Още по-топло ще е утре, температурите ще са до 30°

Ще има и краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици
30 май 2024 17:15, Елка Василева
5
Още по-топло ще е утре, температурите ще са до 30°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта ще е предимно ясно с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб югозападен вятър. Утре ще преобладава слънчево време, сочи прогнозата на НИМХ.

Около и следобед ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна. Там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 25° и 30°,  в София - около 25°.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 24°-28°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще бъде  1-2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще се развива купеста, над масивите от Западна България и купесто-дъждовна облачност; там ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°.

През почивните дни ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. Краткотрайни валежи с гръмотевици ще има главно в планините и планинските райони - в събота само на отделни места, а в неделя - на повече места. От югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси и максималните температури ще достигат и надхвърлят 30°.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
Сутринта ще е слънчева, а следобед идват облаците
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Рози не се отглеждат само с оран в междуредията. Трябва айръка да се чисти храст по храст. В близкото село нарочно изключих телефона и спрях в края на къщите. След 20 минути цъфна един автомобил с позната регистрация, идващ отникъде и отиваш на никъде. Същото се повтори и в следващото село.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всеки ден ще вали. Много хубаво време, няма що...
2
2
 
1
 
! Отговори
СУФ преди 2 седмици
Разгеле! И нека теносването започне! :)
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
:)