Ваксинацията в Румъния драстично намалява

Унищожават се много КОВИД ваксини
Обновена: 2 апр 2024 10:37 | 2 апр 2024 10:32, Инна Ангелова
10
Ваксинацията в Румъния драстично намалява
Снимка: Spencer Davis от Pixabay

Министърът на здравеопазването на Румъния Александру Рафила каза, че ваксинационното покритие в страната за всички видове ваксини е спаднало с над 80% за последните десет години. Министърът коментира, че някои от смъртните скучаи от морбили са били предотвратими, ако хората са били ваксинирани.

В началото на декември 2023 г. Министерството на здравеопазването на Румъния обяви епидемия от морбили на национално равнище, за да направи възможна ваксинацията на деца на възраст между девет и 11 месеца, както и на неваксинираните, на фона на тревожно нарастване на случаите на дребна шарка и големия брой хоспитализации на заразени деца в педиатричните и инфекциозните болници.

Рафила коментира и ваксините срещу КОВИД-19. Складовете в момента въхранявали три милиона дози, а сдем милиона са били унищожени или предстоят да бъдат, предаде БТА. Първоначално са били договорени около 94 милиона дози ваксина срещу КОВИД-19, а по-късно количеството е било намалено до около 80 милиона чрез продажба на част от тях. По думите му действително закупени и използвани са около 36-37 милиона дози. Около седем милиона дози са унищожени или предстои да бъдат унищожени в следващия период. Количество от около 29 милиона дози, за които Румъния има ангажимент да закупи, но не са купени, е предмет на търговски спор с компанията „Пфайзер“, посочи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: Румънияздравеваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
16
 
! Отговори
СЕТИХА СЕ преди 1 месец
АУУУУ що ли? И там ли се светнаха вече? А тези ваксини, платени с парите на хората, нали? Урсула кога ще отговаря за конфликт на интереси? Мъжленцето къде работи?
9
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ковид драматизацията отврати хората от ваксини, това направиха медии и продажни говорещи медицински глави от телевизора. Принудителна беше ваксинацията. Не те пускаха да пътуваш, уволняваха те, на кафе даже да идеш ти искаха сертификат, иначе не те допускаха дори и на открито да седнеш - в Австрия поне така беше. Всичко се помни.
8
1
 
22
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
До Анонимен 2Ако без ваксина не те пускат никъде, дори на работа, доброволна или задължителна е ваксинацията?
7
2
 
27
 
! Отговори
До 2 преди 1 месец
Нещо се обърка. Точно в Европа беше насилствената ваксинация. Заплашваха те работодателите че няма да те пуснат в офиса ако не си ваксиниран. Родилки които не бяха ваксинирани не ги допускаха до болниците. И ако не си ваксиниран нямаше как да идеш по бизнес да свършиш някаква работа в чужбина. Тоест едва ли не те уволняват. Иначе ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ИЗБОР, НИЕ НИКОГО НЕ НАСИЛВАМЕ! Нали така!!
6
1
 
25
 
! Отговори
В Западна Европа преди 1 месец
Ако продължават така с бодежа, скоро няма да остане кого да ваксинират. Окапаха всички като есенни листа.
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им пратим Кунча Трибодовий, та той да им оправи покритието.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А пък един анонимен германец си поставил около 300 дози т.нар. "ваксина" за ковид. "Днес" така писаха. Каква пара съдраха Файзери, Зенеки и пр. за тези бууламачи...А промитите от телевизора мозъци как се бодоха, бодоха...
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Ваксинацията" - все едно говедата.... Без думи, всичко сме казали.
2
32
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Зевс Насилствено ваксиниране може да е имало в Китай, не в Европа. Оправи си понятията.
1
3
 
32
 
! Отговори
Зевс преди 1 месец
С насилственото ваксиниране покрай пландемията с Ковид направиха така, че компрометираха и останалите ваксини.