Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков

Експертиза ще покаже с каква скорост са се движил автомобилите
17 май 2024 07:50, Нели Христова
119
Военно-окръжна прокуратура разследва катастрофата с Кирил Петков
Снимка: БГНЕС

Военно-окръжна прокуратура води разследване след тежката катастрофа с участието на кола на служебната власт, при която загина един човек, а други двама са тежко ранени. Инцидентът стана на входа на Аксаково в участък, където ограничението на скоростта е 60 милометра в час. Тепърва ще се установява скоростта на автомобилите, предаде  БГНЕС.

Рано тази сутрин подполковник Георги Василев, заместник-военен окръжен прокурор на Сливен, заяви, че продължават следвените действия и оглед на местопроизшествието. Военен прокурор ще разпита свидетели.

Още по темата

Още снощи военният прокурор от Варна е разпитал и четирите лица, които са били в автомобила на НСО, уточни подполковник Василев. Сред тях е и лидера на ПП Кирил Петков, който снощи обяви, че ще прекрати предизборната си програма.

Днес ще продължат разпити на нови лица, които са присъствали непосредствено след неговото настъпване, уточни заместник-военният окръжен прокурор.

Тежко пострадалата жена е в интензивно отделение във Варна. Тя има множество травми.

Разрешената скорост в участъка, където е станала катастрофата в четвъртък, е около 60 километра, каза още подполковник Василев. Той уточни, че скоростта на движение и на двата автомобила ще стане ясна след събирането на всички доказателства и назначаване на автотехническата експертиза.

По първоначални данни катастрофата, станала край Аксаково, Варненско, е предизвикана заради неспазване на знак "Стоп". Това каза директорът на полицията във Варна старши комисар Андрей Ангелов, който беше на мястото на инцидента.

Автомобилът е излязъл от второстепенен път. Катастрофата е с кола на Националната служба за охрана (НСО), в която е пътувал съпредседателят на "Продължаваме Промяната" Кирил Петков. Ударът между двете коли е бил много силен и те са отхвръкнали към канавката.

В автомобила на НСО е имало четирима човека, които са пътували в посока Варна, а в другия - двама, мъж и жена.

При катастрофата е починал водачът на колата, неспазила знака "Стоп". Той е на 63 години, добави комисар Ангелов. Спътничката му - 58-годишна, е откарана в болница "Св. Анна - Варна". В лечебното заведение са транспортирани и пътувалите в колата на НСО.

Дежурният лекар в шокова зала на болницата д-р Маргарита Станкова уточни, че са доведени трима пациенти. Жената е настанена в реанимация. Тя е със съчетана травма - на главата, гърдите и корема. Другите двама пациенти са прегледани и освободени за домашно лечение.

Кирил Петков е добре, съобщиха ПП след инцидента. По-късно Кирил Петков изрази съболезнования на близките на починалия при катастрофата край Аксаково и обяви, че за момента прекратява предизборната си кампания. Петков посочи, че ще се опита да се свърже с близките на загиналия и ще им окаже всякаква помощ, от която имат нужда. Той благодари на екипа на "Спешна помощ", на пожарникарите и на служителите на НСО за професионалната и бърза реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кога НСО ще понесат отговорност за безобразията, които богопомазаните творят по пътя.
12
3
 
27
 
! Отговори
Кой преди 1 месец
Странно защо никоя мисирка не пита защо Борисов от години е с охрана от НСО?!
11
2
 
26
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 1 месец
Продължаваме убийствата . кицан явно не шофира и се възползва от нсо ОПГ да го развозват. Дали има право е друга тема. Жалко за човека, никой няма да поеме отговорност, дори ще го изкарат виновен. Бг !
10
0
 
40
 
! Отговори
Експерт преди 1 месец
Това Ауди за да се смачка така като на снимката е ударено с около 110 км/ч само на визуален оглед, без експертиза Ви казвам.
9
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киро убиеца след като не може да бъде вкаран в затвора за кражба да го вкарат за убийство по непредпазливост.
8
2
 
22
 
! Отговори
свети цон кай хой преди 1 месец
до кога супер грозно, нагло и безцеремонно ще се лъже, че някой си бил карал? Цяла БГ разбра че киро е преял с пица с кристали и е бил зад волана дрогиран да шофира да си "прави кефа"
7
2
 
49
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 месец
ИМАМ ВЪПРОС: ЗАЩО НСО СЕ Е ДВИЖИЛ С ПУСНАТА СИНЯ ЛАМПА??? ПЕТКОВ ПРЕМИЕР ЛИ Е??? ЛИНЕЙКА ЛИ Е??? ЖИВОТЪТ МУ ЗАСТРАШЕН ЛИ Е БИЛ ПО ВРЕМЕ НА ДВИЖЕНИЕ?? ПРОСТРЕЛЯН ЛИ Е, ЧЕ ДА ГО ВИДЯТ В СПЕШНОТО???? ЗАЩО???ЗАЩО СЕ Е ДВИЖИЛ АВТОМОБИЛА С НАД 180 КМ/Ч??? ПОЗНАВАМ ТОЗИ ОТСЕК. ЗАТВОР ЗА ШОФЬОРА УБИЕЦ.
6
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защоеьяшата тази предизборна офанзива на ГЕРБ-ДПС след като Кирил Петков не е карал
5
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хич да не разследват, то е ясно колата на НСО се е движела с 40-50 км. час както винаги, дядхата не е спрял на стопа и е излетял на пътя със 140 км. час и от НСО не е имало как да реагират както иначе са научени. Киро да му дават друга кола и шофьор и полечка полечка напред че го чака евроатлантическо ала-бала.
4
2
 
43
 
! Отговори
Порно на Държава преди 1 месец
Тоз подполковник що не каза какви са тестовете за алкохол и наркотици на Про100то и Найо. Да се снимаш с труп и пуснеш у Фейсо Велико падение.
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едно е ясно вече. Кирето праска и Найо.
2
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отсега знаем ве. Човека е виновен. Огледал се е не е видял никой и е тръгнал. В този момент го помитат с над 120 кмч. За секунди става всичко ама няма проблеми веее тука са само бързи и яростни. По статистиката за убити и ранени обаче Реал о се вижда кви карачи са тия бг смешници и комплексари :)) Велики майстори на геврека
1
1
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чистка в НСО, веднага! Аман от нагли, преяли с власт комплексари! Оставки, уволнения и прочистване! Законите са за всички!!!!!