Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Експертиза ще покаже с каква скорост са се движил автомобилите
17 май 2024 07:50, Нели Христова
119
Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където ограничението на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде  БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още по темата

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидера на ПП Кирил Петков, който снощи обяви, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след неговото настъпване, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазила знака "Стоп". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница "Св. Анна - Варна". В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Кирил Петков е добре, съобщиха ПП след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на "Спешна помощ", на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
12
 
! Отговори
Софийски преди 1 месец
От къде накъде Кирил Петков го вози НСО в предизборната му кампания? Той прави предизборната си кампания с държавни пари! В закона ясно е казано кой има право на охрана от НСО. А Найо Тицин пък е никой! Ако такава ще е промяната не благодаря!
52
0
 
17
 
! Отговори
... преди 1 месец
И с просто око се вижда, че за се смачка така колата сгъната почти на две, джипката изобщо не е карала със 60км. Това са поне 100-120км.
51
3
 
7
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Смърт за Кирил Петков и компания предатели като него. Точно с такива катастрофи ще ги изчистим от политиката завинаги. Жалкото е, че при тази катастрофа загина невинен човек, а Киро оцеля.
50
1
 
4
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
До До Питане? ,,Тъй като Кирил Петков, напълно законно и с право е там, той може да вземе със себе си който иска. Така е по закон.,, ...дори Лена и малкото ли Ве?
49
1
 
11
 
! Отговори
обаче преди 1 месец
Че джипа вероятно се е движил изключително бързо е почти сигурно. Те редовно така си карат от НСО. Че дядото не е спрял на Стоп, вероятно е така и той е виновен. Но аз се чудя защо всички уж знаят, че ограничението е 60 км/ч, а знаците липсват. Къде са знаците. Сутринта и репортажи по ТВ го потвърдиха. Пак АПИ и държавата не са си свършили работата.
48
0
 
8
 
! Отговори
Alow преди 1 месец
Той е с кола на НСО и е Господ няма за него правила по пътищата има сирена !!!!!!!!!!!!!!!
47
0
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Ограничението 60 км/ч е сложено именно,за да може водачът от второстепенния път да види автомобила на главния и да му осигури предимство.Съдейки от пораженията по Аудито,джипът на НСО се движил с много над ограничението.Вероятно скоростта е била над 100 км/ч.Няма нужда от експертиза.Джипът има GPS и скоростта е записана,но едва ли ще я разберем.
46
2
 
7
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Това е атентат и естествено дело на Борисов и Пеевски нали Кирца?
45
5
 
7
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Трябва да се включат и от военно разузнаване. Тук намирисва на руска следа. Почерка е на Кремъл, атентат срещу европейски лидер, кандидат за премиер на България
44
6
 
3
 
! Отговори
До Питане? преди 1 месец
Да, има право. Тъй като Кирил Петков, напълно законно и с право е там, той може да вземе със себе си който иска. Така е по закон.
43
2
 
9
 
! Отговори
Питане? преди 1 месец
Ика ли право Найо Тицин, Пи ар на Петков да се вози в кола на НСО и да бъде с охрана?
42
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Виновникът за катастрофата е Кирил Петков!
41
0
 
22
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Много хора, който по това време са пътували Варна-Добрич или Добрич- Варна пишат, че жипа се движел с много висока скорост. Жена написа, че и през село Стожер е минал с бясна скорост.
40
0
 
5
 
! Отговори
sherlock преди 1 месец
"ограничението на скоростта е 60 милометра (???!!!)в час."
39
0
 
12
 
! Отговори
GTI 2.3 V5 150 коня преди 1 месец
а на мене кат ми светкат коли на НСО на магистралата с 250+ да им се махам ако не се махна ко ше стане :)))
38
0
 
19
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Теоретично, ако караш със 60 е 36 метра, като се включи и феакцията на шофьора от 15 метра. Тия автомобили се тестват при страничен удар с 50 км/ч. Във вратите имат греда, която трябва да предпази точно от подобни удари. Ако все пак шофьорът на НСО има спирачен път, то от 60 скоростта е спаднала и е станала безопасна. Странно, че шофьорът на Аудито е починал. Според мен това НСО е хвърчало поне със 120.
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре че е Боко. Ако беше оставил Кирето да си прави съдебни реформи, сега можеше на случаен принцип да му се падне някой съдия, дето не трябва и да стане проблем. Но Боко и Пеевски са мъдри хора и внимават да не стават грешки. Сега ще разследва само който трябва и всичко ще е ок.
36
3
 
8
 
! Отговори
КАН КРУМ СТРАШНИ преди 1 месец
Преди да се стигне до политиците , всички шефове на УБО НСО полиция и жандармерия , купените типажи , вземе им жените и ги хвърлете в приют с клошари където да ги изнасилят и изядът живи , след това гледайте агонията на ревящи шефчета , и тогава ще им кажем търсете си правата :) докато това не стане робите ще си бъдат роби
35
1
 
17
 
! Отговори
Съдебна реформа преди 1 месец
Какво ще разследва? Всичко е ясно от самото начало. Кирето е съвсем невинен. Виновен е единствено и само загиналият. Да пускат 10 тройни експертизи, които, по неоспорим от никой простосмъртен начин, ще докажат, че е така, както ви казвам, и да приключваме случая.
34
2
 
10
 
! Отговори
Просто Киро преди 1 месец
Прецакахаме с некъв стар джип да се движа. На всичкото отгоре момчетата от несео се оказха големи xюмнета да ми прецакат предизборното изживяване по този начин.