Депутатите са ловджийски кучета, а държавата е плячка

Психолог: КС трябва да служи за коректив
26 юли 2024 23:30, Инна Ангелова
26
Депутатите са ловджийски кучета, а държавата е плячка
Снимка: Bulgaria ON AIR

Всеки, който получи власт започва да мисли, че притежава държавата. От депутат до министър приличат на ловджийски кучета, а държавата ни е плячка. В момента, в който те откъснат част от снагата ѝ, си я присвояват и престават да чувстват отговорност. Това подчерта психологът д-р Любомир Канов в предаването "Денят ON AIR".

На въпрос ще разбърка ли картите решението на Конституционния съд за това, че част от съдебната реформа противоречи на Конституцията, д-р Канов отговори, че поначало КС е институт, който е много недобре обмислен.

"Той би трябвало до служи като коректив на НС. Всичко се разбива в стената на Великото Народно събрание. В тази ситуация всички губят. Крайният резултат е, че всички са се самоизиграли в безплодна игра на законодателство и преструвки, че има желание за независима правна система, която да осигури справедливост в България", добави психологът пред Bulgaria ON AIR.

Канов е на мнение, че КС е неконтролируем и не носи отговорност пред нищо.

"В него може да влезе партиен функционер и да правосъдничи. Внезапно слагат червени тоги и се преобразяват магически. Това е илюзия за лековерни", каза още д-р Канов.

Психологът е на мнение, че парламентът е обречен на разпускане, а това без съмнение означават нови избори и нова каша.

“Безсрамно е отново да поискаш от хората доверие, знаейки какви си ги вършил досега", посочи психологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още по темата: НСизборидепутатиКС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все депутатите виновни! Това е 50-ти Парламент.... До сега са се сменяли десетки хиляди депутати! Излиза, че народът е виновен.
20
2
 
4
 
! Отговори
емо преди 1 месец
причината не е русия, както твърди един от читателите русофоби, с промит евро-атлантически мозък, а нео-либералното капиталистическо общество, в което частния интерес е на първо място, а обществения е натикан в ъгъла, както и липсата на демократична култура у българския избирател.
19
4
 
2
 
! Отговори
Не куче преди 1 месец
А хиена, не човек- комунист
18
1
 
1
 
! Отговори
Не обиждайте преди 1 месец
Кучетата.
17
3
 
7
 
! Отговори
Причината! преди 1 месец
Много хора твърдят, че причината за политическата разруха, лошите правителства и невъзможността за съставяне на правителство след толкова чести избори е отчаянието на избирателите. Може и така да е, но има една основна причина за отслабване на държавността в България и това е все още съществуването на примитивна рус и връзките на пето-колонниците ни с нея. Този сценарий ще изчезне, щом изчезне Феодална рус от картата на света. И това скоро ще стане.
16
6
 
8
 
! Отговори
Посолството : преди 1 месец
Не! ДYпедатите са просто пудели с пачки ,а колонията БългЕрия е просто натовска военна база!
15
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"като не гласуваш, помагаш на най-големите глигани да си живеят необезпокоявани!!" - И за кой предлагаш да гласуваме? Т.е. за да схванеш въпроса по-добре, нека питам за кой от големите глигани предлагаш да гласуваме?
14
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cкучно заглавие. И метафората му даже е неточна.
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямаме сигнал на Бг он еър вече половин година. Не само нямаме сигнал на телевизия бг он еър от половин година но е без обяснение защо да гласуваме тогава ?!?
12
4
 
9
 
! Отговори
Бояна преди 1 месец
До 10 баба Мара.А ти па какво предлагаш?! Дрънкаш празни приказки и се правиш на ,,голямата" работа Що си мислиш,че правиш нещо като не гласуваш,а висиш по форумите и плямпаш нелепици Има ли държава без управници?! То в едно племе хората избират да бъдат управлявани България пълна с всякакви не *до* ра *Зу* не *Ния. ,които ще я затрият Аре се разкарай
11
7
 
10
 
! Отговори
Петя преди 1 месец
Тия дрънканици ги знаем.От тях полза никаква,просто дрънканици.Не можеш всички да ги слагаш в един кюп,защото и сред тях има свестни хора ( идеални) хора няма никъде .Проблема е,че българина е вечно недоволен,мързи го да мисли, фантазира си ,чака някакъв месия да го направи богат Дай му да слуша мръсната пропаганда, и сляпо да и вярва Е какво искате бе ,напълнихте Народното събрание с мошеници,интриганти лъжци и какви ли още не некадърници
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бабо Маро, като не гласуваш, помагаш на най-големите глигани да си живеят необезпокоявани!! Разбира се са необезпокоявани, защото са яхнали съдебната система , регулаторите гласът на плячката е глас в пустинв!
9
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
а кои ги избира тези глигани и ги вкарва в нс вие дето не мислите когатогласувате аз затова не гласувам защото не им вярвам за нищо
8
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо ги търпите? Ако набиеш хамелеона депутат какво толкова ще се случи?
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Депутат стават само тези, които са оперирани от срам, за това уж ни искат одобрението, то е само мимикрия!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абсолютно вярно!
5
0
 
6
 
! Отговори
За сведение преди 1 месец
Д-р Любомир Канов е ПСИХИАТЪР, а не психолог.
4
0
 
11
 
! Отговори
до 3 преди 1 месец
Глигани като подпокойник Марков. Той има изваяната фигура на тлъcт, добре охранен ***. Може да стане рекламно лице на саламите "Еленко" от дивечово месо!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приличат повече на глигани. Може да надушат трюфели около парламента.
2
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безсрамно е отново да поискаш от хората доверие, знаейки какви си ги вършил досега!