Градусите се качват още утре, ще са 28° - 33°

На места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици
31 май 2024 17:15, Елка Василева
5
Градусите се качват още утре, ще са 28° - 33°
Снимка: архив, БГНЕС

През нощта облачността ще е разкъсана, предимно висока. Ще духа слаб вятър от юг-югозапад. Утре ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места главно в северозападната половина на страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад и с него затоплянето ще продължи. Максималните температури ще са предимно между 28° и 33°, София - 28°, сочи прогнозата на НИМХ.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца - ще се повишава.

По Черноморието ще е предимно слънчево, след обяд ще е с купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще са от около 24° по Северното Черноморие до 31° по Южното. Температурата на морската вода е 18°-20°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, по най-северното крайбрежие - 3 бала.
 
В планините ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в масивите в западната половина на страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 14°.

В неделя от югозапад ще продължи преносът на топли въздушни маси. Ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност. На места главно в планините и планинските райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°.

В началото на следващата седмица температурите ще се задържат високи, в Югоизточна България до 34-35°. На много места ще има следобедни краткотрайни валежи и гръмотевици, като в Западна България има повишена вероятност за локални интензивни явления и градушки.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: прогноза за времето
Още от Видео прогноза
Още по-топло ще е утре, температурите ще са до 30°
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
свиквайте! преди 2 седмици
Когато започне след два-три месеца Третата световна ядрена война ще ви стане още по-горещо и още по-жежко.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Идеална температура . Щото може да са над 6000 .
3
3
 
0
 
! Отговори
До 2 преди 2 седмици
А, ти абезяно постоянна ли си....!?Вземи се в ръце, какиното .....!За всеобщо добро е.......Знаеш правия път, смири се....
2
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 седмици
Реэко си променихте прогноэата, може ли да сте постоянни? Или благодаря!
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма лошо време!