Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев

Милойко Спаич имал преди това среща с туристическа компания
18 юни 2024 08:53, Елка Василева
232
Премиерът на Черна гора не се появи за среща с президента Радев
Милойко Спаич, Румен Радев. Колаж: БГНЕС

Черногорският премиер Милойко Спаич въобще не се е появил на среща с българския президент Румен Радев в Подгорица, съобщи черногорското издание "Виести".

Водената от Радев делегация е напуснала сградата след четири минути чакане. Официалното посещение на държавния глава вчера започна с тържествена церемония пред президентския дворец „Плави дворац“. Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Яков Милатович.

"С посолството на България беше договорено срещата да се проведе в приемната в сградата на правителството от 17:00 ч., тъй като премиерът Милойко Спаич имаше голямо желание да се срещне с президента Радев въпреки натоварения дневен ред. По-ранната среща на премиера с голямата туристическа компания, германската TUI, продължи три минути повече от предвиденото, а делегацията на президента на България Румен Радев напусна сградата на правителството след четири минути чакане", съобщиха от черногорското правителство пред медията.

Срещата е трябвало да се проведе в същата приемна зала, където са проведени разговорите с представители на TUI. Причината за забавянето е, че "помещението трябвало да се подготви за следващата среща".

TUI Group е немска компания за отдих, пътувания и туризъм, една от най-големите в света.

Посланик на България в Черна гора е дипломатът Стефан Димитров, който беше уволнен два дни, след като беше назначен от служебния премиер Димитър Главчев. Оттогова Главчев съвместява двете длъжности.

БГНЕС припомня, че партньори на премиера Милойко Спаич в правителството са Андрия Мандич, президент на крайнодясната просръбска "Нова сръбска демокрация", и Милан Кнежевич, настоящ президент на проруската "Демократическата народна партия". Двете партии се договориха със Спаич да влязат в правителството до края на 2024 г.

Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз с помощта на Сръбската православна църква /СПЦ/, която участва активно в опита за преврат в Черна гора през 2016 г.

Двама руски граждани Едуард Шишмаков и Владимир Попов, осем сръбски граждани и лидерите на "Демократичен фронт" Милан Кнежевич и Андрия Мандич са подготвяли насилствена смяна на правителството с активното подпомагане от страна на Сръбската православна църква /СПЦ/, съобщи тогава Специалната прокуратура. Целта беше тогавашният премиер Мило Джуканович да бъде свален от власт и убит.

През 2020 г. СПЦ, чрез бившия си митрополит в Черна Гора Амфилохие, започна шестмесечни протести срещу президента Джуканович и Демократическата партия на социалистите /ДПС/, довели до отслабването на кабинета.

Просръбските и проруските партии в страната проведоха и мащабна кампания срещу приемането на Резолюцията в ООН за геноцида в Сребреница, извършен от сръбските сили през 1995 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от Балкани
Предложеният за вицепремиер на РСМ Иван Стоилкович - сърбин с путинистки убеждения
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
0
 
0
 
! Отговори
ДОНЧО преди 6 дни
НЕ САМО В БЪЛГАРИЯ Е МРАЗЕН *** НЕ СТАВА ЗА ПРЕЗИДЕНТ ПОСРЕДСТВЕН *** ТОВА Е РАДЕВ 0
188
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За разлика от президента на Черна гора, младият министър-председател е антируски и проевропейски настроен. Какво да си говори с Радев, като нямат допирни точки.
187
1
 
0
 
! Отговори
Че така де! преди 1 седмица
Туристическият оператор е с къде къде по-голяма тежест от една "мижава" България! За това, когато дойде ред да се гласува за включването на Черна Гора в структурите на ЕС, то много моля Черногорското правителство да покани TUI да гласува за него! Ние, от България при всички случаи НЯМА ДА ГО НАПРАВИМ!
186
1
 
1
 
! Отговори
КРАЛСКИ ПРОТОКОЛ преди 1 седмица
ЩОМ ЕДИН ВОЙНИК Е ПРИСТИГНАЛ 5 МИНУТИ ПО-РАНО,ЗНАЧИ СЕ ДВИЖИ НАВРЕМЕ,А ЩОМ ЕДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ЗАКЪСНЯВА С 5 МИНУТИ ЗА ЖЕЛАНАТА СРЕЩА С ГОСТУВАЩИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА БЪЛГАРИЯ, ЗНАЧИ Е БЕЗОТГОВОРЕН И НЕ ЗАСЛУЖАВА ВНИМАНИЕ!!!... ЯВНО ЧЕРНА ГОРА МНОГО ДЪРЖИ ДА СИ ЗАТРУДНИ ПЪТЯ КЪМ ЧЛЕНСТВОТО В ЕС!!!...
185
1
 
0
 
! Отговори
Конфуций преди 1 седмица
Тяпа една държава, с расистко име при това - монте неrpо, за нас далаварета е никаква, добре че са напуснали, да покажат че нямаме никакъв зор да поддържаме близки дипломатически отношения.
184
1
 
1
 
! Отговори
Рундьо Пилона преди 1 седмица
Не го приели....Хахаха. Пилони ли няма старшина Радев
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Щастливи овце Не може да ме представлява руският агент Радев, защото не съм го избирал аз. Срамувам се от него.
182
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз смятам друго. Радев обича да подслушва всеки и всички. Няма безопасно място за политиците ни нито в президентството, нито в парламента, нито в партийните централи. ПП-ДБ се светнаха и се съвещаваха в планината, в хижа без обхват. Може Рундьо да е носел микрофон (типично за него), службите на министъра да са го засекли, намекнали са и нашия е изчезнал с 200. Е, те нямаше да го претърсят, че нямат право, но срамът от пиукането стига. Спасили са го от световен срам. Не него, нас.
181
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Премиерът на Ами много избирателно му е търпението на Рундьо. Всички изчаква, хеле Путин, само този не, защото е антипутинист човекът. Работата е по-дълбока, отколкото смяташ.
180
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 166 Да ти имам мал.оу.мното сравнение. Къде е Желев, къде е днешният селски елементарник!
179
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 180. Той сам се охулва с поведението си. Каквото сам си направиш...
178
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Анонимен 48 Явна лъжа! Точно министър-председателят на Черна гора е с антипутински позиции и проевропейски също Не го бъркай с техния и нашия президенти. Митрофанските ти номера по очернянето му не минават.
177
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Президента може да бъде критикуван но не и охулван. Не знам защо се допуска такъв стил и метод. Може би нямат елементарно самочувствие критикантите ....
176
4
 
4
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 1 седмица
Хората на Решетников всички ги избягват.
175
2
 
5
 
! Отговори
Надка Юрданова преди 1 седмица
къф е па тоя
174
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е така трябваше да постъпи Радев с московския поп Киро ,а не да подсмърча и оня кагебешник да командва на сред София
173
5
 
6
 
! Отговори
Защо преди 1 седмица
""Просръбските и проруските партии в Черна гора от години спъват напредъка на страната по пътя към членство в Европейския съюз......."" След като членството в ЕС се оприличава с НАПРЕДЪК ние защо още сме най-бедните и най-нещастните в ЕС след години членство? Колкото до уважението на другите държави отдавна сме го загубили лазейки пред силните на деня и предавайки вековни традиции и отношения с други държави които са били близки с нас.
172
9
 
10
 
! Отговори
Исса преди 1 седмица
Поредната простащина от българското президенство....
171
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поредни български простотии в чужбина. За какво да се среща с някакъв президент, който е прислужник на сащ.
170
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Като гледам в колко часа се развива действието, Деса е бързала да не затворят магазина за рокли.