Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Експертиза ще покаже с каква скорост са се движил автомобилите
17 май 2024 07:50, Нели Христова
119
Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където ограничението на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде  БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още по темата

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидера на ПП Кирил Петков, който снощи обяви, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след неговото настъпване, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазила знака "Стоп". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница "Св. Анна - Варна". В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Кирил Петков е добре, съобщиха ПП след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на "Спешна помощ", на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В България всичко се разследва за да се покрие или изпере. Примери пре предостатъчно.Законите за политици,богопомазани не важат на тази територия.
32
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Прокурорът установил,че на 16.05.2024 година,около 17.00 часа,една възрастна "копейка"е пресякла пътя на едно про100 същество,което има себе си за месия и се предвижва неправомерно със служебен автомобил движещ се със скорост превишена в пъти от разрешената!Да ви имам и промяната и чудото!
31
0
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 1 месец
Имат, но така излиза по-евтино.....почти без пари!
30
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо колата на парапетаджиите се е движила с прекалено висока скорост? За тях не важи ли закона?
29
1
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 1 месец
Засега, само главата ти не работи!
28
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Роби събудете се и не го забравяйте след три дни както с всичките подобни неща. Простт народ, слаба държава.
27
1
 
18
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Абе тия нямат ли си пари да си купят собствени коли?
26
1
 
2
 
! Отговори
Геленджиков преди 1 месец
Напускам сайта, коментарите не работят.
25
1
 
3
 
! Отговори
до 12 преди 1 месец
Защото Борисоff е страшен каратист, но от по-плахите!Ха-ха-хаааа.....
24
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам за АУДИ-то, но бас хващам че джипа не е спазил ограничението 60 км/ч в тоя участък..........
23
0
 
32
 
! Отговори
Икариев преди 1 месец
Разрешената скорост е "около" 60 км? Ало джурналята в закона ли пише "около"? Иначе е ясно че щом има ограничение 60, ще кажат че несеото е карало с 59.
22
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То оня отвратеняк Маричков, като уби човек, направиха ли му нещо? А на Местан? А на Виждичката? И колко още такива връзкари преяли с власт им се разминава.Ето за това, цялата съдебна системе, барабар със следствие, прокуратура и ченгеджийница - уволнени, разследвани и в пандиза!
21
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще изкарат починалия виновен, позната родна политическа история. Поглеждаш и няма автомобил, как да видиш някой които на ограничение 60 долита с 200? Не човека е виновен а НСО ме карат с превишена скорост. Хора събудете се, ще си останете роби
20
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И какво разследва въпросният прокурор?На въпрос има ли право лицето Кирил Петков да се предвижва със служебна кола на НСО по време на своята предизборна кампания,отговорът беше-НЕ ЗНАМ!Циркаджии,ами кандидатите за депутати в предстоящите избори са над 5600 ли и,имат ли право всички те да ползват държавната екстра,служебна кула на НСО и ескорт от въпросната служба?
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И Петков ли се опитаха да го убият?!
18
0
 
11
 
! Отговори
вицове от бай Тошу преди 1 месец
Те сите са такива евроатлантическа ***-ска из мет от Харвард.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гарван гарвано око не вади - НСО винаги карат с превишена скорост, вероятно да убият човека са карали с поне 80-90 градско, но ще изкарат дедото виновен. Нищо ново под слънцето. На Киро му пожелавам да залезе така както залезе Местан след неговата катастрофа когато уби човек.
16
0
 
16
 
! Отговори
селянин преди 1 месец
кат тия от НСО карат кат откачени все някой ги "засича" умрелия си е умрел те не са виновни никога
15
1
 
22
 
! Отговори
В бг преди 1 месец
По стандарт убитият е виновен, щото иначе пипаш хора от властта които са безсмъртни * 5 и ще живеят 5 живота. Толкова пари са откраднали за пет живота и не им се умира. Така е принципно. Последният пример е с един друг дето утрпа дете с колата и не знам какво стана но се потулиха нещата.
14
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези щети по автомобила на възрастният човек са точно от удар с 59 км. в час.Чингето от НСО не е могло да реагира, защото Аудито е излязло от страничният път с 200.Освен това е бивш комунист, шпионин на Путин и е допуснал ПТП то за да развали кампанията на Киро Простото.