Във вторник остава горещо с температури до 39°

Концентрацията на сахарски прах ще намалява
10 юни 2024 17:15, Анисия Иванова
3
Във вторник остава горещо с температури до 39°
Снимка: БГНЕС

През нощта ще бъде предимно ясно, временни увеличения на облачността ще има над Североизточна България и на места там ще превали. Ще духа слаб югозападен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Утре отново ще бъде предимно слънчево. След обяд над планините и планинските райони ще се развива купеста облачност, но само на изолирани места там ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб югозападен вятър. Концентрацията на сахарски прах от север ще намалява. Остава горещо с максимални температури между 34° и 39°, малко по-ниски по Черноморието, в София – около 33°. Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максималните температури ще са между 27° и 32°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд ще се развива купеста облачност и на изолирани места ще превали. Ще духа слаб, по високите и открити части – умерен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра – около 19°.
 
В сряда вятърът временно ще се ориентира от запад-северозапад. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, повече в Северна България и планините, към вечерта и в югоизточните райони, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Има повишена вероятност на места явленията да са интензивни, а валежите - значителни, ще има и условия за градушки. В северозападната част от страната дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, а в южните и източните райони ще се задържат без промяна.

В четвъртък също на много места из страната ще превали и прегърми, а на отделни места, главно в източната половина, са възможни интензивни валежи. Температурите ще се понижат с още 2-3 градуса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавремегорещо
Още от Видео прогноза
Жега в понеделник, температурите ще са 33° - 38°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
нека! преди 1 седмица
Нека! Нека стане още по-горещо! Обичам да ми е топличко.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да горят в ада укро пoдлoгите,които заробиха държавата и подправят изборите.При 50 градуса дали ще се стопи оная статуя на Лилит където е в центъра на София и е без очи?Чудно ми е.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Aм' ca kвo, лagнo лu e, бe?