Зеленски, Тръмп или Харис: Може би никой няма да сложи край на войната в Украйна

Примирие сега може да означава началото на нов конфликт
19 окт 2024 20:00, Инна Ангелова
188
Зеленски, Тръмп или Харис: Може би никой няма да сложи край на войната в Украйна
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Войната в Украйна се развива зле за добрите сили. Украйна бавно губи на източния фронт. Силите ѝ изпитват недостиг на човешки ресурси и боеприпаси. Проникването в Русия през лятото влезе в заглавията на вестниците, но не промени цялостната динамика на бойните действия. Кампанията за нанасяне на дълбоки ракетни удари в Русия изглежда обещаваща, но е ограничена от неувереността на Запада. Широко пропагандираният „План за победа“ на Украйна, който включва стремеж към членство в НАТО, не получи особена подкрепа от САЩ.

С влошаването на обстановката в Украйна във Вашингтон се засилва натискът за постигане на споразумение чрез преговори. Проблемът е, че никой не знае как да превърне влошаващата се обстановка на бойното поле в достоен мир.

Планът на бившия президент Доналд Тръмп е най-простият: възможно най-скоро да събере руския президент Владимир Путин и украинския му колега Володимир Зеленски и да ги заплаши с тежки последици, ако войната не приключи. Тръмп би могъл да каже на Зеленски, че рискува да загуби помощта на САЩ, ако не сключи сделка; той може да съобщи на Путин, че САЩ в случай на съпротива от страна на Русия ще увеличат размера на помощта или ще наложат на Москва по-сурови санкции.

Стратегията отговаря на имиджа на грубиян на Тръмп. Прекъсването на американската помощ бързо би поставило Украйна на колене. За съжаление не е толкова ясно защо заплахата за повече американска помощ за Украйна би уплашила Путин, като се има предвид, че Тръмп прекара години в оплакване колко струва досегашната помощ.

Подозирам, че планът на Тръмп не е за осигуряване на изгоден мир, а за осигуряване на мир на всяка цена. Изглежда, че Тръмп предвижда Украйна да се откаже от окупираните си територии (може би да замени укреплението си вътре в Русия при Курск за незначителни отстъпки) и вероятно да се съгласи да ограничи отношенията си със Запада в замяна на прекратяване на огъня, което няма да продължи нито минута повече, отколкото Путин иска.

Вторият подход, подкрепян от средите на демократите за националната сигурност, е по-реалистичен, тъй като признава, че Украйна се нуждае от по-благоприятна ръка за игра. САЩ ще продължат да помагат на украинците да защитават територията си с надеждата в крайна сметка да превърнат в непосилна стойността на руските нападения. Вашингтон може умерено да затегне санкциите, като се насочи към някои китайски банки, които осъществяват стратегическа търговия с Русия. Ако вицепрезидентът Камала Харис спечели изборите, тя може да се опита да предостави още един пакет от помощ за Украйна, за да покаже на Путин, че не може да надвие Запада, и да помогне на Киев да се възстановява за поне една заплаха от нова офанзива. Може би тогава Украйна и Западът биха успели да водят дипломация от позицията на единството и силата.

Цялата статия може да четете на Bloomberg TV Bulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от Русия
Подводният флот на Русия е в подем, притеснява ли се САЩ от това?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Тази .ърша под мен нещо се опитва да имитира какво казоха Руснаците в Курск. Ние повече пленници не вземаме и трепят Укранискити свiне. В момента на Курск Укрозомбитата са заели 360% отбрана което ще рече, че са обкръжени. Стотици кадри идвит от там. Има два начина за да умрат свiнете от ВДВ овъглени или от Вагнер и Ахмат простреляни. И двата ми харесват който се е предал това повече няма аванта.
64
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Русия е най-мощната ядрена държава. Русия не може да загуби, както и историята показва. Швабите, нацягите, наполеоновците, турците и другите знаят това.Русофоби, демократи и нацисти победата ви дори не е близка до нулата, тя е с отрицателно число. Вашето поражение е неизбежно!!!!
63
0
 
0
 
! Отговори
Г-н Разбирачев преди 7 часа
,,..От където е текло..пак ще тече.." -Стара поговорка.
62
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
След около 10 г. децата на русофобите ще се кълчатпо баровете тук и назапад. Ще си сменят половете и ще правят иZвращения. Аз не се страхувам, моите деца са в Москва и си живеят прекрасно в стабилна държава с традиционни християнски ценности.
61
4
 
6
 
! Отговори
Идеот! преди 7 часа
До тук в Историята фактите говорят,че Русия тръгне лли да вземе - ВЗИМА!Сега ако днес има кой да се потивопостави,не е невъзможно,ама не и ако вярва в дядо Мраз!!!!!!!
60
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
По полетата на Руските Курск, Донбас, Луганск, Запорожие и Харковь мирише на гниещи трупове на укронацистти и натовски наемници. Гюбрето гние, а руската земя става още по-плодородна.
59
0
 
1
 
! Отговори
Ядрен вампир Z преди 7 часа
Аз ще сложа край на войната но сега не мога че ми е заял ципа
58
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Нищо подобно, Тръмп няма да направи нищо за Украйна и така войната ще спре от самосебеси. Тръмп има други приоритети - Израел и Китай, няма да има ресурс да се занимава с някакви украински мърсолковаци.
57
4
 
6
 
! Отговори
Нато в ликвидация преди 7 часа
Русия действа със супер точни удари по место дислокация в Харков -50 чужди инструктори и наемници. На следващия ден удар по Одеса, 2 влакови композиции с натовка техника -70 чужди наемници и над 50 бронирани машини минус. На другия ден удар по база в град Исмаил, унищожена техника и -200 натовски инструктора и боевики. Правят ви на кайма бе цръвули хахахахахаха. Доволен съм, че русофобите и натовските-джендери ядат дронове "Герань 2" и ОТРК "Искандер М". Направо замириса на печени укронацяги и натовски наемници, дришняци!!!
56
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Величие 4.
55
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Ние истинските евро-джендери, пеераси, скопени 4икибойци, бесовци и сатаняги питаме "какво по дяволите става с укронациското контранастъпление"? Превзеха ли вече Курск и Курската АЕЦ? А Крим? А Москва кога?
54
3
 
3
 
! Отговори
Ада на чебурашките преди 7 часа
63. Ти кога избяга от Карлуково бе, л***хман? НАТО бил нападнал Русия...хахахаха хахахаха
53
3
 
4
 
! Отговори
Ст Стамболов преди 7 часа
Минавам да припомня що е то руШафила : " завършен проZтак с извратена съвест".
52
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Путин ще я сложи когато е готов със задачките
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
В измислената държава украйна, ловят хората по улиците като пилци хахахахаха. И вас русофоби ще ви ловят така.
50
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Русия не започва воини тя ги приключва с поръжение на врага! Враг будет разбит победа будет за нами!!!
49
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
ВСУ в Курска област не вземат вече руснаци в плен, трепят ги на място кат сабаки.
48
3
 
3
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 7 часа
Горе долу вече е ясно Нато къде ще удари атома. Мислех за Крим, но пък батко Ким се прецака.
47
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Братушките правят на пух и прах западната военна техника в покрайна, а р0ба русофоба потен жули ракия, гняса салата и гледа новините по нова и бтв какво се случва на фронта, докато жена му си чати с любовника.
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 часа
Nova seria umurai bavno.