Байдън тръгва за Германия, транспортът там пред колапс

Преди време същото се случи и във Франция
18 окт 2024 10:26, Инна Ангелова
53
Байдън тръгва за Германия, транспортът там пред колапс
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън тази вечер ще отлетя за германската столица. Заради очакваната визита Берлин е на прага на транспортен колапс, пише вестник BILD.

Властите в Берлин предупредиха предварително за "мащабни ограничения на трафика“ от 15:00 часа в четвъртък до петък вечерта. Шофьорите се съветват да избягват центъра на града, особено районите на Потсдамер Плац, президентския дворец Белвю и правителствения квартал на брега на Шпрее около Бундестага. Там ще бъде спряно дори движението по вода. А местните жители ще трябва да представят документи за самоличност, за да влизат или излизат от домовете си.

Много градски влакове (S-Bahn), които се движат през центъра на града, ще бъдат отменени или разписанието им ще бъде значително "разредено“, съобщава "Фокус". Същото важи и за регионалните и междуградските влакове, метрото и автобусите, чиито маршрути минават в близост до двореца Белвю. Президентът Франк-Валтер Щайнмайер ще приеме Джо Байдън там в петък.

Не е ясно кога точно ще кацне самолетът на президента Байдън, но всичко това е от съображение за сигурност. Не е ясно и къде ще нощува.

Преди това президентът на САЩ е избирал хотел Adlon близо до Бранденбургската врата. Според BILD програмата на Байдън включва комуникация със 102-годишната Марго Фридландер, оцеляла от Холокоста.

След церемонията в двореца Белвю Байдън ще отиде в Канцлерството при Олаф Шолц, където ще се срещне още с френския президент Еманюел Макрон и премиера на Великобритания Кийр Стармър.

Американският президент ще напусне Берлин в петък вечерта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от САЩ
Тръмп обвини Зеленски за започването на войната с Русия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
Днес.ру в пълния им блясък! Че и като им кажеш истината, трият!
49
0
 
4
 
! Отговори
Байдън преди 9 минути
Да се порадва за последно на колонията си!
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Зеленски беше ausgeladen ( обратното та поканен за срещата)
47
0
 
3
 
! Отговори
Но отказа преди 11 минути
Категорично лична среща със Зеленски :)
46
0
 
4
 
! Отговори
аььаь преди 16 минути
Байдън влезе ли в Гемания и всичките SS вече са готови да козируват и да тровят живота на германците
45
0
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 19 минути
За взривяването на Северен Поток 1 и 2, започвате на война с Русия в Европа и колапса на германската икономика ( рецесия трета година подред) Улав Шолц връчи Награда на приятеля си Бай Дъно!
44
0
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 22 минути
Улаф Щолц връчи на Бидон Орден за заслугите му спрямо Германия, а Бидон връчи на Улаф Сметка от 100000000000000000 евро за войната в Украйна!
43
2
 
2
 
! Отговори
ЖиЗинПин преди 24 минути
Боже Мили, на този Сайт - Цензурата му е толкова Калпава, че имената на Китайски Градове и то Ключови - ги цензурира - невероятно, но факт!
42
1
 
2
 
! Отговори
ЖиЗинПин преди 25 минути
а при Нас - Влакове Стрела - между Имперската ни Столица за 1100 години ***'ан и Символът на Комунистическати ни Мощ и текуща столища Пекин - с ВлакСтрела се стига по-бързо от със Самолет, а и телкова комфортно - във Влака има Мини Кухня, да си направите Чай или дори Бързи Нудъли, а също и Бани с Душ и така...
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 26 минути
Еееййй журналята "тази вечер Байдън ще отлетя за Германия" като копирате и използвате разни програми за превод барем четете какво публикувате......
40
0
 
5
 
! Отговори
Берлин преди 31 минути
Идва да даде сметката за прокси войната си с Русия на Улаф Шолц и да каже: Ето тези 1000 000 000 000 евро ги плащайте вие германците! Бай бай!
39
0
 
4
 
! Отговори
Ехо камера преди 34 минути
Бай бай бай бай дъно дън дъно дъно
38
0
 
6
 
! Отговори
последно сбогом преди 34 минути
ще каже на швабите
37
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
До копейките в коментарите - копейки, нали знаете, че ехо-камерите не са хубаво нещо, освен ако не искате да се самозалъгвате? Вие си продължавайте, де. Така е по-добре за всички.
36
1
 
6
 
! Отговори
Берлин преди 37 минути
Бай Бъно идва за първи и последен път да навести Територията!
35
2
 
8
 
! Отговори
Берлин преди 38 минути
Германия наскоро спечели първото ясто за най-бързо колабираща европейска държава на списание Форбс! Много престижно първо място!
34
2
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 40 минути
Той даде заповед да ни взривят Северните Потоци, стартира война в Европа, заради която Германия си направи икономическа харакири и издържа най много украински бежанци, а за награда Канцлерчето Улаф Шолц ще му връчи днес най високия Орден на Германия! Без думи съм!
33
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 40 минути
До Берлин. Любопитен съм бетонираха ли уличните шахти, както стана в други градове?
32
3
 
11
 
! Отговори
Берлин преди 45 минути
Той транспорта и без това и пред колапс, щото няма пари да поддръжка на инфрастректурата! Наскоро падна един мостпарите от данъците отиват само за бижанци и Украйна!
31
1
 
12
 
! Отговори
Берлин преди 47 минути
Дедо Бидон като мина с колата покрай Бранденбургската врата и Паметника на Съветската армия с 2 съветски Т-34 и две гаубици,И започна да вика: Рускис хав към ту Берлин! Berlin has fallen, omg!