Времето днес: Слънчево и горещо до 33°, на места градушки

В 10 области е обявен жълт код за обилни валежи
5 юни 2024 08:09, Анисия Иванова
3
Времето днес: Слънчево и горещо до 33°, на места градушки
Снимка: БГНЕС

Минималните температури в западните райони ще бъдат от 13 до 18 градуса, в централните и източните райони - от 19 до 22 градуса. Сутринта ще бъде предимно слънчево, като бързо от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми, като в централните части от страната се очакват и градушки.

По-интензивни ще бъдат валежите в крайните южни райони и в Странджа, съобщи синоптикът на Bulgaria ON AIR Ивана Дилова.

В 10 области е обявен жълт код за очаквани обилни валежи, това са областите Ловешка, Великотърновска, Габровска, Търговищка, Пазарджишка, Пловдивска, Сливенска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска. В тези области очакваните количества валежи са около 20-35 mm за 24 часа или интензивен валеж - до 30 mm за около 6 часа.

Ще се задържи горещо. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от запад-северозапад. Максималните температури в населените места ще бъдат от 28 до 33 градуса, по Черноморието до 30 градуса.

Следобед в Рило-Родопския масив, Средна гора и Стара планина ще има прегърмявания с валежи, по-интензивни в Източните Родопи и в Странджа. Вятърът по високите части, над 2500 метра, ще бъде свеж от северозапад със скорост до 40 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 метра височина ще бъдат около 10 до 13 градуса , а на 1500 метра - около 17-18.

В четвъртък и петък ще вали по-интензивно в Западна България, а на изток валежите ще бъдат слаби. Събота до неделя ще има повече слънце, ще остане без валежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогнозавремеBulgaria ON AIR
Още от Видео прогноза
Градусите се качват още утре, ще са 28° - 33°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
:)
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хубав ден!