"Хамас" се съгласи на примирие

Планът за примирие е подкрепен от ООН
Обновена: 11 юни 2024 15:40 | 11 юни 2024 15:32, Инна Ангелова
18
"Хамас" се съгласи на примирие
Снимка: ЕПА/БГНЕС

“Хамас”, радикалната палестинска организация, е дала съгласието си за плана за примирие в Ивицата Газа, подкрепен от Съвета за сигурност на ООН. Това е заявил висш представител на “Хамас” пред агенция "Ройтерс". 



Израелските военни съобщиха, че са извършили насочени нападения в най-южния град Рафах, като са премахнали бойни клетки. Били са предприети и 35 въздушни удара в южната и централната част на Ивицата Газа през изминалия ден, пише БНР.

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън ще се срещне с арабски лидери на среща на върха в Йордания, посветена на хуманитарната криза в палестинския анклав. На нея ще присъстват президентът на Египет, лидерът на Катар, президентът на Палестина и кралят на Йордания.

Блинкън беше в Тел Авив, където изрази увереност, че има "силен консенсус" сред израелските лидери за придвижване напред по плана за примирие в Газа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от Близък Изток
Съветът за сигурност на ООН прие резолюция за примирие в Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
0
 
! Отговори
ВАРНА преди 6 дни
Мястото на Израел НЕЕ там , където ги ненавиждат, омразата е взаимна, най-добре за тях е Америка да им даде от нейната си земя, например Аляска, бивша Руска земя.ВСЕКИ АРАБИН Е ХАМАС, НИКОЙ НЕ ХАРЕСВАИЗРАЕЛ,НАЙ-МАЛКО АРАБИТЕ.ИЗРАЕЛ АКО ИСКА ДА ЖИВЕЕ В МИР СЪС СВЕТА ДА ОТИВАТ В АМЕРИКА, ИНАЧЕ .....НЕ ИСКАМ ДА МИСЛЯ.
15
0
 
1
 
! Отговори
а-и преди 6 дни
Както казва един от ,,великите'' главорези на мафията-,,Ако твоите съюзници предлагат да направиш отстъпки на врага,значи ,че предателите са се договорили!
14
0
 
1
 
! Отговори
аноним преди 6 дни
Има идея,че който иска да помогне на маймуните,един ден ще трябва да се покачи на дървото,за да не се противопоставя на мнозинството!И за какво?-Само в името на това-в бъдеще да станеш второкласна ***!Терористите търгуват с трупове,рушат,убиват,лъжат в лицето най-нагло светът,а той-светът -и особено представители на организации крещят-не те не са такива!И сега същите тия-не такива-определят условия на света!!!
13
0
 
1
 
! Отговори
1-3 преди 6 дни
до номер-3-Коефициент на интелигентност-на амеба!!!!
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Никакво спиране на огъня за тези!!Карайте ги до края,израелтяни!Те само от това разбират!Като решат да се забавляват следващият път с камерите на шлемовете,сами да си удрят шамари!КАРАЙТЕ ГИ ДО КРАЯ-МАЛКО ОСТАНА!
11
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
""Хамас" се съгласи на примирие, но юдите не седят мирни. Днес Израел нанесе серия мощни удари по Ливан." - В Ливан са Хизбула. Тях никой не ги пита кво искат. ;)
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Гризел- не обиждай мама! И аз съм син Божий.
9
1
 
2
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
И не забравяйте,че каквото и да е казал Иисус,Той е бил в правото си,защото е Син Божий.Ние обаче,които сме грешни и немощни,нямаме правото с лека ръка да произнасяме окончателни присъди.Всеки народ и всеки човек ще застанат пред Божия съд и само Той ще отсъди вечната съдба на всеки отделен човек.И помнете,че от израилтяните е запазен остатък по благодат.
8
1
 
5
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
Колкото до евангелието,това че една фанатизирана тълпа преди около 2000г.е желала разпъването на Иисус не прави всички израилтяни автоматично виновни.Както се знае,апостолите са от същата страна и злодейството на едни не прави добродетелните виновни.Както тогава,така и сега си има зли хора между всички народи,затова и те получават отплата,а добродетелните и вярващите - награда.
7
2
 
6
 
! Отговори
Гризел преди 1 седмица
Фанатичната и безпричинна омраза към евреите може да донесе много беди и нещастия,както и да погуби много народи.Това че едни народи се мислят за по-добри от други няма да им донесе полза.На всекиго ще се въздаде според делата.
6
3
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 седмица
тва малко като сепаратистите в украйна дето всеки път като закръшат за муниции се съгласяваха на примирие.
5
0
 
6
 
! Отговори
Че преди 1 седмица
къде ще отидат?
4
11
 
3
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 седмица
Важно е какво мисли israHELL
3
14
 
6
 
! Отговори
Tова па глупавото преди 1 седмица
До Хвсеки нормален човек знае, че "заложниците" са басни от хиляда и една нощ
2
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Хамас" се съгласи на примирие, но юдите не седят мирни. Днес Израел нанесе серия мощни удари по Ливан.
1
6
 
15
 
! Отговори
Х преди 1 седмица
Хамас ще пуснат ли израелските заложници? Нещо не става ясно.