Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си

Нуждаем се от по-голям капацитет на отбранителната индустрия, каза той
14 сеп 2024 17:07, Анисия Иванова
121
Адмирал Бауер: НАТО да подкрепи Украйна и да укрепи отбраната си
Снимка: БГНЕС, архив

Победата в една съвременна война не разчита само на победите на бойното поле, но и на състоянието на икономиката, каза ръководителят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер, цитиран от Укринформ. Той заяви това на конференция на Военния комитет на алианса, състояла се в Прага.

Съюзниците от НАТО трябва да подкрепят Украйна и същевременно да укрепят своята отбранителна система, допълни той.

„Военните власти на НАТО имат две големи задачи, с които трябва да се справят едновременно. Докато продължаваме и увеличаваме подкрепата си за Украйна, ние трябва също така да укрепим собствените си способности за сдържане и отбрана… Отговорността за свободата не лежи само на раменете на хората в униформа. За да успеем, се нуждаем от много по-голям производствен капацитет на отбранителната индустрия. Защото, макар че може би военните печелят битките, икономиката е тази, която печели войните“, заяви Бауер.

По думите му в момента НАТО разполага с 500 хил. военнослужещи във висока степен на готовност и са създадени Съюзнически сили за реагиране.

„Колкото повече координираме отбранителното си производство, толкова повече увеличаваме способностите си за сдържане“, каза Бауер.

Адмиралът подчерта, че икономическото сътрудничество е ключов фактор на Вашингтонския договор, подписан преди 75 години. И макар че неговият член 5 често е в центъра на вниманието, член 2 е също толкова важен, защото в либералните икономики по-голямата част от силата принадлежи на „пазара“.

Според Бауер е необходимо да се осъзнае, че просперитетът на едно демократично общество се основава на сигурността, гарантирана от НАТО, пише БТА.

Адмиралът припомни, че съюзниците от НАТО представляват 50% от световната икономическа мощ и 50% от световната военна мощ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от ЕС
В цяла Европа радикалните левица и десница станаха неразличими
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
"Победата в една съвременна война не разчита само на победите на бойното поле".. да знаете обаче на Баце и Магнитски да не разчитате, те първи ще офейкат и ще се скрият в миши дупки.
66
13
 
4
 
! Отговори
Макаренков преди 4 дни
Друзя, а как върви контранаступа в Курско? Нали казаха че за 2-3 дни ще осовбодят териториите окупирани от бандервоцте, а Аптито от Ахмат Скорост дори ядеше пуканки.
65
13
 
5
 
! Отговори
Трийте, файда нема преди 4 дни
Вчера Нато разтовариха 200 ядрени ракети в Полша и Швеция. Беше отразено по новините. Расия я чака голем К.
64
2
 
8
 
! Отговори
Малко факти преди 4 дни
Само да кажа, че при водородната бомба са бомбардирали бункери отгоре. Отдолу няма данни за намерени живи хора от последните 80г. Тъй че..
63
18
 
5
 
! Отговори
Русофил вие на уран преди 4 дни
Каква 2025г бе пич? Русия може да я няма до Коледа. Четох, че за 30 мин всичко можело да приключи.
62
20
 
6
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 4 дни
Една грешка на джуджето и Москва става 100км Стъклен музей на фашизма. Положението е сериозно, родните рубладжийчета мислят, че Пoтю вятър го вее на бял кон.. Хаха
61
16
 
4
 
! Отговори
Фурно Лопатов преди 4 дни
Рашка я чака голям кирдик през 2025 и по-умните родни друзя вече усещат че натам отиват нещата. По-гламавите друзя пък още вярват, че путев още не е започнал да воюва със всичките сили.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Много говорене, много срещи и много пари на вятъра. Резултат нула.
59
1
 
24
 
! Отговори
Public enemies преди 4 дни
Евреите държащи капитала овладяха и управляват САЩ, поставиха своята еврейска марионетка Зеленски начело на Украйна с цел богатствата и ресурси на Русия, победа на Путин в тази война голям,велик, непобедим и на славянската нация.
58
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 42 - Викаш - и шведите, дето ги утилизираха в Полтава - и те са били наемници? А? А?
57
17
 
