Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си

Нуждаем се от по-голям капацитет на отбранителната индустрия, каза той
14 сеп 2024 17:07, Анисия Иванова
121
Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си
Снимка: БГНЕС, архив

Победата в една съвременна война не разчита само на победите на бойното поле, но и на състоянието на икономиката, каза ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от Укринформ. Той заяви това на конференция на Военния комитет на алианса, състояла се в Прага.

Съюзниците от НАТО трябва да подкрепят Украйна и същевременно да укрепят своята отбранителна система, допълни той.

„Военните власти на НАТО имат две големи задачи, с които трябва да се справят едновременно. Докато продължаваме и увеличаваме подкрепата си за Украйна, ние трябва също така да укрепим собствените си способности за сдържане и отбрана… Отговорността за свободата не лежи само на раменете на хората в униформа. За да успеем, се нуждаем от много по-голям производствен капацитет на отбранителната индустрия. Защото, макар че може би военните печелят битките, икономиката е тази, която печели войните“, заяви Бауер.

По думите му в момента НАТО разполага с 500 хил. военнослужещи във висока степен на готовност и са създадени Съюзнически сили за реагиране.

„Колкото повече координираме отбранителното си производство, толкова повече увеличаваме способностите си за сдържане“, каза Бауер.

Адмиралът подчерта, че икономическото сътрудничество е ключов фактор на Вашингтонския договор, подписан преди 75 години. И макар че неговият член 5 често е в центъра на вниманието, член 2 е също толкова важен, защото в либералните икономики по-голямата част от силата принадлежи на „пазара“.

Според Бауер е необходимо да се осъзнае, че просперитетът на едно демократично общество се основава на сигурността, гарантирана от НАТО, пише БТА.

Адмиралът припомни, че съюзниците от НАТО представляват 50% от световната икономическа мощ и 50% от световната военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
10
 
! Отговори
Нане преди 4 дни
Тоя никаквец за кои демократични общества говори....юрохейският краварският и наглобританският съюзи са вече демонократични с ливералфашистки уклон...===]]]
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Абе, ако извънземни погребват в полските гробища с полския флаг над гроба, значи ОК - извънземни са )))
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Бау бау кой тоз Бауер :)))
24
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Още едно недомаслено диванно-кабинетно пуделче. Да върви и да покаже на първи линии в Домбас как се води сражение с неподготвена насилствено събрана армия срещу частна, платена, организирана и обучена такава.
23
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Клоунът на снимката да припомни защо, след като НАТО уж е съюз за "самоотбрана", се меси във война, която не засяга негова членка?
22
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
НАТО стана за смях.Отбранителен съюз който се използва за разчистване на частни интереси.Не помага на своите членове но умира от желание да помага за разпалване на конфликти по цял свят! Разделяй и владей.Но всичко е до време.
21
1
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 4 дни
Ами те може и извънземни да са по твоята логика! Що да не! Както ти е удобно!И на мене ми се иска Дженифер Лопес в леглото, ама съм с една дето прилича на нея(по характер) ! Хахахаха! Така е така е, с НАТО воювате и ги късате, скоро време Берлин! Муахахахаха
20
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Имам две кученца. Едното съм кръстил Путин, другото Медведев. Много са игриви! По цял ден са на кaлъп и се чува весел глъч!
19
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До ФАКТ - Забравил си Списъка, започващ от Мариупол..... Да, де, нормално е да го забравиш, той е дълъг
18
13
 
2
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 4 дни
И С НАТО И БЕЗ НАТО АКО ДЕМОКРАТИТЕ СПЕЧЕЛЯТ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ СЪС РЕЖИМА НА САМОЗВАНИТЕ ТЪ ПУТИН Е СВЪРШЕНО В РАМКИТЕ НА 2 ГОДИНИ! А ТОВА, ЧЕ ТЪ ПУТИН СЕ НАДЯВА НА ПОМОЩ ОТ ИЗВЪНЗЕМНИ ОТ ПЛАНЕТАТА МИН МИН МЯУ ОТ ГАЛАКТИКАТА МАЛКИЯ ДРАКОН СА ОЛИГОФРЕНИИ
17
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
От НАТО са доста лицемерни. Укритесе наеха да сменят пола на жужи, но 3та година не получават достатъчно джепане за да свършат работата бързо и качествено.
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 9 Пък ти не ми казвай, че янките дават кодовете и инфото за предстоящ полет н ATACMS на наемници да го вхарват в ракетите ))) Просто янкито там е облякъл украински гащеризон и в следщаия момент го вдигат във въздуха, заедно с цялата установка )))
15
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Тоя явно отделя повече време за маникюр и фризьор, отколкото за занятия.
14
14
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 дни
ТЪПОТЕРОРУСКАТА СТАНА ЗА СМЯХ В УКРАЙНА 2 ГОДИНИ ЕДНО ГРАДЧЕ ПРЕВЗЕМА ТОВА Е ВЕЛИКАТА ТЪПОТЕРОРУСКА ЕДНО ОБИКНОВЕНО ПОСМЕШИЩЕ С ЯДРЕНО ОРЪЖИЕ И НИЩО ПОВЕЧЕ!
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Анонимен 10 .. защото това са предателите и тях първо ги ликвидират..
12
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
От тази "подкрепа" за Украйна ни оставихте гладни !! ***. Украйна = голодомор!
11
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До До 6 ... до 9 ... ами няма никаква разлика.. просто служещи натовски военни ходят на "екскурзия" в окрайна докато са в "отпуск".. но това не променя факта, че са натовци и то елитни.. и са ликвидирани..
10
1
 
16
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 дни
Смешно е, когато мъже с ботокс и три степенна грижа за кожата мечтаят за война
9
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Статия: /Руски генерал: Ако ракетните удари по България, Румъния и Полша не постигнат ефект, ще ударим Германия и САЩ/, е защо Бг, защо не Чехия, Унгария, Словакия, а само България, Полша и Румъния.:))
8
3
 
8
 
! Отговори
До 6 преди 4 дни
Правиш ли разлика между наем войник и редови войник??? Не ми казвай, не правиш!