Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Експертиза ще покаже с каква скорост са се движил автомобилите
17 май 2024 07:50, Нели Христова
119
Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където ограничението на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде  БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още по темата

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидера на ПП Кирил Петков, който снощи обяви, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след неговото настъпване, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазила знака "Стоп". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница "Св. Анна - Варна". В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Кирил Петков е добре, съобщиха ПП след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на "Спешна помощ", на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единствено съзнавайки колко им е важен , след съответното количество употребени пици , на варналии го е принудило Киро да приеме да го джиткат със скорости за Формуло 1
92
0
 
4
 
! Отговори
Сержант преди 1 месец
Военните прокурор чета ще имат работа, иначе трябва да ги изгонят.
91
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
малко по-нагоре от случката се минава под камери за скорост.....нека се прегледат
90
0
 
13
 
! Отговори
Русомраз преди 1 месец
Как така разярената скорост в участъка била ОКОЛО 60 км/ч????
89
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пази Боже сляпо да те вози и да те управлява.
88
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да проверят имало ли е пици в багажника на колата .
87
1
 
10
 
! Отговори
преди 1 месец
Тия микроби от нсо няма ли да ги кастрират всичките най-накрая!
86
2
 
20
 
! Отговори
пенчо преди 1 месец
...Пак си отиде неправилния човек!
85
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
АМА ВЕРНО ЛИ, ЧЕ НА ВХОДА НА АКСАКОВО СПЕШНО ПОСТАВЯЛИ ПЪТНИ ЗНАЦИ И УКАЗАТЕЛНИ ТАБЕЛИ - "ПАЗЕТЕ СЕ ОТ НСО И КИРЧА ХАРВАРДСКИ"???!!!... ХАЙДЕ ХОЛАН,НЕ НИ БЪРКАЙТЕ С БАЛАМУРНИ БАЛАМИ!!!... Я НИ КАЖЕТЕ КАКВА Е ПОЗВОЛЕНАТА СКОРОСТ СЛЕД ТАБЕЛАТА ЗА ВХОД В НАСЕЛЕНО МЯСТО - В СЛУЧАЯ НА СНИМКАТА "АКСАКОВО". ТИЯ ОТ НСО КЬОРАВИ ЛИ СА??!!! ДЖИПИЕСИ УМНИ ИМАТ ЛИ В КОЛИТЕ СИ ДА ИМ ДАВАТ АКЪЛ???
84
0
 
29
 
! Отговори
Хейт преди 1 месец
Ако не сте виждали кола на НСО да ви кажа: на подобни двупосочни улички се движат със 140км/ч по средата между 2-те ленти. Бог да ти е на помощ ако се зададат насреща: катастрофата е сигурна. Да не говорим, че минават на червено и отнемат предимство. И винаги им се разминава.
83
1
 
20
 
! Отговори
тт преди 1 месец
Погледнах на google maps табелката от снимката. Значи тоя джип трябва да си сляп за да не го видиш да идва от завоя, освен ако не кара със 100 +. И да те влачи 30-40 метра пък дори и да си "искочил" на пътя. Ако бях роднина на човечеца и амебата киро ме потърси ще го изхвърля от 6-тия етаж и ще кажа че взезапно е искочил от терасата.
82
1
 
12
 
! Отговори
баба Пена преди 1 месец
Може ли според вас Варна София да бъде изминато за 2 часа и половина прег Търново? И ако да с каква скорост?
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако не беше жалко,щеше да е смешно,в стремежа си да угодят на нашите политици и конкретно в случая на пъцула Киро,родните куки измислиха нов правилник за движение на МПС,разрешената скорост във въпросният участък където е станала катастрофата била ОКОЛО 60 Ккилометра!
80
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе , какво има да разследват, то "компетентните" вече се изказаха, че виновен е починалия. Колко катастрофи с участието на НСО трябва да станат, за да се направи извод, че нещо с тази служба не е наред.
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще заметат ли факта , че е имало ограничение 60 километра в час по главния път , ще заобиколят ли , че винаги има вина според закона за несъобразяване с пътната обстановка , ще наблегнат ли изцяло върху вината на нарушилия правилото отнемане предимство , с каква скорост се е движел автомобилът на НСО , говори се за 120 , кой е приел и разрешил тази скорост , не се ли казва Киро Велосипеда , защо Киро Велосипедът се охранява и транспортира от НСО , защо не си троши главата сам белким ни отърве от
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре,че е бил в кола на нсо,че те са по-яки.Иначе няма смисъл да пътува,защото ерберасти дебнат отвсякъде и целта им е.....
77
0
 
1
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
До71Явно политиката не е най силната Ви страна .Почети малко па тогаз коментирай
76
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
човека си е спазил знака стоп ама като идва от другата страна Киро с 200 как да го види
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре де,разбрахме. Тази "новина" я съобщавате през 5 мнути,за да правите реклама на бокич.А спрете се.
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък,е около 60 километра, каза още подполковник Василев..." Интересно на знака пише 60км ,няма около .Сега спокойно всеки който го спрат за превишена скорост ,може да цитира тоя полковник ,че е карал около 60км и не е нарушил закона :)))))