1
 
! Отговори
Пак Гойда преди 4 дни
Друзя, знам че пак побеждавате нато вече трета година, обаче гледахте ли видеото на ГУР с акцията на укро спецназа срещу вишки бойка в черно море? Едно че направиха там всичко хлам, та и изпратения от рашистанците СУ30 уж да ги неутрализира, го швакнаха с едно стингерче. Голем смех.
56
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Абе тоя не в ред! Военните не трябва да диктуват какво да се прави. И точно в случая трупането на техника и войски само ще влоши положението. Личи си че не разбират какво правят и разчитат единствено че руснаците бил слаби и това си го мислеха само защото ги подцениха.
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Днес по едно историческо предаване показаха орден от 1813 година, мисля, издаден в Касел (тогава държавица Вестфалия, сега в средата на ФРГ), на който пише" За освобождението"(на немски) и е изобразен руския генерал Чернишов (Чернышв) на кон.Освобождението е било от наполеоновите французи,
54
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Японската икономика претърпя свиване през първите три месеца на 2024 г. "Икономиката на Япония стагнира", каза Йошики Шинке, старши икономист в Дай-Ичи института за изследване на живота, в анализ на Bloomberg . "Основната причина за спада е значителното намаляване на производството в автомобилната индустрия." През четвъртото тримесечие на 2023 г. страната също изпадна в рецесия, така че икономическият спад продължава три поредни тримесечия.
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Производството в САЩ остава в рецесия, като производствените обеми спадат. ISМ съобщи, че производствената индустрия в САЩ остава в рецесия през август на фона на спад в производството, нови поръчки, доставки на доставчици и поръчки за износ.
52
12
 
2
 
! Отговори
ФАКТ преди 4 дни
ТЕРОРУСКИЯ БЮДЖЕТ ПРЕЗ 2024-ТА БЕЛЕЖИ 200 МИЛИАРДА ДОЛАРА ЗАГУБИ ИЛИ ПО 16 МИЛИАРДА ДОЛАРА НА МЕСЕЦ ПОВЕЧЕ РАЗХОДИ ОТ ПРИХОДИТЕ :D ПОЛОЖЕНИЕТО Е ПЪЛНА ФИНАНСОВА ТРАГЕДИЯ В ТЪПОТЕРОРУСКАТА! ВАЛУТНИТЕ РЕЗЕРВИ ЩЕ СА ИЗЧЕРПАНИ ПРЕЗ 2025-ТА И СЕ ПОЧВА ЯКО С ПРОДАЖБАТА НА ЗЛАТНИЯ РЕЗЕРВ ,АКО ПРЕДАТЕЛ ТЪ ПУТИН Е ОЩЕ НА ВЛАСТ ПРЕЗ 2025-ТА, А НЕ Е УТРЕПАН ОТ СЪВЕТА ЗА СИГУРНОСТ НА ТЪПОТЕРОРУСКАТА ПРИ ПОБЕДА НА КАМАЛА ХАРИС НА ИЗБОРИТЕ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА!
51
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Всички разбират - Русия печели. Ако не тази година, то следващата. А на другите вече не са останали никакви възможности.
50
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До 42 - Като се върнеш в черен чувал - има ли значение точно какъв си бил?
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Марио Драги: ЕС е заплашен от крах. Нужни са 800 млрд. евро инвестиции годишно, за да догони САЩ и Китай.
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
Индустриалното производство в Русия е нараснало с 4,4% през първата половина на 2024 г., съобщи Росстат. Основният двигател традиционно е преработката, по-специално отраслите, свързани с отбранителната промишленост. Индустриалното производство показва непрекъсната положителна динамика от март 2023 г. От февруари 2024 г. е налице "фаза на нов подем" на индустриалното производство, съобщават експерти от Центъра за макроикономически анализи и прогнози.