОБЕДИТЕЛЯ НА ИЗБОРИТЕ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
40
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Путин, пътува си човека! Къде ли не е пътувал! От Полски тръмбеш до Каспичан и от Каспичан до Полски тръмбеж! Помежду пътуванията го търсете у бункера!
39
5
 
2
 
! Отговори
До 28 преди 4 дни
Ти сериозно ли не правиш разлика между натовска войска и наема войска???? Ако аз си взема отпуска и замина на фронта, натовски войник ли съм??? Защото съм български гражданин и България е в НАТО! Айде малко по сериозно! И от двете страни има наемници, които воюват за пари! Какво от това! Във всяка война има такива войници! Ако на униформата му има НАТО, тогава е натовски войник, другото е ала бала!
38
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
От кого точно се отбранява НАТО? Тоя "защитен алианс" не е нападан никога, макар че е нападал и унищожавал редица държави. "Защитния алианс" по поведение отговаря повече на престъпна групировка...
37
0
 
5
 
! Отговори
Деди преди 4 дни
Този хубостник в паралелен свят живее, затова говори небивалици и жонглира с "фактори", числа и проценти. Ашкулсун бе Адмурале, да беше отговарял за икономика, не за водене на война!
36
1
 
5
 
! Отговори
До КАМАЛА ХАРИС преди 4 дни
Скъпа Камила, вероятно това е така в мокрите ти сънища, но и в момента в кравария управляват демократите. И като гледам Путин не се е нещо стреснал. Даже си пътува човекът и преговори си води.
35
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Украински ceлянu фанати от полето окървавиха руснетата и сега им викат червената армия!
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 27 - Бауер - от немски - значи селанин, ***
33
0
 
6
 
! Отговори
До До 6 преди 4 дни
"Правиш ли разлика между наем войник и редови войник??? Не ми казвай, не правиш!" хххх Както и да се опитваш да ги изкривиш, френският умиротворен войник си остава френски, независимо дали носи нашивките на френската армия, на НАТО или на Украйна. Същото важи за убитите поляци, немци, англичани и американци - с хиляди са. За кефа на краVаристан и фалиралите му мафиотски организации.
32
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Рашките да не нападат мирни държави. Украйна не им ли стига. Е някой дал оръжие, ами хора гинат, да не се ли помага. Всяка страна може да е нападната от някой, и това не бива да се допуска.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Ами разкарай клоунската униформа, облечи се като фронтовак, хващай пушката и отивай да помагаш, naляк.
30
0
 
11
 
! Отговори
баба Пена преди 4 дни
Харесвам адмирали дето не са стъпвали на фронта, много са печени и големи мечтатели
29
1
 
11
 
! Отговори
Хейт преди 4 дни
Много ме кефи този Бауер. Личи си, че е свикнал да харчи пари, които други хора са изкарали. Дай пари, бате!
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
От джоба си ли ще плащаш, гос'ин поставен на поста овенен? Понеже до сега колкото средства и хора се наринаха в тази гробница Украйна от САЩ и основно от Европа, със столетия не може да се възстановят! За вашият кеф и фалит само!